HEKLANJE

Crni novac

TEMU APP 100 E KUPON

Lowell Bergman istražuje drugu stranu međunarodnog poslovanja. Posebnu pozornost daje multinacionalnim kompanijama koje imaju i koriste tajne račune, a novac koji putuje tim računima naziva se Crni novac. Ono po čemu je takav novac specifičan je to što se može koristiti za razne svrhe bez da se zna odakle je došao, koliko će ostati i gdje će otići.
Dokumentarac razotkriva priču vrijednu 80 milijardi $ u koju su umiješani Britanski zrakoplovni div i Saudijska kraljevska obitelj. Glavna osoba koja je stajala iza velike preprodaje oružja je američki veleposlanik Princ Bandar bin Sultan.
Sve je počelo davne 1985. kada je Bandar bin Sultan postavljen za vođu zračne obrane Saudijske Arabije. Međutim, predsjenik Ronald Reagan poslao ga je kasnije u Veliku Britaniju gdje je Bandar lobirao kod Margaret Thatcher pri čemu je dogovoren vrijedan posao između Royal Saudi Air Force, BAE Systemsa i Ujedinjenog Kraljevstva.

Cipele za proljeće

Nakon dugog i hladnog, zimskog perioda dolazi nam proljeće koje donosi više temperature, što znači da ćemo se riješiti i