HEKLANJE

Preostali prihod može biti vaš ključ do bogatstva

TEMU APP 100 E KUPON

Stojite li na vratima bogatstva, ali ne možete pronaći pravi ključ?

Mnogo je ključeva na privjesku koji mogu otključati vrata bogatstva, ali morate znati koji su i kako ih pravilno koristiti.



U ovom ću se članku usredotočiti na ključ “preostalog dohotka” za koji su mnogi otkrili da se može koristiti za ulazak u skrivena svetišta bogatih.

Ali prije nego što odem predaleko, vjerojatno bih trebao definirati što mislim pod “preostalim prihodom” (koji se naziva i pasivni ili ponavljajući prihod).

Iako možda postoji više definicija za “preostali prihod”, ja ću ovdje koristiti izraz na sljedeći način:

“Preostali prihod je prihod koji se nastavlja zarađivati nakon završetka početnog truda.” Drugim riječima, to se može zamisliti kao proces jednokratne prodaje, ali dobivanja isplate iznova i iznova.

Kako to može biti? Odnosno, kako možete napraviti jednu prodaju i biti plaćeni uvijek iznova? Pa, pogledajmo neke uobičajene primjere ostatka prihoda.

Polica osiguranja. Kada kupite policu osiguranja, obično plaćate premije mjesečno, kvartalno ili godišnje. Obavili ste jednu kupnju, ali nastavljate plaćati sve dok se pridržavate svoje police. Osiguravajuće društvo od vas ostvaruje preostali prihod.

Pretplata na uslugu kao što je kontrola štetočina, održavanje travnjaka ili ugovor o web hostingu. Kada kupite uslugu suzbijanja štetočina, održavanja travnjaka ili web hostinga, obično ponovno plaćate mjesečnu, tromjesečnu ili godišnju naknadu. Sve dok nastavljate pružati uslugu, nastavljate plaćati naknadu. Uslužna tvrtka od vas ostvaruje preostali prihod.



Članska pretplata kao što je članska web stranica ili klub. Da biste nastavili svoje članstvo, morate i dalje plaćati članarinu. Članstvo od vas zarađuje preostali prihod.

U svim gore navedenim primjerima, prodaja je izvršena samo jednom, ali nastavljate plaćati tvrtki uvijek iznova.

Preostali prihod razlikuje se od “linearnog prihoda”, gdje se vrši jednokratno plaćanje za jednu jednokratnu kupnju. Na primjer, ako imate posao po satu, mijenjate jedan sat svog radnog vremena za satnicu. Morate raditi svaki sat da biste bili plaćeni. Ako prestanete raditi, prestat ćete primati plaću. Vaš prihod je linearan.



Međutim, ako prodate članstvo web-mjestu i vaši članovi plaćaju mjesečnu naknadu za članstvo, vi nastavljate prikupljati njihove mjesečne naknade sve dok oni ostanu članovi. Jednom ste izvršili prodaju, ali nastavite prikupljati prihod dugo nakon završetka početnog pokušaja prodaje. Ovo je primjer “preostalog prihoda”.

Što biste radije imali, preostali prihod ili linearni prihod?

Općenito, kad god je to moguće, trebali biste pokušati zaraditi preostali prihod koji će nastaviti rasti tijekom vremena kako budete vršili pojedinačnu prodaju. Ako ulažete dosljedne napore da zaradite preostali prihod, vidjet ćete da će se vaš prihod povećavati kako iznos preostalog prihoda bude nastavio rasti.



Na primjer, pogledajmo razliku između prodaje za 29 USD. e-knjiga i članstvo na web stranici uz mjesečnu naknadu od 29 USD. Pretpostavit ćemo da su oba prodavača započela s prodajom 1. siječnja i nastavila s radom šest mjeseci.

S prodajom svake e-knjige, prodavač zaradi 29 USD, ali zatim mora napraviti još jednu prodaju kako bi zaradio još 29 USD. Nadajmo se da prodavač ima neku pozadinu ili prateće proizvode za prodaju svakom kupcu u budućnosti, ali mnogi nemaju. Dakle, svaka prodaja je zasebna. Pretpostavimo također da trošak svake prodaje (uključujući naknade za web hosting, naknade za trgovačke kartice, oglašavanje itd.) iznosi 4 USD po prodaji. Naš trgovac tako zarađuje 25 USD neto po prodaji. Pretpostavit ćemo da se mjesečno izvrši 10 prodaja, tako da je tijekom razdoblja od šest mjeseci napravio 60 prodaja. Tako je za 60 prodaja zaradio 1500 dolara.

Sada, pogledajmo kako bi mogla funkcionirati stranica za članstvo.

Svako članstvo prodaje se za 29 USD mjesečno, a trošak svake prodaje iznosi 4 USD po prodaji, tako da vlasnik stranice zarađuje istih 25 USD neto po početnoj prodaji. Međutim, on nastavlja zarađivati 29 USD svakog mjeseca dok kupac ostaje kao član i nema troškova prodaje za naredne mjesece. Također ćemo pretpostaviti da naša stranica za članstvo ostvari 10 prodaja mjesečno i da svaki kupac ostaje član u prosjeku 4 mjeseca prije nego što odustane od članstva. Sada pogledajmo brojke.

1. mjesec = 10 prodaja za 250 USD
Mjesec 2 = 10 prodaja za 250 USD plus preostali prihod od 290 USD
3. mjesec = 10 prodaja za 250 USD plus preostali prihod od 580 USD
Mjesec 4 = 10 prodaja za 250 USD plus preostali prihod od 870 USD
5. mjesec = 10 prodaja za 250 USD plus preostali prihod od 870 USD
Mjesec 6 = 10 prodaja za 250 USD plus preostali prihod od 870 USD

Ukupni prihod za šest mjeseci iznosi 4.980 USD plus još uvijek postoji kontinuirani prihod koji će dolaziti od prodaje ostvarene tijekom 4., 5. i 6. mjeseca.

Što biste radije imali, 1500 USD ostvarenih kao linearni prihod ili 4980 USD plus zarađenih prodajom s repom zaostalog prihoda? Prodajni napor je bio isti.

Kao što možete vidjeti iz gornjeg primjera, preostali prihod može brzo premašiti linearni prihod ako vaš prodajni napor ostane konstantan. Dakle, nastavite tražiti dobre prilike za preostali prihod, one mogu biti vaš ključ za otvaranje vrata povećanju bogatstva.

Daveovi savjeti za brijanje

Dečki (a možda i dame), imam dobre vijesti o brijanju. Vjerojatno ste iskusili neke od gnjavaže i problema ovog zadatka

Botox zabave

Injekcije botoxa za brisanje bora udomaćile su se u dnevnim sobama prosječnih Amerikanaca od Arkansasa do Arizone. Nekada se smatralo