HEKLANJE

Hrana koju ne biste trebali jesti na prazan želudac

TEMU APP 100 E KUPON

Jogurt. U praznom želucu gubi korisna svojstva – savjetuje se da ga jedete jedan sat nakon obroka ili prije spavanja. Banane . Banane su bogate kalcijem, a navika jedenja banana ujutro može uzrokovati kvar u ravnoteži kalcija i magnezija u tijelu.
Jogurt. U praznom želucu gubi korisna svojstva – savjetuje se da ga jedete sat vremena nakon obroka ili prije spavanja.
Banana. Banane su bogate kalcijem, a navika da se banane jedu ujutro može uzrokovati kvar u ravnoteži kalcija i magnezija u tijelu, što je opterećeno promjenama u radu kardiovaskularnog sustava. Pogotovo su banane natašte nepoželjne za one koji imaju problema s gastrointestinalnim traktom.
Hrana koju ne biste trebali jesti na prazan želudac
Naranče. Agrumi natašte uzrokuju gastritis i alergije.
Češnjak. Za sobom povlači gastrospazam.
Konzervacija.
Dimljeni.
Hrana koju ne biste trebali jesti na prazan želudac
Povrće poput krastavaca , paprike i kupusa . Štetni su za sluznicu želuca.
Kaki i rajčica koji sadrže visoku koncentraciju pektina i taninske kiseline – ove tvari mogu dovesti do stvaranja kamenaca u želucu.
Batat . Može izazvati težinu u želucu.
Šećer u velikim količinama. Gušterača se neće moći boriti protiv viška šećera i ispuštati potrebnu količinu inzulina. Kao rezultat toga, visoka razina šećera u krvi i, kao rezultat toga, kršenje kiselinsko-bazne ravnoteže.

DETALJI OKO PROPUSNICE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Stožer