HEKLANJE

Bloganje: Znajte kada ih zadržati

TEMU APP 100 E KUPON

Kada pišete poslovni blog (b-blog) morate paziti da ne prenosite poslovne tajne. To vrijedi i za zaposlenike kao i za vlasnika tvrtke.

Budući da se svaki posao temelji na individualnom modelu razvijenom kako bi se istaknula stručnost i osobnost vlasnika poduzeća, ne bi trebalo biti iznenađenje da postoje poslovni modeli koji su jedinstveni za tvrtku.



Možda smatrate da informacija nije ‘velika stvar’, ali trebali biste znati da se informacija ‘može i hoće koristiti protiv vas’ da citirate poznata Mirandina prava.

Pssst. Dođi ovamo

U suštini, možete dostaviti informacije o industriji, ali trebali biste se suzdržati od davanja tajni tvrtke. Možda ćete se iznenaditi koliko će pojedinaca pogledati vaš blog, a mnogi od njih će mu biti konkurenti. Dopuštanje drugima da imaju neka insajderska saznanja o vašoj tvrtki može negativno utjecati na vaše poslovanje.

Ovo je u biti glavno pravilo poslovnog bloganja. Možda ćete htjeti razviti vlastiti skup izjava o politici koje vam mogu pomoći da budete sigurni da dajete sve od sebe u svojoj ulozi pružatelja sadržaja temeljenog na znanju.

Nemoj plesati sam

Također biste trebali zapamtiti da je bloganje pomalo poput tanga – potrebno je dvoje. Možete dati informacije, a vaši posjetitelji mogu dati komentare. Provjerite jesu li informacije koje pružate zanimljive i potaknu posjetitelje da ponovno posjete vaš blog.

Uredite prvo i često



Također biste se trebali pobrinuti da uredite (ili da netko uredi umjesto vas) svoj blog. Ništa neće tako brzo odvratiti posjetitelje kao blog prepun pravopisnih i gramatičkih pogrešaka. Možda bi imalo smisla razviti svoj blog u programu za obradu teksta, a zatim izrezati i prelijepiti taj materijal u svoj blog.

Svi smo naišli na blogove na kojima se čini da je autor jednostavno sve skupio u hodu. U tim trenucima mentalno si zabilježimo da se više ne vraćamo. Zaista nema isprike za sadržaj s pogreškama na vašem poslovnom blogu. Ako primijetite pogrešku, čak i nakon izvornog uređivanja, vratite se i uredite svoj blog što je prije moguće.

Postovi odražavaju tko ste



Dobra vijest je da ne morate provoditi opsežna istraživanja kako biste predstavili sadržaj o temi koja vam nije poznata, samo se držite sadržaja koji vam je poznat. Ako naiđete na nešto što je dobro napisano o temi o kojoj se ne osjećate ugodno pisati, jednostavno dajte izravnu poveznicu za posjetitelje.

Pljačka od 60.000 dolara

Nedavno su me uputili na budućeg klijenta koji je redizajnirao svoju web stranicu. Platili su 60.000 dolara za stranicu koja

Objašnjenje zatezanja lica

Ritidektomija, ili mnogo poznatija kao facelifting, kozmetička je operacija posebno osmišljena za vraćanje mladolikog izgleda uklanjanjem većih očitih bora i