HEKLANJE

Agencije za naplatu i vaša prava

TEMU APP 100 E KUPON

Savezni Zakon o poštenoj naplati dugova (15 USC 1692) primjenjuje se na tvrtke koje naplaćuju dugove za druge tvrtke. Ne odnose se na tvrtku koja sama naplaćuje svoje dospjele račune.

Kada vas kontaktira agencija za naplatu



Prvi put kada vas kontaktira agencija za naplatu; mora navesti svoje ime i adresu te ime izvornog vjerovnika (tvrtke ili osobe kojoj dugujete novac). Također vam mora u pisanom obliku reći iznos duga i sve naknade koje su dodane, kao što su kamate ili naknade za naplatu. Također morate biti obaviješteni o svom pravu na osporavanje informacija.

Prema FDCPA agencija za naplatu ne može vas nazvati ili vam pisati više od tri puta tjedno. Samo jedan od tih poziva može biti na poslu. Ne možete biti pozvani između 21 i 8 ujutro.

Agencija za naplatu ne može vas uznemiravati, zastrašivati, prijetiti ili vas dovoditi u neugodnu situaciju. Ne može prijetiti nasiljem, kaznenim progonom niti koristiti uvredljiv jezik.

Ako pošaljete pisanu izjavu u kojoj zahtijevate od agencije za naplatu da prestane, ona vas ne može nastaviti zvati ili pisati kako bi zahtijevala plaćanje.

Kada kontaktirate s drugim ljudima

Ako imate odvjetnika, zakon zabranjuje agenciji za naplatu da kontaktira bilo koga osim vašeg odvjetnika. Ako nemate odvjetnika, agencija može kontaktirati druge osobe samo kako bi saznala gdje živite ili radite. Inkasator ne može reći tim ljudima da dugujete novac. U većini slučajeva agencija za naplatu može kontaktirati drugu osobu samo jednom. Ova ista pravila vrijede za kontakt s vašim poslodavcem.

Obavještavanje kreditnog ureda



Agencija za naplatu može se obratiti uredu za prijavu kredita u vezi s dugom, ali ako ste osporili dug u pisanom obliku, to također mora biti uključeno u izvješće.

Dodavanje dodatnih troškova

Kako biste utvrdili može li agencija za naplatu dodati dodatne troškove vašem dugu, pogledajte svoj izvorni ugovor. Ako ste pristali platiti “troškove naplate”, agencija može dodati razumne troškove kao što su odvjetničke naknade, sudski troškovi ili kreditna izvješća. Ako agencija naplaćuje neispravan ček, može dodati naknade za naplatu i odvjetničke pristojbe u skladu s državnim zakonom.



Djelomična plaćanja

Agencija za naplatu može zahtijevati punu isplatu duga. Može, ali ne mora, prihvatiti djelomični plan plaćanja.

Čekovi s naknadnim datumom



Inkasator može tražiti da napišete ček s naknadnim datumom, ali se od vas ne može zahtijevati da to učinite. Ako agenciji za naplatu date ček s naknadnim datumom, prema saveznom zakonu ček se ne može položiti prije datuma upisanog na njemu. A ako agenciji date ček s datumom više od pet dana u budućnosti, naplatitelj vas mora pravovremeno pismeno obavijestiti prije nego što ček bude deponiran.

Agencija za naplatu ne može:

– objaviti popise dužnika; koristiti značku ili uniformu agencije za provođenje zakona ili tvrditi da je iz vladine agencije;
– koristiti dokumente koji izgledaju kao sudski ili vladini dokumenti, telegrami ili hitne poruke;
– obavljati telefonske pozive ili slati telegrame;
– kršiti poštanske propise;
– prijetiti dodavanjem naknada koje nisu zakonite, na primjer, kamatom višom od stope u izvornom ugovoru;
– zapleniti vašu plaću ili uzeti vaš dom ili imovinu bez sudske presude, ili; zaprijetiti da će dužnika strpati u zatvor zbog lošeg duga.

Uvod u SEO

U prvom dijelu Uvoda u SEO smo počeli govoritio optimizaciji za online pretraživače, i njihovoj važnosti za uspjeh bilo koje

Kukičanje

Kukičanje je vrlo poznato i drevno zanatstvo. Isprva su se time bavili samo muškarci, no postupno je pletenje prešlo u ruke žena. Sad