HEKLANJE

7 vrsta prodajnih pisama koje možete koristiti za povećanje profitnih marži

TEMU APP 100 E KUPON

Iako se glavni cilj prodajnih pisama uopće ne mijenja – a to je potaknuti kupce da iskoriste vaše proizvode i usluge – postoje različite vrste pristupa koje možete koristiti kako biste ih učinili učinkovitijima.

7 vrsta prodajnih pisama koje možete koristiti za povećanje profitnih marži



Uvodna prodajna pisma – Ovo je možda vrsta prodajnog pisma o kojoj se najviše raspravlja na Internetu. Ova vrsta prodajnog pisma predstavlja vašu tvrtku potencijalnim kupcima. Čitatelji mogu, ali i ne moraju znati za vas, ali u svakom slučaju, sigurni su da nisu kupovali od vas, a vaše bi im prodajno pismo trebalo reći zašto je vrijeme da promijene tu činjenicu. Kada pišete ovo pismo, neka bude što kraće jer vas ne poznaju dovoljno dobro da vjeruju da bi im čitanje više od jedne stranice vašeg pisma bilo od koristi.

Prodajna pisma o ažuriranju proizvoda – Ovo je uglavnom za stare i postojeće prodajne klijente. Primarni cilj ovog pisma je obavijestiti ih o vašoj najnovijoj ponudi proizvoda i njihovoj usporedbi s prethodnim stavkama u vašoj liniji proizvoda. Obično prodajna pisma ove vrste nude i poticaje kupcima za kupnju tijekom promotivnog razdoblja. Provjerite jeste li uključili pojedinosti o datumu isteka promotivnog razdoblja kao i informacije za naručivanje za slučaj da su već zaboravili kako.

Prodajna poticajna prodajna pisma – Ova vrsta prodajnog pisma je također za stare i postojeće kupce. Iako im ne nudite ništa novo za kupnju, nudite im priliku da kupe stare ili postojeće proizvode i usluge po nižim ili boljim cijenama. Mogu postojati popusti, rabati ili drugi prodajni poticaji. To bi moglo biti natjecanje ili bilo koja druga promocija koja bi ih potaknula da kupuju više i kupuju sada.

Kada pišete ovu vrstu pisma, važno je da poticaj bude što uzbudljiviji i privlačniji. Drugo, naglasite hitnost. Prodajni poticaji traju kratko vrijeme – moraju ili biste mogli bankrotirati – pa se pobrinite da razumiju da sat otkucava!

Pisma zahvale za prodaju – Ako je nekom pojedincu prvi put da koristi vaše proizvode i usluge, uvijek mu pošaljite pismo zahvale odmah nakon dovršetka kupnje. Ne morate to učiniti i oni to znaju. Ali svejedno ste to učinili i kupci će uvijek cijeniti vaš trud. Također će lakše zapamtiti vašu web stranicu. Na kraju svog pisma, naravno, svakako spomenite koji ih još izvrsni proizvodi i usluge čekaju na vašoj web stranici po povratku.

Blagdanska prodajna pisma – Nikada ne dopustite da neki važan praznik u godini prođe a da ne napišete svojim klijentima. Pišite im tjedan ili dva prije praznika. Napišite odgovarajuće čestitke, a zatim nastavite s objašnjenjima zašto bi vaši proizvodi ili usluge mogli biti savršen poklon za slavljeni blagdan. Ako imate blagdanske promotivne ponude svakako ih morate spomenuti u ovom pismu.

Prodajna pisma za proslave tvrtke – Ova prodajna pisma potvrđuju činjenicu da svoje klijente smatrate dijelom svoje obitelji i zato ih uključujete u svoja slavlja. Ako ove godine obilježavate 60. godišnjicu svog poslovanja, svakako to obavijestite svoje kupce. Priznajte ulogu koju su odigrali u vašem uspjehu i naravno ne zaboravite završiti pismo pozivom da navratite na vašu web stranicu kako biste izgradili jače i dugotrajnije veze. Ova se pisma također primjenjuju na sva postignuća, nagrade ili priznanja koja su naslijeđeno vašoj tvrtki.



Nedostajete nam prodajna pisma – Vaš softver za praćenje kupaca ili narudžbi obično vas može upozoriti kada je prošlo dugo vremena otkako su određeni kupci navratili ili kupili na vašoj web stranici. Obavezno im pošaljite prodajna pisma „Nedostajete nam” tim kupcima, kao i prilagođene informacije o vašim najnovijim proizvodima i uslugama za koje ste sigurni da će im biti dobrodošli na temelju podataka iz njihovih prethodnih narudžbi.

Možda će vam trebati vremena da ih napišete, ali to je dobro utrošen trud jer osigurava da će vas vaši klijenti zapamtiti – čak iako je prošlo mnogo vremena od njihovog posljednjeg posjeta – jednostavno zato što ste odvojili vrijeme da ih zapamtite.

Je li biljni način ispravan?

Sve više i više ljudi odlučuje živjeti biljni život: odmičući se od kemikalija i znanstvenih lijekova i uzimajući tradicionalne biljke