HEKLANJE

Kako posuditi novac od svoje banke

TEMU APP 100 E KUPON

Ako vam je potreban dodatni novac, rješenje bi moglo biti posuđivanje od vaše banke. Ako banku koristite samo za štednju i tekući račun, možda je vrijeme da pogledate druge financijske proizvode koje vaša banka može ponuditi. Ako se želite zadužiti kod svoje banke, evo nekih od mogućih opcija i pogodnosti.

Zašto posuđivati novac?



Ljudi posuđuju novac iz raznih razloga i na različite načine. Ako vam je trenutno teško spajati kraj s krajem, dobivanje kreditne kartice ili zajma moglo bi vam pomoći u sljedećih nekoliko mjeseci. Također, ako morate obaviti veliku kupnju, ali trebate rasporediti troškove, onda je posuđivanje od vaše banke dobra opcija.

Kreditne kartice

Možda je najčešći način posuđivanja od vaše banke dobivanje kreditne kartice. Kreditna kartica vam daje određeni iznos novca ili kredita koji možete potrošiti, a koji morate vratiti s kamatama. Računi se plaćaju mjesečno i možete izabrati da platite cijeli iznos ili samo minimalnu uplatu svaki mjesec. Posuđivanje novca putem kreditne kartice je skupo, ali za kratkoročne kupnje može biti odlično ako svaki mjesec u cijelosti vraćate ostatak.

Krediti

Krediti su još jedan uobičajeni način posuđivanja od banke. Vaša banka će vjerojatno imati različite zajmove u ponudi, u rasponu od malih osobnih zajmova do mnogo većih zajmova za poslovna ili kućna poboljšanja. Ako trebate otplatiti dugove s visokim kamatama ili obaviti veliku kupnju i polako je vraćati, zajmovi bi mogli biti prava opcija za vas.

Hipoteke

Mnoge banke također nude hipoteke, što je vjerojatno najveći iznos novca koji ćete ikada posuditi. Hipoteke se koriste za kupnju nekretnina i imaju niske kamatne stope. Ako želite kupiti dom, vaša bi vam banka mogla pomoći s hipotekom.



Prednosti korištenja vaše banke

Glavna prednost korištenja vaše banke za posuđivanje novca je ta što oni znaju kakve obrasce potrošnje imate, a ako ste s njima uspostavili odnos, vjerojatno će biti velikodušniji od drugih institucija koje pozajmljuju. Također bi moglo biti zgodno koristiti istu banku koju koristite sada, jer su svi vaši računi na jednom mjestu i možete lakše upravljati svojim novcem.

Nedostaci



Korištenje vlastite banke također ima niz nedostataka. Iako vam vaša banka može dati dobru ponudu, to možda neće biti najbolja ponuda koju možete pronaći. Iako je razgovor s vlastitom bankom dobra ideja, trebali biste razgledati druge zajmodavce kako biste dobili najbolje moguće uvjete. Također biste trebali provjeriti odgovara li vam posuđivanje novca i možete li izvršiti sve potrebne otplate.