HEKLANJE

Kako kontrolirati svoje troškove da biste eliminirali dug

Ovo zvuči jednostavno, ali da biste kontrolirali svoje troškove, prvo morate razumjeti koji su oni. Jedini način da budete sigurni da znate koliko trošite je da sve zabilježite. Ovo je teško učiniti. Tada ćete morati učiniti nešto još teže, žrtvovati se i živjeti s ograničenim proračunom. Jao, svi ljudi, uključujući tebe i mene, mrze te dvije riječi. Ali bit će potrebna žrtva da se riješi duga. Dobra vijest je da će se isplatiti.

Svaki put kad se žrtvujete i ostanete na proračunu, ulagat ćete u svoju budućnost. Imajte to uvijek na umu. Svaki korak koji napravite prema izlasku iz duga znači da ste bliže tome da vaš novac radi za vas.



Glavni troškovi koje možete kontrolirati u svakodnevnom proračunu su:

 

  • Opći troškovi To može biti glazbena oprema, pranje automobila, računalne igre, bilo što. Sve stvari koje možete shvatiti, a nisu vaše potrebe. Možda ne postoji ništa čega biste se mogli sjetiti, ali vjerojatno postoji. Možda se barem jednom mjesečno, kad idete kupiti nešto impulzivno, prisilite da to ne učinite.
  • Troškovi hrane Prestanite izlaziti jesti. Ovo će za većinu biti velika žrtva, ali morate prestati izlaziti jesti; to je preskupo. Morate nositi svoj ručak na posao i, ako ste ovisni o Starbucku, prestanite kupovati šalice kave od 2 dolara. Mnogi ljudi mogu uštedjeti 50 USD mjesečno tako da sami skuhaju kavu, još 100 USD donoseći ručak na posao i još 200 USD ako ne odu na večeru.
  • Troškovi odjeće Uvijek odlučite što ćete kupiti prije odlaska u trgovinu i toga se držite. Sve svoje "kupovine" kod kuće. Ako vam stvarno treba nova jakna jer stara ima rupu, a vani je jako hladno, možete otići po jaknu. Ali nemojte početi tražiti suknje i šešire dok ste tamo. Uzmi jaknu i trči!
  • Troškovi zabave Volite se zabavljati i morate se zabavljati. Međutim, ako ste tada dužni, trebate žrtvovati barem jedan veći trošak za zabavu mjesečno. Što god volite raditi (filmovi, koncerti, predstave, vani u restoranima, sport itd.) trebate smanjiti učestalost barem jednom mjesečno.
  • Troškovi benzina Kao što je svima poznato, cijene goriva su u posljednje vrijeme astronomski porasle. Dugi niz godina cijene plina bile su relativno ujednačene i čini se da su u kratkom vremenu nadoknadile svoj cilj. S 3 dolara i više po galonu, benzin je postao veliki trošak za većinu kućanstava i potrebno mu je posebno posvetiti pažnju kada se traže načini kontrole troškova. Nabavka automobila s dobrom potrošnjom goriva i smanjenje ukupne kilometraže može vam uštedjeti značajnu količinu novca. Ako su vam kolege ostali blizu vas, dovedite ih da zajedno voze s vama i podijelite troškove benzina.

Ako slijedite neka osnovna pravila za svaki od ovih savjeta o smanjenju duga i budžetskih troškova i spremni ste se žrtvovati, možete uštedjeti znatnu količinu novca svaki mjesec. To će brzo smanjiti dug vaše kreditne kartice.

Mekinje za mladenačku kožu

Mekinje su toliko jedinstvena stvar da im se teško ne diviti. Uz pomoć mekinja možete ne samo pročistiti crijeva, već

SEARCH ENGINE MARKETING – SEM

Search Engine Marketing – SEM je oblik Internet marketinga čiji je glavni cilj promocija web stranice putem Google tražilice, prvo