HEKLANJE

Kako izbjeći zamke s kreditnom karticom?

TEMU APP 100 E KUPON

Vidjeti ljude kako kupuju hranu ili odjeću koristeći kreditne kartice uobičajena je pojava ovih dana. Fraza “Napuni!” postao je omiljeni izraz korisnika kartica, a često se čuje u trgovinama, restoranima i drugdje.

Uostalom, tko ne želi koristiti ove kreditne kartice? Jednostavne za korištenje, ove elegantno dizajnirane kartice mogu se koristiti za kupnju gotovo svega u trgovačkim objektima bez obzira na to koliko (ili manje) novca nosite u novčaniku. Nedostaje vam novca i gladni ste? Nemate zalihe namirnica? Idete na zabavu, ali nemate novca da kupite onu haljinu za kojom vam teku sline? Nema problema! Vaša dobra stara kreditna sposobnost može se pobrinuti za to umjesto vas. Bez brige.



Kreditne kartice: novac nije besplatan

Ali čekaj. Lupka s kreditnom karticom može biti zabavna, ali to vas ne oslobađa odgovornosti za plaćanje troškova koji su nastali korištenjem vaše kreditne kartice. Kreditne kartice su, naposljetku, prerušeni kamatni zajmovi. Uobičajene kreditne kartice zahtijevaju brojne naknade, uključujući:

” Financijski trošak, koji je kamata za neplaćeni dio vašeg mjesečnog računa;

” Godišnja članarina;

” Ili ako plaćate nakon roka, postoji i naknada za zakašnjelo plaćanje koja bi mogla imati višu kamatnu stopu.

Zapravo, mnogi vlasnici kreditnih kartica suočavaju se s problemima povezanima s kreditom. Loše odluke o kupnji, nedostatak informacija o naknadama za kreditne kartice i zanemarivanje nadolazećih plaćanja kredita među razlozima su zašto su mnogi korisnici kreditnih kartica često pod pritiskom pri plaćanju svojih dugova. Neki čak nisu u mogućnosti platiti stvarne kupnje koje su obavili, jedva uspijevaju platiti troškove tvrtki koje izdaju kreditne kartice.

Prije nego što se utopite u moru dugova, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u upravljanju troškovima povezanima s kreditom:



” Budite kreditno pametni. Podnošenje zahtjeva za izdavanje kreditne kartice znači da ste spremni preuzeti odgovornost za plaćanje svog kredita. Vi ste i samo vi – ne vaši roditelji, supružnik ili bilo tko drugi – odgovorni za to.

” Koristite svoje kreditne kartice mudro i štedljivo. Zapamtite: plaćanje robe i usluga kreditnim karticama skuplje je od gotovine ili čekova. Plaćanje kredita uključuje kamate i druge naknade. Koristite kreditne kartice što je štedljivije moguće. Ako stvarno trebate koristiti kredit kartice, nosite samo one kartice koje ćete stvarno koristiti.

” Koristite kredit samo ako ste sigurni da ga možete otplatiti. Plaćanje duga nekom drugom kreditnom karticom ne računa se.



„Izbjegavajte impulzivnu kupnju putem svoje kreditne kartice.

“Kredit za novac koristite samo u hitnim slučajevima.

” Potražite kreditno savjetovanje čim vidite financijske probleme na horizontu.



GURMANI, DOBRO DOŠLI U BARANJU!

Prirodno područje istočne Hrvatske s plodnim tlom između velikih rijeka Dunava, Drave i Save pogoduje razvoju zemljoradnje i uzgoju većeg