HEKLANJE

Izgradite svoj put do online uspjeha – 3. dio

TEMU APP 100 E KUPON

Ovdje je sažetak sadržaja naše prve dvije smjernice za pokretanje uspješnog poslovanja:

Korak 1: ODLUČITE ŠTO ĆE BITI VAŠ POSAO



Korak 2: IZRADI WEB STRANICU

Ovaj će članak proširiti ideje za IZRADU WEB MJESTA. U prošlom smo članku govorili o dizajnu stranice koji daje kritičan prvi dojam kod vaših posjetitelja. Upamtite, s dizajnom web stranica bolje je ne biti prisutan na internetu nego biti loš.

Koliko god je dizajn važan, morate uvjeriti svoje posjetitelje da je vaša stranica vrijedna ponovnog posjeta. To se obično postiže putem KVALITETNOG sadržaja na cijeloj web stranici.

Kratki obilazak kibernetičkog prostora pokazat će da postoji mnogo web stranica dobrog izgleda koje ne sadrže ništa vrijedno za svoje posjetitelje. Ovim vrstama web-mjesta nedostaje dugovječnost koja je potrebna u današnjoj kulturi poznavatelja interneta. Stil i sadržaj moraju ići ruku pod ruku.

Budući da je sadržaj ključ razvoja web stranice, morate odrediti tko je vaša ciljna publika. Ako su vaša ciljana publika ribari, nema smisla uključiti recept bake Sare za pitu od jabuka. Ne treba dugo da posjetite razne web stranice koje sadrže reklame za proizvode koji nemaju nikakve veze s web stranicom. Također je lako pronaći web-mjesta koja sadrže sadržaj koji, iako zanimljiv, nema mnogo veze s proizvodima, robom, uslugama ili informacijama koje bi web-mjesto trebalo pružiti. Kada vlasnik web-mjesta promaši svoju ciljanu publiku, ostavlja dojam da nema dovoljno vještine u pružanju upravo onoga zbog čega je posjetitelj došao na web-mjesto – upravo onoga s čime ste htjeli da ode.

Nakon što odlučite tko je vaša ciljna publika, trebate odrediti sadržaj i smjer za svoju stranicu.

Na primjer, ako prodajete opremu za ribolov, možda biste željeli imati drugi sadržaj povezan s ribolovom, kao što su savjeti za ribolov ili lokacije za ribolov itd. Htjet ćete pružiti sadržaj koji će natjerati vaše posjetitelje da se vraćaju po još.



Mnogi graditelji stranica otkrili su da je oglasna ploča učinkovit alat za okupljanje istomišljenika. To možete učiniti na svojoj web stranici uz vrlo malo potrebnog vremena. Bez obzira na fokus vaše web stranice, oglasna ploča trebala bi raditi sa sličnim fokusom. To može pružiti dodatni alat za vraćanje posjetitelja na vašu web-lokaciju.

Posjetitelji mogu biti potrošači proizvoda ili informacija. Ako učinkovito udovoljavate njihovim informativnim potrebama, još uvijek možete ostvariti financijski povrat pružanjem poveznica na izvore za kupnju koji mogu biti od koristi posjetitelju. Također je moguće napraviti vlastitu specijaliziranu trgovinu za određeni segment ribara. Ako ne želite razvijati vlastitu trgovinu, možete se povezati s postojećim prodajnim mjestima koja pružaju financijski povrat za svaku prodaju usmjerenu s vaše stranice. Možda se nećete obogatiti ovim pristupom, ali on pruža dodatnu korist za vašeg posjetitelja i može biti još jedan način poticanja njihovog povratka.

Osim ako niste neovisno bogati, morat ćete pronaći izvor prihoda za plaćanje razvoja web-mjesta i tekućeg hostinga i drugih popratnih troškova. Pobrinite se da razvijete otvoreni prostor na svojoj web stranici kako biste omogućili uključivanje prodanog oglašavanja nakon što vaša web stranica zaživi. Uvijek razmišljajte unaprijed.



Vaša je web stranica nešto poput platna koje samo čeka da briljantno umjetničko djelo poprimi oblik. Pažljivo iscrtajte stranice koje će vam trebati za vaše web mjesto. Prvo trebate početnu stranicu – zatim odredite koje će vam druge stranice trebati.

Vaša početna stranica trebala bi točno objasniti i sažeti misiju vaše web stranice. Pažljivo prođite kroz misiju kako biste smanjili broj riječi dok maksimizirali jasnoću izjave o svrsi. Ako prodajete proizvod ili uslugu, vaša početna stranica mora odmah privući pozornost posjetitelja. Ne tjerajte posjetitelje da traže kako bi otkrili što vaša stranica radi – to je igra koju će malo tko igrati.

Slijedi popis uobičajenih stranica koje posjetitelji očekuju na web stranici:



Kontaktirajte nas
O nama
Proizvodi
Usluge
Linkovi

Te se stranice često nazivaju drugim imenima, ali nakon što odredite primarne kategorije za svoju početnu stranicu, poželjet ćete podijeliti svoj sadržaj na odgovarajuće stranice. Jedno od glavnih pravila razvoja web-mjesta je da uvijek budete sigurni da je vaše web-mjesto jednostavno za navigaciju. To znači da bi vaši posjetitelji trebali moći lako pronaći ono što traže. Ako pronalaženje materijala koji im treba zahtijeva pretraživanje web stranice, možda ste izgubili povratnog kupca. Ne tjerajte ih da traže sadržaj. S druge strane, uvijek biste trebali dati istaknutu poveznicu natrag na svoju početnu stranicu na SVAKOJ stranici vaše stranice.

Kada postavite više oglasa, slika i trepćućeg teksta na svoje web stranice, vaš posjetitelj može otići zbunjen i frustriran. Neka stvari budu jednostavne – nikada ne stvarajte previše web stranice i neka vaš sadržaj bude lak za čitanje. Ključna komponenta ovog cilja je održavanje dosljednog i univerzalno korištenog fonta kao što je Arial ili Times New Roman. Malo poznati fontovi se možda neće ispravno prikazati svim posjetiteljima i mogu dodatno frustrirati.

BUDITE SIGURNI da nigdje na vašoj stranici nema pravopisnih pogrešaka! Pravopisne pogreške čine da web stranica izgleda vrlo neprofesionalno. Ne traje dugo da se sadržaj učita u program za obradu teksta kako bi se provjerile uobičajene pogreške u pravopisu i gramatici. Imati nekoga da provjeri vaše stranice također može doprinijeti profesionalnim ciljevima koje želite.

Ako vam je potrebna pomoć u osmišljavanju kvalitetnog sadržaja za vaše web mjesto, razmislite o angažiranju slobodnog pisca koji će vam pomoći u razvoju sadržaja. Bit će vrijedno ulaganja!

Kada razvijate sadržaj za svoju web stranicu, imajte na umu da vaš tekst treba biti što je moguće više prilagođen tražilicama. O tome ćemo više govoriti u 4. dijelu.

Potražite dio 4 Izgradite svoj put do online uspjeha.

Suočavanje s dugom

U dobru i zlu, živimo u društvu koje napreduje na kredit. Gotovo svaki proizvod moguće je kupiti na rate. Kreditne

Zbogom krizo!

Samo lijeni ne govore o krizi, već misli onaj tko o njoj šuti. O njemu. Ljudi netremice bulje u televizore,