HEKLANJE

Dizajn web stranice imenika članaka: Očistite svoj sadržaj!

TEMU APP 100 E KUPON

Direktoriji članaka osvojili su internet. To je dobra stvar, jer omogućuje autorima da distribuiraju svoje sadržaje i izdavačima da dohvate sadržaj za svoje web stranice, ali nažalost, mnogi imenici članaka nude veliku lošu uslugu autorima i izdavačima zbog loše dizajniranih imenika. Slušajte vlasnike imenika članaka; razmislimo o nekim načinima posluživanja naših posjetitelja u dizajnu našeg imenika članaka!

Elementi stila



Naletio sam na mnoga web-mjesta s imenicima članaka na kojima postoji niz mješovitih poravnanja, deset različitih kombinacija boja, pretjerano podebljani i kurzivni fontovi i brojna “poboljšanja” stila. Iako ti različiti elementi dizajna mogu biti dobri, dolazi vrijeme kada, kao webmaster, moramo biti u redu s pojednostavljivanjem vizualnog kraja. Kada posjetitelj uđe u vaš imenik ili web stranicu, njegove oči ne mogu pomoći nego očekivati jedinstvo i jasnoću. Ako im se pokaže zbrkani, neorganizirani nered, učinit će jednu od dvije stvari. Oni će ili (1) brzo trznuti mišem do gumba za povratak ili (2) nastaviti pregledavati vašu stranicu, ali će postati frustrirani zbog kaotične prezentacije i na kraju će otići. Očito želite spriječiti da se obje te stvari dogode.

Kada primjenjujemo elemente stila kao što su boje, veličina i slike, moramo biti sigurni da te stvari pomažu dovesti posjetitelja u kontakt sa sadržajem i porukom web stranice. Dođe vrijeme kada se prijeđe granica između korisnog i ometajućeg. Posjetio sam neke imenike članaka u kojima slike i grafika guraju navigacijsku traku niz stranicu. Ne želite da se vaš posjetitelj pomiče prema dolje po stranici kako bi morao pronaći gdje klikne na druge dijelove vaše stranice. Olakšajte svom posjetitelju kretanje po vašem imeniku. Držite navigacijsku traku prema vrhu web-mjesta. Ako vaš posjetitelj ne zna kako pronaći vaš imenik članaka, frustrirat će se i otići. Dovedite svog posjetitelja u kontakt sa sadržajem!

Da biste objasnili više o korištenju boja i stila fonta, ne zaboravite održavati dosljednost. Odaberite tri ili četiri boje za izradu sheme boja za svoj imenik članaka. Držite se ove sheme boja. Ovo osigurava jedinstvo u vašem sadržaju i čini iskustvo gledanja posjetitelja puno ugodnijim. Stalno si postavljajte pitanje: “Je li moja početna stranica imenika članaka laka za čitanje? Je li organizirano? Je li imenik primamljiv?”

Oglasi i slike

Kao webmaster svog imenika članaka ili web stranice s web sadržajem, očito je i razumljivo da je potrebno gurati svoje oglase i partnerske programe kako biste mogli generirati prihod. Međutim, imajte na umu dok postavljate svoje oglase da želite da vaš posjetitelj dobije sadržaj vaše web stranice. Vaš posjetitelj želi pronaći vrijedne informacije. Zbog toga posjećuju vašu web stranicu. Oni ne dolaze po oglase! Shvaćajući to, pobrinite se da se vaši oglasi odnose i primjenjuju na sadržaj vašeg imenika. Od ključne je važnosti da vaši oglasi ne blokiraju sadržaj vaše web stranice. Integrirajte svoje oglase tako da ne zadiru u sadržaj vaše web stranice.

Prije nego što počnete oblijepiti svoj imenik članaka oglasima i “cool” stilom, imajte na umu da je sadržaj vaše web stranice na prvom mjestu i za većinu. Općenito, ljudi dolaze zbog vašeg sadržaja – manje bi ih bilo briga koristite li pastelno ružičastu ili neonsko zelenu!

Pametni potezi za mirovinu

Budući da troškovi zdravstvene zaštite stalno rastu, budućnost socijalnog osiguranja nejasna i mirovinski planovi dostupni sve manjem broju radnika, spremnost