HEKLANJE

Izgradnja kućnog poslovanja iz temelja

TEMU APP 100 E KUPON

Nakon što započnete svoj posao od kuće i kada stvari počnu teći glatko, sljedeći logičan korak bit će razvoj vašeg poslovanja u samoodrživo poduzeće. Većina velikih tvrtki koje vidite na mreži i izvan nje započela je baš kao i vi. Jedna jedinica koja zarađuje dovoljno novca da plati račune i održava obiteljske financije na ravnomjernom stanju. Međutim, s vremenom su pronašli nišu koja im je omogućila da prošire ili povećaju svoju prodaju kako bi uvelike izgradili svoje poslovanje i priješli iz života u udobnost.

Većina tvrtki smatra da je lakše unaprijediti svoje poslovanje nego pronaći nove kupce, a to može zahtijevati malo kreativnog razmišljanja od strane vlasnika tvrtke. Budući da novi klijenti možda neće biti voljni poslovati s novom tvrtkom, računanje na preporuke može pomoći u dovođenju novih poslova. Ponudite poticaj postojećim kupcima ako mogu dovesti još jednog novog kupca.



Osim toga, nuđenje sličnog poticaja može i novom i postojećem kupcu dati razlog da pošalju posao vašim putem. Ako ponudite nagradu od 25 USD za nove kupce koji s vama potroše 100 USD, ponudite 25-postotni popust za nove kupce i više nego nadoknadite trošak. Međutim, pronalaženje novih kupaca može biti teško u određenim financijskim vremenima, tako da bi nuđenje postojećim kupcima dodatnih proizvoda uz artikle koje već kupuju mogao biti sljedeći logičan korak u izgradnji vašeg poslovanja.

Na primjer, ako prodajete zavjese online, zašto ne biste uz njih ponudili i karniše? Kada postojeći kupac želi promijeniti zavjese u svojoj sobi, vjerojatnije je da će šipku kupiti od iste tvrtke, a ponuda različitih vrsta karniša može pomoći u održavanju poslovanja. Ako je drugi kupac na tržištu za karniše, možda će također odlučiti nadograditi svoje zavjese od vas.

Prije nego što počnete nuditi bilo što za prodaju na internetu, prvo biste trebali istražiti tržište. Iako zavjese možda nisu najbolji primjer, trebali biste saznati koliko različitih online tvrtki nudi zavjese na prodaju. Saznajte njihovu strukturu cijena, troškove dostave i pravila povrata. Dok je niža cijena konkurenta uobičajena poslovna taktika, cijene koje su preniske da bi donijele bilo kakav održivi profit, dugoročno ćete naštetiti svom poslovanju. Povećanje cijena u kratkom roku od otvaranja može imati negativan učinak na vaš ugled.

Ostanite konkurentni bez nametanja cijena, a zatim održavajte dosljednu strukturu cijena. Ljudi su spremni platiti za kvalitetu i nemaju ništa protiv plaćanja za brzu dostavu. Međutim, neke tvrtke gube mnogo posla naplaćujući previsoke troškove dostave i rukovanja kako bi nadoknadile niže cijene robe koju prodaju.

Još jedna stvar o kojoj možete razmisliti je davanje za svaku kupnju iznad određenog iznosa. To može biti roba ili besplatna ili ekspresna dostava ili čak popust. Budi kreativan.

Prilagodba uredskoj kulturi

Biti novi dečko je dovoljno loše, ali prilagodba na novo okruženje u tvrtki sasvim je druga tema. Studije su pokazale