HEKLANJE

Kako prirodno izliječiti akne – 5 jednostavnih načina

TEMU APP 100 E KUPON

Ovdje su navedeni neki od načina kako prirodno izliječiti akne. Većinu vremena nemamo proračun za održavanje čiste i zdrave kože. Za neke ljude tretmani lica ili kupnja skupih proizvoda protiv akni samo su norma, ali za neke nije. Ali jedno je sigurno, izbijanje akni može pogoditi bilo koga. Dakle, za one koji ne žele potrošiti tone i tone novca samo za održavanje glatke kože bez akni, slijedite ove jednostavne korake koji će vaš izgled definitivno učiniti holivudskom zvijezdom.

1. Koristite sapune za lice posebno namijenjene aknama. Danas postoje sapuni na bazi sumpora koji su napravljeni da brzo zacijele i isuše akne. Operite lice najmanje dva puta dnevno. Prvo pranje treba obaviti ujutro kad se probudite, a drugo navečer prije spavanja. Bez obzira na to koliko vam je cijeli dan bio naporan, ne zaboravite očistiti lice prije odlaska na spavanje kako biste odčepili pore od svih zagađivača s kojima ste se suočili. Međutim, stalno pranje lica s vremena na vrijeme zapravo može potaknuti žlijezde lojnice da stvaraju više sebuma, što ga čini sklonijim izbijanju akni.



2. Pijte dovoljno vode svaki dan. Ako je moguće, nastavite s postom na soku ili vodi. Ovo je najlakši način za prirodno liječenje akni. To zapravo i nije gnjavaža. Uredi i škole sada imaju postaje za vodu tako da ne morate nositi vodu u boci svaki dan kada idete na posao. Pijenje tekućine ključno je za svačije zdravlje. Također je odgovoran za iznošenje toksina iz tijela koji uzrokuju pojavu prištića i drugih akni. Iako ćete možda trebati nekoliko odlazaka u toalet, zapravo se isplati.

3. Prirodno izliječiti akne jednostavno je kao da ne čačkate i ne stiskate akne. Zaista je primamljivo, ali dodirivanje zahvaćenog područja, pogotovo ako imate nečiste ruke, može povećati proizvodnju sebuma. Nakon što se prištić ili miteseri stisnu, membrane ispod kože su zapravo puknute zbog čega se sebum širi ispod kože i uzrokuje infekciju.

4. Pokušajte se baviti aktivnostima kao što su joga, izleti u teretanu ili bilo koji oblik vježbanja. Ovim aktivnostima možete eliminirati toksine putem znojenja. Detoksikacija je ključ. Ovo nije zdrav način prirodnog liječenja akni, ali bi vam također dao fit i jače tijelo.

5. Promijenite jastučnicu nakon dva dana. Vaša navlaka za jastuk upija svu masnoću i prljavštinu dok ležite na njoj svaki dan. Održavajte posteljinu čistom kako biste spriječili ponovno nanošenje prljavštine i ulja koje bi sigurno rezultiralo još većim izbijanjem akni.

Akne se, kao i svaki drugi oblik bolesti, mogu izliječiti bez pomoći lijekova ili skupih proizvoda. Samo slijedite ove jednostavne načine kako prirodno izliječiti akne i na putu ste do čiste i zdravije kože.