HEKLANJE

Kako se motivirati, 10 savjeta za bolji život

Pozitivan um
Najvažnije u motivaciji je biti pozitivan. Ponekad je to prilično lako, ponekad trebate poraditi na sebi. Pozitivnoj osobi je uvijek lakše početi glumiti, lakše je podnijeti životne poteškoće, lakše je steći prijatelje i veze. Ako želite biti motivirani, onda se uvijek nadajte najboljem, inače čemu sve to? Zašto biste se motivirali ako ste pesimistični?
Pronađite posao koji vam se sviđa
Pronađite svoj omiljeni posao ili ga sami stvorite. Nije važno ostvarujete li prihod ili ne, radite li to vikendom ili ga pretvarate u svoju glavnu aktivnost. Posao po vašem ukusu je svojevrsni ispušni ventil, nešto što ćete učiniti upravo tako, za sebe, nešto što će vam pružiti radost. Omiljeni posao daje vrlo visoku motivaciju, kažu da prvo nađeš svoj put, a onda on pronađe tebe.
Prebacivanje
Čak i kad imate neku omiljenu aktivnost i to radite uspješno, postoje trenuci kada nema motivacije. Što učiniti u takvim slučajevima? Trebate se prebaciti. Predugo ste na istoj temi i istom poslu. Najbolji odmor je promjena aktivnosti. Morate se prebaciti na nešto drugo. Promijenite mentalno opterećenje u fizičko, promijenite sferu u proučavanje prodaje ili poslovanja. Da bih se motivirali, mijenjajte zanimanje. Jednom kad prestanem čitati, započinje razdoblje pisanja. Kad se umorim od surfanja Internetom, počinjem aktivno raditi kućanske poslove, samo kako bih svojoj glavi dao vremena za odmor. I tako je potrebno u bilo kojoj aktivnosti.
Pojednostavite svoj život
Uklonite sve nepotrebno u životu. U vašem životu postoje istinski i nametnuti ciljevi. Vaš je zadatak ukloniti sve izmišljeno i nametnuto od strane društva. Prije mi je bilo važno imati status u društvu, za to je trebalo biti uspješan. Pokazatelji uspjeha su dobar uredski to jest državni posao, novi automobil, vlastiti stan, status osobe s dobrom karijerom. Ali to nije bilo potrebno zbog mene, već zbog drugih, bilo je važno samo što će drugi misliti o meni. Sad to nije važno. Život mi je postao jednostavniji i skromniji, ali sreća je višestruka. U duši je vladao sklad i spokoj. Imam posao za svoju dušu, koji će jednog dana početi donositi zaradu ili možda neće započeti ali volim ga raditi. Moj dan je pun smisla i to je dovoljno. Postoje nade i planovi za budućnost i to puno vrijedi.
Bavite se sportom
Ovo je savjet koji će vam dobro doći u bilo kojem području. Jeste li primijetili da se fizički radnici vraćaju kući puno sretniji od mentalnih radnika? Sve je u fizičkoj aktivnosti. Kada se bavite sportom, vaše tijelo proizvodi hormone sreće. Ako osjećate da vas depresija sputava, a ne želite ništa raditi, počnite trčati, prijavite se u teretanu, kupite pretplatu na fitness. Ni sam nisam ljubitelj sporta, ali prisiljavam se na to, barem malo. Samo mislim da je ovo najslobodniji način za stvaranje sreće.
Gledajte motivirajuće filmove
Kino zauzima značajno mjesto u našem životu. Na tome se grade cijele industrije, pa zašto ih ne iskoristiti? Pronađite i gledajte inspirativne filmove. Nakon takvih filmova osjećate emocionalni uzlet i raspoloženi ste, čak želite učiniti nešto korisno. Svatko ima svoje filmove, ali ima i takvih koji se mnogima sviđaju.
Jedite ispravno i zdravo
Čudno, ali vaša motivacija ovisi i o prehrani. Vaša dobrobit, a time i produktivnost ovise o prehrani. Pijte puno čiste vode, jedite više povrća i voća, očistite svoje tijelo i nećete morati trošiti novac na liječnike i lijekove.
Prestanite biti zombi
Da biste povećali motivaciju – prestanite biti zombi. Prestanite biti poput svih ostalih i ne radite sve što vam uzima dragocjenu energiju. To uključuje gledanje beskorisnih TV programa, čitanje tabloida, kritiziranje i osuđivanje drugih ljudi. Ako se želite motivirati, tada uklonite sve nepotrebno i ometajuće, ponekad je bolje samo sjediti u tišini i razmišljati o životu.
Efekt leptira
Akcija efekta leptira motiviraju vas na još više. Napravite jedan mali pokret prema svom snu. Samo mala stvar. Zatim još par istih malih radnji i primijetit ćete da se vaš stav promijenio. Događaji su se počeli odvijati gurajući vas u san, to su, kao, znakovi iz svemira. Kao što jedan zamah leptira može pokrenuti uragan, tako iz jednog pokreta lanac događaja vodi do uspjeha. Put od tisuću milja započinje prvim korakom.
Dopustite si pogreške
Da biste se motivirali, dopustite si pogreške i neuspjehe. Recite da sada možete stati na grablje i pogriješiti. Nema loših rezultata jer se bilo koji rezultat može smatrati pozitivnim. Napokon, nešto ste pokušali i naučili. Stekli ste iskustvo, a ovo je najvrjednije. Mnogi se toliko boje da ne naprave pogrešku i ne uspiju se nositi s njom da ne žele ni započeti. Kako se stvarno možeš motivirati ako se cijelo vrijeme bojiš neuspjeha?

Poremećaji metabolizma

Svi procesi koji se odvijaju u ljudskom tijelu neophodni da bi se osigurala održivost i rast stanica nazivaju se metabolizmom.