HEKLANJE

Deset pravila kako držati dijetu i ne propustiti

TEMU APP 100 E KUPON

Nije toliko teško ispuniti ovo obećanje i početi gubiti kilograme u ponedjeljak, koliko održati dijetu i ne propasti. Ovo razočaravajuće otkriće mora učiniti svatko tko je barem jednom u životu pokušao smršavjeti. Razgovarajmo o tome kako održavati dijetu i ne propustiti, što učiniti i upoznati se s jednostavnim pravilima dijete.
Najbolje je odabrati dijetu s liječnikom
Kako ići na dijetu i ne slomiti se? Prije svega, morate odabrati prehranu koja vam odgovara u svim pogledima. Uzmite testove, saznajte razinu hemoglobina i šećera u krvi, sjetite se postojećih kroničnih bolesti. Zapišite trenutne parametre: težinu, opseg struka, bedra i prsa, a ispred njih naznačite rezultate koje želite postići. Koristeći ove podatke, odabrat ćete prehranu koju je jednostavno održavati. U idealnom slučaju, to bi trebalo učiniti s liječnikom.
Napravite popis razloga zašto se pridržavate dijete, to će vam biti motivacija
Kada odgovarate na pitanje kako se ne izbiti iz prehrane, motivacija igra ključnu ulogu. Da bi stvorili jasnu motivaciju, psiholozi savjetuju da na papir napišete sve pozitivne promjene koje vas očekuju nakon gubitka kilograma. Nova lijepa odjeća, prilika za pokazivanje na plaži u otvorenom kupaćem kostimu, izgledi za karijeru itd. Objesite popis na hladnjak – svojevrsni je podsjetnik i pomoći će vam da ostanete na dijeti i ne propadnete.
U pitanjima prehrane, pomoć vaših najmilijih bit će vrlo korisna
Niste sigurni kako se prilagoditi prehrani i ne zakazati? Potražite podršku obitelji. Objasnite da će vam biti lakše ako svima omiljene lepinje na neko vrijeme nestanu iz kuće. Razgovarajte s prijateljima kako se ne bi uvrijedili što odbijaju probati njihovo jelo s potpisom. Bit će dobro ako istovremeno pronađete saveznike i počnete gubiti kilograme. Naju pustolovniji se mogu kladiti s nekim. Ovim podražajem sigurno ćete se prestati odvajati od prehrane.
Morate glatko prijeći na dijetu
„Sjela sam na dijetu i nisam uspjela …“ Najčešće se ovaj problem javlja jer se oštro ograničavamo u uobičajenim proizvodima. Stalni osjećaj gladi potiče nakupljanje iritacije, što će prije ili kasnije dovesti do neuspjeha. Stoga bi prijelaz na novi sustav prehrane trebao biti gladak i postupan. Ako primijetite pogoršanje zdravlja, odabranu tehniku ​​treba promijeniti. Tek tada ćete se prestati kvariti tijekom dijete i prejedanja.
Vodite dnevnik hrane
Dnevnik hrane glavni je pomagač koji će vam olakšati držanje dijete i ne frustriranje. Vodite bilježnicu i zapišite sve obroke, kalorije i tekućinu, trenutnu težinu za svaki dan i razinu tjelesne aktivnosti. Vođenje takvih evidencija disciplina i pomaže u razvoju optimalne prehrane. Pa čak i ako na jedan dan niste s dijete, bit će vam lakše vratiti se na njega.
Naviknite se na dobre navike, one će vam pomoći da se prilagodite prehrani
Ne možete ići na dijetu, stalno frustrirani i izmučeni grižnjom savjesti? Dakle, trebate se naviknuti na korisne navike koje će vam pomoći da se prilagodite na pravi način. Idite u kupnju s popisom proizvoda i budite sigurni da imate puni želudac. Idite samo u one restorane u kojima postoji dijetni meni. Prestanite jesti ispred televizora ili čitati knjige. Zatim pitanje “Zašto prekidam dijetu?” prestat će vam smetati.
Štetne grickalice zamijenite korisnima
Najčešće se slažemo sa slatkom prehranom. Kad sisamo ispod žlice, taj osjećaj pokušavamo suzbiti bezazlenim, po našem mišljenju, čokoladnim bombonima ili kolačićima. Tu leži korijen zla. Banane, jabuke, suho voće ili domaći musli – to je ono što bi trebalo utažiti glad. Sadrže puno hranjivih vlakana. Dakle, ako osjećate da je želja da pojedete nešto slatko jača od vas, hitno zamijenite štetne grickalice korisnim.
Prvu pobjedu nad kilogramima moguće je proslaviti na “nejestiv” način
“Nisam uspio s dijetom, ne mogu prestati …” Poznata priča? Često započinje ovako. Nakon što smo izgubili nekoliko kilograma viška, paradoksalno, pobjedu slavimo simboličnim komadom vašeg omiljenog kolača. A nakon takve „nagrade“ nemoguće je stati. Psiholozi preporučuju da se razmazite nejestivim poticajima: novom odjećom, priborom, nakitom ili odlaskom u toplice. To će vam pomoći da se stalno ne odvajate od prehrane i napunit će vas pozitivnom energijom.
Pijte najmanje 2 litre vode tijekom dana
“Zašto prekidam dijetu, jer si ne dopuštam previše?” Još jedno nerješivo pitanje onih koji mršave. Razlog ponekad nije u hrani, već u vodi, točnije u njenim konzumiranim količinama. Pijte najmanje 2 litre vode tijekom dana. Uz to, pravite razne čajeve i biljne infuzije. Zapamtite: svježe cijeđeni sokovi smatraju se zasebnim obrokom, a bilo koji alkohol dodaje kalorije i pobuđuje apetit. Tako šanse za veliku pauzu od prehrane postaju veće.
Zdrav san bit će ključ uspješne prehrane
Često je uzrok “poremećaja u prehrani” nedostatak odgovarajućeg sna. Navečer, a posebno noću, oni koji mršave su ranjiviji nego ikad prije. Najčešće izbijamo iz prehrane ne svaki dan, već svaku večer. Utažujući glad, blaženo zaspimo, dok probavni sustav mora naporno raditi. Idite ranije u krevet, a tada će noćno prejedanje zauvijek biti prošlost.

Ne izdajte svoje snove!

Davne 1990. (plus-minus) djevojka je sjedila u sibirskom gradu Irkutsk. Imala je osam godina, a najviše od svega sanjala je

Ušteda novca na pumpi

Nedavno izvješće u Financial Timesu predviđa da bi prosječna cijena galona benzina u Sjedinjenim Državama uskoro mogla dosegnuti 3,00 USD.