HEKLANJE

Home Equity Kreditna linija – postoji li kazna za prijevremenu otplatu?

TEMU APP 100 E KUPON

Uglavnom su vlasnici kuća upoznati sa zajmovima za kapital i kreditnim linijama za kapital. S bilo kojom opcijom, možete pribaviti sredstva za hitne slučajeve, projekte poboljšanja doma, itd. Dobivanje kreditne linije i korištenje vlasništva vašeg doma u svoju korist golema je korist za posjedovanje doma. Međutim, prije nego što ispune zahtjev za kredit, vlasnici kuća trebaju pažljivo pročitati i razumjeti ugovor o kreditnoj liniji.

Kako funkcionira kreditna linija za nekretnine?



Kreditna linija za kapital kuće je kreditna linija koja se temelji na kapitalu vašeg doma. Na primjer, ako dugujete 80.000 dolara na hipoteku od 120.000 dolara, kapital vaše kuće iznosi 40.000 dolara. Kada se prijavljujete za kreditnu liniju za kapital kuće, zajmodavac će vam odobriti kreditnu liniju do iznosa kapitala vaše kuće. Kreditne linije malo su drugačije od zajmova za kapital nekretnina. Dok se stambeni zajmovi također temelje na kapitalu vaše kuće, vlasnici kuća dobivaju paušalni novčani iznos nakon odobrenja zahtjeva za zajam. Ti se zajmovi općenito temelje na fiksnoj stopi, dok kreditne linije imaju promjenjivu stopu.

Kako doći do sredstava pomoću kreditne linije za kapitalne nekretnine

Dobivanje novca iz kreditne linije vašeg doma vrlo je jednostavno. Nakon što zajmodavac odobri vašu kreditnu liniju, dobit ćete čekovnu knjižicu ili bankomat karticu. Kad god vam zatreba gotovina, jednostavno si ispišite ček sa svoje kreditne linije. Budući da iznos koji podižete iz kreditne linije varira, vaša će se mjesečna plaćanja također razlikovati. Ako više volite predvidljivu mjesečnu otplatu, zajam za kapital najbolje će odgovarati vašim potrebama.

Kazna za prijevremenu otplatu kreditne linije Home Equity

Home equity kreditne linije imaju posebne uvjete. Vaš zajmodavac može odobriti vašu kreditnu liniju na 10 do 25 godina. Na kraju razdoblja morate se ponovno prijaviti za dobivanje druge kreditne linije. Linije hipotekarnih kredita slične su drugim hipotekarnim zajmovima s obzirom na kazne za prijevremenu otplatu.

Prije nego što se prijavite i prihvatite ponudu zajmodavca, pažljivo pregledajte ponudu i raspitajte se o kaznama za prijevremenu otplatu. Uz kaznu za prijevremenu otplatu, naplaćuje vam se naknada ako se kreditna linija zatvori prije isteka roka. Uobičajene naknade iznose oko 500 USD. Međutim, ako je stanje na vašoj kreditnoj liniji nula, ali račun ostaje otvoren za buduća povlačenja, naknade za plaćanje unaprijed se neće primjenjivati.