HEKLANJE

Izazovi u korištenju retka predmeta e-pošte

TEMU APP 100 E KUPON

Kreativnost, stil, oblikovanje i duljina redaka predmeta važne su točke koje treba uzeti u obzir prije slanja e-pošte.

Budi kreativan



Korištenje retka predmeta koji je specifičan najprikladnije je kada se dopisujete s ljudima koji vas poznaju ili s ljudima koji očekuju vašu poruku. Kako privući pažnju nekoga tko vas ne poznaje ili tko ne očekuje ništa od vas?

Odgovor je – budite kreativni. Kreativno pisanje naslova izvrsna je metoda za povećanje šanse da će vaša poruka e-pošte biti otvorena.

U ovom slučaju, predmet se ne koristi za opisivanje sadržaja poruke. Umjesto toga, predmet se koristi za prenošenje neke druge vrste informacija.

Kakve informacije? Razlikovat će se sa svakom porukom koju pošaljete i ovisi o primatelju. Ključno pitanje je – što možete reći primatelju što će ga uvjeriti da otvori ovu poruku i pročita je, umjesto da je izbriše? U nekim ćete slučajevima morati biti vrlo kreativni.

Brojne su vrste informacija koje možete navesti u retku predmeta kako biste uvjerili primatelja da otvori poruku e-pošte. Evo nekoliko primjera.

(Koristi se za redak predmeta): Prepoznajte tko ste
(Ogledni tekst): Odvjetnik

(Koristi se za predmet): Recite kako ste upoznali tu osobu
(Primjer teksta): Umrežavanje komore B’fast



(Koristi se za predmet): Recite zašto kontaktirate ovu osobu
(Primjer teksta): Prikupljanje sredstava za skloništa za životinje

(Upotrebljava se za redak predmeta): Pronađite stvari koje vas izdvajaju
(Ogledni tekst): Pravnik za e-trgovinu

(Upotrebljava se za redak predmeta): Pronađite zajedničku vezu s primateljem
(Primjer formulacije): Fellow IU dipl & pravnik



Predmet: oblikovanje i stil

Postoji još jedan izazov koji morate svladati kada sastavljate učinkovit predmet. To uključuje duljinu retka predmeta.

Novi okvir s porukom koji vidite na zaslonu za redak predmeta omogućit će vam da upišete onoliko riječi koliko želite. No, zaslon prijemnika ima ograničen prostor. Primatelj će vidjeti samo mali dio teksta.



Koliko se pojavljuje na zaslonu primatelja za predmet? Razlikuje se ovisno o sustavu osobe i načinu na koji on/ona ima postavku zaslona. Sigurna pretpostavka je da će se pojaviti otprilike 25 do 35 znakova.

Definicija
Ovdje obratite posebnu pozornost. Ova aproksimacija ne znači 25 do 35 riječi. To znači “likovi”.

Znak je definiran kao slovo, razmak ili interpunkcijski znak. Na primjer, svaki put kada se kursor pomakne za jedno mjesto, to se smatra jednim znakom.

Fraze
Budući da je prostor u predmetu toliko ograničen, ne morate upisati cijelu rečenicu. Koristite frazu ili niz riječi umjesto cijele rečenice.

Ovo je trenutak kada je nedovršena rečenica prikladna. Izostavite male riječi i prijeđite na stvar.

Kapitalizacija
Jedino “pravilo” u vezi s velikim slovima u predmetu je da budete dosljedni. Na primjer, možete odlučiti da velikim slovima pišete samo prvu riječ. Ili, možete odlučiti svaku riječ napisati velikim slovima.

Ne zaboravite da ne koristite sva velika (VELIKA) slova. Ovo se smatra vikom. Vikanje na osobu sigurno ne bi bio najbolji način da je uvjerite da otvori vašu poruku.

Uvijek imajte na umu da su kreativnost, stil, oblikovanje i duljina redaka predmeta važni čimbenici koje treba uzeti u obzir prije slanja e-pošte. Budite svjesni slike koju projicirate svojim klijentima i kolegama koristeći učinkovite naslove.