HEKLANJE

Jeftini registar domena

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste zainteresirani za pokretanje web stranice za svoju tvrtku ili čak samo za vlastitu osobnu upotrebu, postoji nekoliko stvari koje ćete prvo morati učiniti. Jedan od prvih koraka koji ćete morati poduzeti jest registracija naziva domene. Nazivi domena, koji se također nazivaju internetskim ili web adresama, retci su koje upisujete u preglednik kako biste ga obavijestili kamo treba ići. Oni obično počinju s www, a završavaju s .com, .org, .uk ili bilo kojim drugim nastavcima. Kada pokrećete novu web stranicu, morat ćete se uvjeriti da web adresa koju želite nije već zauzeta od strane druge web stranice. Prvo provjerite sami – upišite adresu koju želite imati i vidite hoće li se što pojaviti. Nastavite to raditi dok ne pronađete onaj koji nije zauzet. Kada imate adresu koja radi, vrijeme je da se obratite davatelju domene.

Različiti davatelji domena nude različite razine usluge. Neki nude samo golu uslugu registracije naziva domene i zahtijevaju da sami izvršite sve potrebne operacije dizajna i hostinga. Mnogi nude i web pohranu, omogućujući vam da koristite njihove poslužitelje za pohranu svoje web stranice. Osim ako nemate 24/7 pristup Internetu i serversku tehnologiju koja je potrebna da sami hostirate web stranicu, morat ćete koristiti tvrtku za web hosting kako bi vaša web stranica ostala online. Neke web hosting tvrtke čak nude usluge web dizajna uz dodatnu naknadu, omogućujući vam da se usredotočite samo na stvarni sadržaj vaše web stranice, dok vas druge mogu registrirati za pristup popularnim web tražilicama.



Kada tražite uslugu web hostinga, bilo bi dobro pronaći onu koja nudi telefonsku podršku. Ako nešto pođe po zlu s vašom web stranicom, ne želite provoditi sate pokušavajući to sami otkriti na mreži – umjesto toga, želite moći izravno nazvati uslugu i razgovarati sa stvarnom osobom koja vam može pomoći riješiti vaše probleme.

Možda biste također trebali razmisliti o korištenju lokalne usluge sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu umjesto inozemnih tvrtki poput onih u SAD-u ili Indiji. Vjerojatnije je da će lokalne usluge web hostinga razumjeti vaše specifične potrebe i jedinstvene aspekte web hostinga u Ujedinjenom Kraljevstvu. Posebno je dobro potražiti ICANN-ovu akreditaciju, kao i lokalne TLD akreditacije poput one koju posjeduje velika britanska tvrtka Nominet. Nominet je odgovoran za web sufiks .uk i četvrta je najveća tvrtka za registraciju na svijetu.

Cijene uvelike variraju ovisno o tome koliko i koliko je dobra usluga koju očekujete. Za jednostavnu registraciju – imajte na umu da to zahtijeva da imate vlastiti poslužitelj i tehnologiju dizajna – tvrtke poput Nomineta mogu naplatiti samo dvije ili tri funte godišnje. Ako pak tražite standardnije opcije, uključujući web hosting i registraciju na tražilici, očekujte da ćete platiti oko deset funti godišnje. Uzimajući u obzir račune za kablovsku i širokopojasnu vezu ovih dana, deset funti je sitniš. Stoga registrirajte svoju web stranicu danas i postavite svoju tvrtku na sam vrh modernog tržišta.

Kazne za kreditne kartice

Što se čini da se uvijek događa svaki put kada vam je teško podmiriti plaćanje kreditnom karticom? Dobit ćete penal.

Smanjenje troškova grijanja

Pravilna njega peći i pametna kupnja mogu vam pomoći smanjiti visoke troškove grijanja vašeg doma. To je dobra vijest s