HEKLANJE

Bloganje za SEO: Kako izvući maksimalnu korist od pretraživanja vašeg bloga za male tvrtke

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate blog za malu tvrtku ili ga razmišljate pokrenuti, trebali biste biti svjesni načina na koje svoj blog možete koristiti za privlačenje prometa na svoju web stranicu. Jednostavnije je nego što mislite.

Prva stvar koju treba shvatiti o vašem blogu je da se svaki unos računa kao jedna web stranica. Čak i ako imate svoj blog postavljen za prikaz 10 postova na blogu na istoj stranici, tražilice će svaki od njih računati kao zasebnu web stranicu. Zato je važno svaki unos na blogu tretirati kao SEO alat. Sljedeće savjete treba imati na umu za svaki unos na blogu kako biste ih optimizirali za tražilice i privukli više prometa na svoju web stranicu s vašeg bloga:



1. Optimizirajte svaki post na blogu oko jedne ključne riječi
2. Provjerite nalazi li se ključna riječ u naslovu posta na blogu, po mogućnosti na početku
3. Koristite podnaslove s ili oznakama koje također koriste vašu ključnu riječ
4. Uključite 1-3 poveznice na ključne riječi (sidreni tekst) u svoje postove na blogu
5. Potpišite svaki post na blogu vezom za potpis koja koristi vašu ključnu riječ
6. Učinkovito koristite podebljano i kurziv kako biste naglasili određene ključne riječi i fraze
7. Obavezno pingajte imenike
8. Uključite oznake za sve svoje blogove
9. Učinkovito koristite kategorije
10. Neka poveznice izgledaju prirodno povezivanjem na unutarnje stranice vaše web stranice

Budući da je svaki unos na blogu zasebna web stranica, tražilice će ih indeksirati i indeksirati baš kao što rade vaše web stranice. Optimizirajte svaki od njih u velikoj mjeri oko određene ključne riječi povezane s vašim web-mjestom i to je dodatni ulaz u vaše web-mjesto za svaku stranicu indeksiranu na tražilicama. Također, dodavanjem sidrenog teksta na nekoliko od tih ključnih riječi i usmjeravanjem tih poveznica na relevantne interne web-stranice vašeg web-mjesta poboljšavate SEO učinak svog unosa na blogu. Anketa vrhunskih stručnjaka za SEO koju je proveo SEOmoz otkrila je da je većina tih stručnjaka za SEO izjavila da su ove vrste poveznica za ključne riječi među prvih 10 najvažnijih SEO čimbenika za rangiranje web stranica. Ne odustajte od ključnih riječi i sidrenog teksta.

Također biste željeli uključiti oznake ključnih riječi uz svaki unos na blogu. Te će oznake koristiti tražilice za indeksiranje vaših stranica na odgovarajući način za vaše ključne riječi. Također, društvenim knjižnim oznakama bit će lakše označiti vaš unos na blogu ako im se sviđa, a to olakšava dijeljenje među njihovim društvenim grupama.

Kategorija vašeg bloga također bi trebala označavati važan element interesa. Za razliku od oznaka, trebali biste odabrati samo jednu kategoriju za svaki post na blogu. Nemojte koristiti “glavno” ili “nekategorizirano”. To su previše generički. Upotrijebite određenu kategoriju koja se odnosi na ključne riječi jer će na taj način tražilice lakše indeksirati postove na vašem blogu.

Postoji više od 100 direktorija blogova koje možete pingati kako biste ih obavijestili da ste ažurirali svoj blog. Predlažem da to učinite svaki put kada ažurirate svoj blog. Uz WordPress i nekoliko drugih softverskih platformi za bloganje, svaki imenik možete unijeti u polje, a softver će poslati automatski ping svaki put kada ažurirate svoj blog. Ako ne koristite WordPress, trebali biste otići na Ping-o-Matic i koristiti ga za besplatno pinganje svog bloga.

Naposljetku, ako svoje postove na blogu potpišete potpisom bogatim ključnim riječima koji upućuje na relevantnu internu stranicu vašeg web-mjesta, to će učiniti vaše web-mjesto lakšim za indeksiranje i dati vam još jednu sidrenu tekstualnu vezu. Upotrijebite nešto poput “Saznajte više o ključnoj riječi”. Zatim dodajte još jednu poveznicu koja upućuje na vašu početnu stranicu.

Ono što je važno zapamtiti o ključnim riječima i vezama, bilo na vašem blogu ili web-mjestu, jest da izgledaju prirodno. Prednosti su ogromne.