HEKLANJE

Kako funkcionira Zoom izbjeljivanje zubi

TEMU APP 100 E KUPON

Bez obzira na to koliko često perete zube, koliko god pažljivi čistite zubnim koncem, oni nakon nekog vremena ipak požute. Ovaj prirodni proces gubitka svijetle bijele boje zuba pogoršava se ako ste pušač ili ako redovito pijete kavu. Postoji nekoliko postupaka, kao što je Zoom metoda izbjeljivanja zubi, koji mogu pomoći da se vaši zubi vrate u blistavu novu bjelinu u nekoliko sati.

Osim popularnog Zoom postupka izbjeljivanja zubi, možete isprobati i nekoliko drugih, no pri odabiru bi vaš stomatolog trebao imati i nekoliko savjeta za vas. Općenito se možete odlučiti za metodu izbjeljivanja “kod kuće” ili za nekoliko postupaka izbjeljivanja u stomatološkoj ordinaciji. Posljednji set postupaka uključuje Zoom metodu izbjeljivanja zubi – pogledajmo zašto je ovaj postupak tako učinkovit.



Kako funkcionira Zoom izbjeljivanje zubi?

Ova se metoda sastoji od mješavine gela i posebnih tretmana svjetlosnim valovima. Pacijent sjedi, a stomatolog retraktorom odvaja usne od zuba kako bi se mogao nanijeti gel. Zatim se na sve vanjske strane zuba nanosi poseban gel. Stomatolog u ovom trenutku pazi da gel ne dotakne previše pacijentove desni, jer može izazvati iritaciju ili lezije.

Nakon što Zoom gel za izbjeljivanje zubi ravnomjerno prekrije zube, stomatolog će ih obasjati posebnim jakim svjetlom oko sat vremena. Posebna svojstva Zoom gela za izbjeljivanje zubi i energija koju proizvodi lampa proizvode kemijske reakcije koje dovode do izbjeljivanja zubi. Iako sat vremena čekanja na zubarskom stolcu da gel i svjetlosni valovi počnu djelovati može zvučati dosadno, to je jedna od najboljih metoda izbjeljivanja zubi koja je danas dostupna.

Koliko dugo traje i kakve efekte mogu očekivati?

Odgovori na pitanja razlikuju se od osobe do osobe. U većini slučajeva Zoom izbjeljivanje zubi radi se dva puta godišnje. Prosječna osoba koja često pije kavu i svakodnevno puši imat će poboljšanu svjetlinu zuba – oko 10 nijansi svjetliju. Nakon završenog zahvata zubi će s vremenom postupno poprimati žućkastu boju, ovisno o tome koliko se dobro brinete za njih. U prosjeku, ljudi koji su prošli procedure izbjeljivanja zubi u ordinaciji primijetili su da njihovi zubi ostaju bijeli mjesecima, iako početni sjaj ne traje dulje od nekoliko tjedana.

Ljepota ovog sustava je u tome što je brz, učinkovit i nema nuspojava (iako su neki pacijenti osjetili preosjetljivost zuba dan ili dva nakon zahvata). Sve u svemu, Zoom izbjeljivanje zubi izvrstan je izbor za svakoga tko želi imati blistav i privlačan osmijeh.

 



Biti mama nije samo rađanje

Biti mama nije samo rađanje, mogu puno toga razumjeti i prihvatiti u životima drugih ljudi. Svatko donosi vlastiti izbor –