HEKLANJE

5 stvari za prevladavanje teških dijelova bloganja…

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje trenuci kada će bloger, kao i svaki drugi pisac, ‘izgubiti muzu’. Svaka ideja koja vam padne na pamet izgleda banalno ili dosadno ili, još gore, nikakve ideje ne padaju na pamet. Što bloger treba raditi? Evo pet taktika koje bi mogle ukloniti paučinu i omogućiti vam da pronađete inspirativnu ideju za još jedan izvrstan post:

Počnite s novostima! Otvorite svoju omiljenu stranicu s vijestima ili otvorite novine i pogledajte što vam privlači pozornost. Što smjeraju današnji političari? Zabrinjava li vas neki zakon koji je na čekanju ili vas jednostavno plaši? Ili se možda netko kandidira ili predlaže zakon koji biste možda htjeli javno podržati. Neka slavna osoba sigurno će ponovno biti u nevolji; imaš li što za reći o tome? Možda imate ideju o tome tko bi trebao izlaziti s kim ili se oženiti. Koji je umro? Lijepa objava za spomen na dobru osobu može biti na redu. Što se dogodilo “na ovaj datum” proteklih godina? Neke događaje iz prošlosti vrijedi istražiti i pisati o njima. Baviš li se sportom? Mnogi blogeri ili čitatelji blogova ljubitelji su sporta i moglo bi ih zanimati vaše mišljenje o doigravanju ili igračima. Ne zaboravite provjeriti uredničku stranicu i pisma uredniku – slažete li se s mišljenjima? Reci svijetu zašto ili zašto ne.



Pročitajte neke blogove! Počnite surfati svojim omiljenim blogovima. O čemu pričaju? Možda imate drugačiju perspektivu o najnovijoj vrućoj temi koja bi mogla biti zanimljiva vašim kolegama blogerima ili perspektivu koja bi ih mogla razbjesniti (BTW, nemojte se brinuti hoćete li blogere naljutiti – većina njih voli imati nešto za čime se žale). Ako ne možete pronaći ništa što vas inspirira u vašem omiljenom blogu, surfajte nekim od onih blogova koji vas uvijek iznerviraju; one koje promiču sve što je u suprotnosti s vašim stilom života. Ljutnja je uvijek dobar motivator bloga, ali nemojte se ljutiti toliko da postanete iracionalni. Komentirajte neke postove na blogu, a zatim proširite svoje komentare u post na svom blogu. Također se pokušajte prijaviti na Blog Explosion, Blog Clicker ili neki od mnogih drugih programa za generiranje prometa na blogu – postoji mnogo ideja o kojima vrijedi pisati iz perspektive profesionalaca ili kontra.

Što ste gledali ili čitali? Jeste li u posljednje vrijeme pročitali neku dobru (ili lošu) knjigu? Pišite o svom posljednjem čitanju – preporučite ga, raspalite ili čak napišite sažetak za svoj blog (ali nemojte odati kraj). Što je s filmovima, oni sjajni ili jadni gubitnici bi mogli biti vrijedni dobrih ili loših riječi – recenzije filmova ili knjiga mogli biste učiniti stalnim značajkama svog bloga. Isto vrijedi i za televizijske emisije. Započnite seriju koja prati vašu omiljenu TV emisiju, moglo bi biti dosta obožavatelja iste serije koje će zanimati vaš stav i koji će cijeniti vaš sažetak epizoda koje su propustili. Ako postoji knjiga, film ili TV emisija za koje ste mislili da su izvrsni, sigurno će postojati recenzent koji će ih ocijeniti. Pronađite lošu recenziju i napišite post protiv mišljenja recenzenta.

Što si radio? Vaše radno mjesto, vaši suradnici, vi šefovi, vaš dom i članovi vaše obitelji, svi su poštena igra za vaš blog – neka bude kratak i zabavan i imat ćete sjajan post. Nakon što svojim čitateljima predstavite posebno zanimljivu osobu, možda ćete htjeti napraviti nekoliko nastavaka. Kada ste zadnji put putovali na odmor — napišite putopis o tome gdje ste bili ili istražite neka mjesta na koja biste voljeli ići i pišite o njima.

Imate li neku posebnu vještinu? Ako možete napraviti nešto što je jedinstveno ili nešto što je uobičajeno, ali je postalo posebno zbog onoga što znate, možda će biti ljudi zainteresiranih da znaju kako se to radi. Podijelite savjete o kuhanju, šivanju, čišćenju, projektima popravka, njezi kućnih ljubimaca, njezi djece, tajnama ljepote, osobnoj njezi ili savjete o organiziranju. Neka to postane redovita značajka na vašem blogu. Ako imate digitalni fotoaparat, pronađite zanimljivu temu, snimite nekoliko slika i zatim napišite nešto na temelju teme. Ako vam je bilo zanimljivo, komično ili tužno, vjerojatno će zainteresirati još nekoga.

Šminka i njega kože

‘Šminka i njega kože’ općenito se smatraju jačom ženskom stranom. Muškarci se rijetko upuštaju u ‘Make up i njegu kože’.