HEKLANJE

Istina o prepaid kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Prepaid kreditne kartice postoje već više od deset godina, iako tek sada dolaze u središte pozornosti. Prepaid kreditne kartice su u osnovi kreditne kartice koje podržavaju velike kartičarske kuće koje vam nude mogućnost da položite novac na karticu i zatim ga koristite za kupnju. U većini slučajeva ne smijete potrošiti ništa više nego što ste položili. To je sjajan način da učenike naučite dobroj financijskoj odgovornosti. Prepaid kreditne kartice imaju puno prednosti, a nedostatke samo nekoliko. Međutim, prije nego što se obvežete na bilo koju prepaid kreditnu karticu, trebali biste se jasno upoznati s pravilima i naknadama tvrtke.

Bez provjere kreditne sposobnosti



Jedna sjajna stvar kod prepaid kreditnih kartica je da obično nije potrebna provjera kreditne sposobnosti. To čini unaprijed plaćene kreditne kartice idealnima za one s lošim kreditnim rezultatima ili čak za one bez ikakve prethodne kreditne sposobnosti za izgradnju svog kredita. Ako imate lošu kreditnu sposobnost, ovo je dobar način da polako obnovite svoj kreditni rezultat. Vjerovnici će vidjeti karticu na vašem izvješću i vidjeti koristite li je odgovorno i često.

Nema APR-a

Mnoge unaprijed plaćene kreditne kartice ne nude godišnju kamatnu stopu na položeni novac i vaše kupnje. Međutim, neki naplaćuju visoke kamate na vaša stanja, pa budite oprezni. Nema razloga da plaćate mjesečnu kamatu na novac koji ste položili ili na kupnje. Stoga biste svakako trebali potražiti kartice koje ne nude APR.

naknade

Baš kao i banke, neke unaprijed plaćene kreditne kartice naplaćuju naknade za vaše transakcije. Neke unaprijed plaćene kreditne kartice naplatit će vam naknade za bankomate ili naknade za podizanje gotovine. Ovo su najčešće naknade kod prepaid kreditnih kartica. Međutim, neke vam kartice mogu pokušati naplatiti mjesečnu naknadu za korištenje. Pokušajte nabaviti unaprijed plaćenu kreditnu karticu koja ne naplaćuje ovu mjesečnu naknadu. Postoje vani, pa samo tražite. Dugoročno ćete mnogo uštedjeti izbjegavanjem mjesečne naknade na svojim prepaid kreditnim karticama.

Izravni depozit

Unaprijed plaćene kreditne kartice često vam omogućuju da izravno položite ček na svoju karticu. To eliminira potrebu za odlaskom u banku svaki tjedan. Ovo je savršena opcija za vlasnika kartice koji svoju prepaid kreditnu karticu koristi za sve. Iskoristite ove praktične opcije jer vam mogu uštedjeti vrijeme. Istina je da su prepaid kreditne kartice odgovorni načini trošenja novca. Daju vam mogućnost da svoj novac koristite svugdje gdje se uzimaju kreditne kartice, a da pritom ne ostavljate visok mjesečni račun.
Prepaid kreditne kartice također mogu ponuditi programe nagrađivanja i druge poticaje slične običnim karticama. Oni su praktični i niskog rizika. Kao i kod svake kreditne kartice, provjerite imaju li vaše unaprijed plaćene kreditne kartice uvjete s kojima se slažete. Bolje je sve pročitati prije nego kasnije.