HEKLANJE

Česta pitanja o aplikacijama za kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi ljudi imaju pitanja o kreditnim karticama, ali se možda srame pitati jer se boje da će ih se smatrati nevještima. Evo popisa često postavljanih pitanja o podnošenju zahtjeva za kreditne kartice kako bismo vas brže upoznali s onim što trebate znati o postupku podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu.

Mogu li podnijeti zahtjev za kreditnu karticu?



Općenito, ako imate 18 godina ili više (dobna granica može biti niža u nekim državama) i državljanin ste SAD-a, imate zakonsko pravo podnijeti zahtjev za kreditnu karticu u bilo kojoj američkoj banci ili financijskoj instituciji.

Moram li imati bankovni račun da bih dobio kreditnu karticu?

U većini slučajeva, kartičarske kuće neće uzeti u obzir izdavanje kredita nekome tko nema barem jedan bankovni račun na svoje ime.

Moram li imati bankovni račun u banci koja izdaje kreditnu karticu?

Ne – u većini slučajeva. Sve dok izdavatelj kreditne kartice može utvrditi vašu kreditnu sposobnost, nije važno gdje se nalazi vaš bankovni račun. Postoji jedna iznimka. Ako podnesete zahtjev za osiguranu kreditnu karticu, morate držati ‘sigurnosni polog’ u određenom iznosu u instituciji koju odabere izdavatelj kreditne kartice (obično vlastita banka).

Mogu li podnijeti zahtjev za više od jedne kreditne kartice odjednom?

Možete podnijeti zahtjev za koliko god želite kreditnih kartica, ali trebali biste biti svjesni da višestruki zahtjevi za kreditne kartice mogu negativno utjecati na vaš kreditni rezultat. Trebali biste tražiti najbolju moguću cijenu za kreditnu karticu, a zatim se prijaviti za JEDNU kreditnu karticu.



Štete li odbijene prijave mojoj kreditnoj sposobnosti?

Moja mi je omiljena trgovina upravo ponudila 20% popusta na sve što danas kupim ako odmah ispunim zahtjev za kreditnu karticu. Čak i kad sam djevojci rekao da imam lošu kreditnu sposobnost i da neću dobiti odobrenje, rekla je da to nije važno. Mazanje ne šteti ništa – je li to istina?

Vidi gore. Svaki put kada ispunite zahtjev za kreditnu karticu, tvrtki dajete dopuštenje da zatraži kreditno izvješće od jedne od agencija za kreditno izvješćivanje. Ti se zahtjevi čuvaju u vašoj evidenciji od tri do pet godina, a broj zahtjeva samo je jedna od stvari koje određuju vaš kreditni rezultat. Ako ste se neselektivno prijavili za bilo koju ponudu kreditne kartice koju vidite, to bi moglo sniziti vaš kreditni rezultat i otežati dobivanje zajma kada vam je stvarno potreban.



Što trebam tražiti prilikom ispunjavanja zahtjeva za kreditnu karticu?

Pročitajte sva sitna slova na ugovoru. Ako ispunjavate prijavu online, provjerite jeste li kliknuli na poveznice da biste pročitali odredbe i uvjete. Ako niste pažljivi, mogli biste završiti tako što ćete potpisati ugovor o plaćanju naknade za prijavu, naknade za obradu i/ili godišnje naknade – koju će rado naplatiti vašoj novoj kreditnoj kartici i odmah početi prikupljati kamate.

Možete slobodno ponovno tiskati ovaj članak pod uvjetom da biografija autora i žive veze ostanu netaknuti.



Svađaju li se obitelji?

Da budem iskren, bojim se idealnih obitelji sa sjajnim slikama. Evo istine. Diveći se nekim “Jolie-Pitts”, a onda prasak –