HEKLANJE

Med – odličan proizvod za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

Nektar sakupljen iz cvjetova pretvara se u med kojim se pripremaju neki od najatraktivnijih slastica. S vremenom je med ostao jedan od glavnih sastojaka za njegu kože. Zadržala je svoju važnost zahvaljujući blagotvornim čimbenicima. Ljekovitost meda je nevjerojatna što ga čini jednom od omiljenih komponenti za kućne lijekove. Med ima mnoga dobra svojstva poput magnezija, kalija, kalcija, natrija, klora, sumpora, željeza i fosfata. Sadrži vitamine poput B1, B2, C, B6, B5 i B3. Prisutni su bakar, jod i cink u malim količinama.

Med je vrlo dobar za vašu kožu zbog svojih svojstava. Za masku za lice možete koristiti med jer jako dobro njeguje vašu kožu. Hrani vašu kožu esencijalnim svojstvima prisutnima u njoj. Vrlo je dobar za uklanjanje bora s lica i djeluje kao lijek protiv starenja. Med može zadržati vlažnost što pomaže vašoj koži da ostane meka i podatna. Kvaliteta hidratacije meda dokazuje da koža održava elastičnost, glatkoću i mekoću. Prisutnost antioksidansa u medu štiti vas od UV zraka.



Recepti

Med za čišćenje
Pomiješajte 1 žlicu. med, 2 žlice. sitno mljevenih badema s 1/2 žličice limunova soka. Utrljajte ga na lice. Isperite ga toplom vodom.

Toner od meda
Napravite mješavinu od 1 žlice. med s oguljenom i očišćenom jabukom. Nanesite ovu pastu na lice 15 minuta. Isperite ga hladnom vodom.

Maska za lice od meda
1 žlica. med, 1 bjelanjak, 1 žličica glicerina i u omjeru dodajte brašno svim sastojcima da dobijete glatku smjesu. Raširite ovu pastu po cijelom licu uključujući i vrat i ostavite 10 minuta. Isperite toplom vodom.

Za ugodno kupanje
Za opuštajuću kupku dodajte 1/4 šalice meda u vodu za kupanje i opustite se u toj glatkoj i svilenkastoj vodi.

Glatki regenerator
Pomiješajte 1 žličicu. med s 1 žličicom. biljno ulje i 1/4 žličice soka od limuna. Ova mješavina je vrlo prirodan regenerator za utrljavanje na svaki dio tijela koji je suh. Ostavite da djeluje 10 minuta i kasnije isperite.

Sredstvo protiv akni
Pomiješajte 1/2 šalice tople vode s 1/4 žličice soli. Koristite vatu kako biste omekšali mrlju primjenom stalnog pritiska. Vatom nanesite med i ostavite 10 minuta. Operite ga i osušite tapkanjem.



Njega usana
Upotreba meda na ispucalim usnama odličan je pogodak.

Piling za tijelo
Upotrijebite 1/4 šalice svježe mljevene kave, 1/4 šalice mlaćenice, 2 žlice. pšeničnih klica, 2 žlice. meda, 1 žlica ulja sjemenki grožđa, 1 bjelanjak. Pomiješajte mlaćenicu, med, ulje sjemenki grožđa i bjelanjak. Nastavite polako dodavati kavu i pšenične klice ovoj smjesi kako biste izbjegli grudice. Nanesite ovu pastu po cijelom tijelu dok ste u kupki, pomažući u pilingu. Potpuno ga isperite i osušite tapkanjem kako biste vidjeli učinke.

Upozorenje: Čitatelj ovog članka trebao bi se pridržavati svih mjera opreza dok slijedi upute o receptima iz ovog članka. Izbjegavajte korištenje bilo kojeg od ovih proizvoda ako ste alergični na njih. Odgovornost leži na čitatelju, a ne na stranici ili piscu.



Naletite li na Google Adwords?

Nakon savjetovanja s mnogim ljudima nikada nisam vidio toliko zbunjenosti u vezi s time kako Google određuje ponude. Neki ljudi