HEKLANJE

Kako izdvojiti novac za otpis duga

TEMU APP 100 E KUPON

Izrada proračuna može vam pomoći da postignete eliminaciju duga i izvučete se iz duga. Zapravo to nije težak proces. Trebate komad papira, olovku, kopije svojih računa i troškova te malo vremena i odlučnosti. A da biste to učinili uspješno, morate postaviti proračun s kojim možete živjeti, prilagoditi ga prema potrebi i slijediti ga.

Izradite svoj plan proračuna



Koristite jednostavne savjete za kućni proračun kako biste se oslobodili dugova i stavili svoje financije pod kontrolu. Procijenite svoje troškove stanovanja, režije, hranu, odjeću, prijevoz i troškove vozila, medicinske i/ili obiteljske troškove, zabavu i online usluge, plaćanja kreditnom karticom i prioritete duga, i na kraju, ostale troškove. U svom proračunskom planu dodijelite dio svog novca na račun sigurnosne mreže. Novac na vašem sigurnosnom računu može se koristiti samo u hitnim slučajevima, za povrat nepredviđenih troškova, za zaštitu izgubljenog prihoda i za mnoštvo drugih financijskih problema.

Pratite svoju potrošnju

Nakon što ste dodijelili svoj novac, primijenite sva dodatna sredstva za plaćanje svojih dugova unaprijed. Koristeći svoj novac za smanjenje duga umjesto da se počastite još jednom otmjenom večerom ili dodatnim parom cipela, možete gledati kako se vaš dug rastapa brže nego što možete zamisliti.

Nakon što postavite proračunski plan, pratite svoju potrošnju kako biste znali kamo vaš novac zapravo odlazi i je li unutar vašeg proračuna. Vodite evidenciju o svom potrošenom novcu, bilo da se radi o gotovini, čeku, kreditnoj kartici itd. Jednom kada znate kamo odlazi vaš dodatni novac, a često puta, shvatite kako možete uštedjeti stotine dolara koji se mogu izravno primijeniti na vaše dugove i napravite velike korake u smanjenju duga.

Monitor & Pregledajte svoj proračunski plan

Budžetiranje je proces izrade životnog plana i upravljanja vašim novcem kako biste ispunili svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve. Vaš proračunski plan trebao bi biti fleksibilan i s vremena na vrijeme bi se trebao pregledavati i unositi potrebne promjene u skladu s vašim trenutnim potrebama i okolnostima. Statični plan koji se nikada ne mijenja mogao bi vas osuditi na neuspjeh odmah na početku.

Mrežni resursi



Postoji mnoštvo savjeta i alata za proračun koje možete pronaći na internetu. Od proračunskih kalkulatora i radnih listova do detaljnih softverskih programa, istražite svoje mogućnosti na mreži za onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Iskoristite ove dodatne informacije i pomoć u procesu izrade proračuna.

Sretno planiranje proračuna!

Stvaranje proračuna ne mora biti bolan ograničavajući proces, što trebate učiniti da biste znali odlazi li vaš novac u naviku; a poznavanjem tijeka svog novca, imate bolju kontrolu nad svojim novcem i eliminirate nepotrebne troškove, a ušteđeni novac možete baciti na račune duga kako biste smanjili svoje dugove i riješili ih se jednog dana. Možda nećete izraditi savršen plan proračuna u početnoj fazi, nastavite s pregledom i unosite potrebne promjene u skladu sa svojim potrebama i financijskim mogućnostima, a najvažnije je slijediti svoj plan proračuna kako bi vas uspješno oslobodio dugova.



Kako biti štedljiv kupac

Štedljiv kupac ima vještine i načine gledanja na stvari koje mu pomažu da iskoristi prilike za uštedu novca u životu.

Naučite pravilno disati

Da biste produžili svoj život, danas možete učiniti nešto vrlo važno – disati dublje. U prosjeku čovjek dnevno udahne 20000