HEKLANJE

Hrana za uljepšavanje: Ono što jedete utječe na vaš izgled

TEMU APP 100 E KUPON

Svi smo čuli staru poslovicu: “Ono si što jedeš.” Ali što je s vezom između vaše hrane i vašeg lica?

Većina članaka o prehrani usredotočuje se na ulogu vaše prehrane u održavanju optimalnog unutarnjeg zdravlja i obrani od bolesti. Na primjer, mnogi članci govore o tome kako se antioksidansi koji se nalaze u voću i povrću mogu boriti protiv oštećenja imunoloških stanica, organa i DNK uzrokovanih slobodnim radikalima.



Pa pogodite što? Iste fitokemikalije, vitamini, hranjive tvari i minerali koji održavaju vašu unutrašnjost ružičastom jednako su bitni za čistu kožu, blistav osmijeh, jake nokte i bistre oči. Ako želite izgledati apsolutno najbolje, imajte na umu ove smjernice prehrane:

Ako imate osjetljivu kožu, možda ćete otkriti da su mnogi tretmani koje isprobate preoštri za vašu kožu. Dok druge žene kupuju proizvode za njegu kože s vitaminom C ili antioksidansima, vi koristite blagu marku bez prednosti protiv starenja.

Dakle, što možete učiniti u vezi s tim? Kako vi, sa svojom osjetljivom kožom, možete postići iste učinke protiv starenja koje postižu druge žene?

Umjesto da na kožu nanosite skupe proizvode protiv starenja, možete ih jesti. Sada, naravno, ne mislim na to da pojedete svoju skupu noćnu kremu ili bilo koji drugi kupovni proizvod za kožu, ali možete pojesti učinkovite sastojke u njima. Budući da je vaša koža vaš najveći organ, koristi od konzumiranja sastojaka bit će slične onima od izravnog nanošenja na kožu.

Evo nekoliko sastojaka s kojima možete početi.

Zeleni čaj: Sada postoji mnogo proizvoda za njegu kože koji sadrže zeleni čaj. O zelenom čaju čut ćete posvuda, a sada se nalazi u mnogim proizvodima za njegu kože. Međutim, ako imate osjetljivu kožu i ne možete koristiti te proizvode, onda možete piti zeleni čaj i imati iste učinke na svoju kožu. Plus, bonus je da ćete imati koristi i za svaki drugi dio vašeg tijela. Neke od drugih prednosti zelenog čaja su gubitak težine, niži kolesterol i vjerojatno manji rizik od raka.

Krastavci: Povećanje količine voća i povrća u vašoj prehrani može imati pozitivan učinak na cjelokupni izgled vaše kože. Povećajte unos povrća i koža će vam biti zahvalna. Nuspojave ove opcije? Pa, možda ćete izgubiti nešto na težini i osjećati više energije, ali to i nije tako loše, zar ne?



Vitamin C: Uzmite dodatak prehrani ili povećajte unos naranči i drugog voća. Antioksidansi u njima izvrsni su za vašu kožu.

Zapamtite, vaša koža je vaš najveći organ. Pobrinite se za njega tako da ga dobro hranite, bilo da na njega stavljate proizvode ili svoje tijelo hranite hranjivom hranom. A za nas s osjetljivom kožom, uštedjet ćemo bogatstvo, izbjegavajući te skupe staklenke s kremama i umjesto toga ići ravno u trgovinu s namirnicama.

Povijest kozmetike, 3. dio

Ludilo za kozmetikom nastavilo se stoljećima sve do 1900-ih i počelo se stvarati najranije kozmetičke industrije. Gospođa Henning’s House of