HEKLANJE

Kako se stomatološki planovi razlikuju od stomatološkog osiguranja

TEMU APP 100 E KUPON

Žalosno je što ljudi svojim zubima i zubnoj njezi ne posvećuju potrebnu pažnju kao što to čine kod drugih bolesti i oboljenja. Kako bi se smanjili troškovi stomatoloških tretmana i spriječile stomatološke bolesti dobro je imati stomatološki plan za rješavanje svih takvih problema. Dentalni planovi razlikuju se od stomatološkog osiguranja po vrsti i značajkama. Gotovo svi stomatološki planovi uzimaju članarinu koja se razlikuje od plana do plana. Također, stomatološki planovi mogu se ponuditi pojedincima ili cijeloj obitelji. Obiteljski stomatološki planovi nude veće popuste od individualnih stomatoloških planova. Prije odabira odgovarajućeg stomatološkog plana dobro je provjeriti cijene koje se naplaćuju prema različitim planovima. Također je vrsta pokrivenosti koja se pruža stomatološkim uslugama vrlo važna pri odabiru stomatoloških planova.

Stomatološke usluge pokrivene stomatološkim planovima:



Obično je većina osnovnih stomatoloških postupaka poput redovitih stomatoloških pregleda, tretmana poput postupka čišćenja, oralnog pregleda, plombiranja zuba, tretmana fluorom i vađenja zuba pokrivena stomatološkim planovima. No, stomatološki planovi ne pokrivaju glavne stomatološke tretmane kao što su oralne operacije, restaurativna dentalna njega, tretmani korijenskih kanala, zubni implantati, aparatići itd. U takvim okolnostima stomatološki planovi dopuštaju vlasniku police da dobije naknadu za iznos potrošen na osnovni stomatološki liječenje i ostale troškove treba snositi sam pacijent. Određeni stomatološki planovi možda neće dopuštati odabir stomatologa po izboru osiguranika i pacijent se mora podvrgnuti stomatološkoj njezi kod stomatologa navedenog u stomatološkom planu. Stoga bi nositelj police prije odabira stomatološkog plana trebao provjeriti postoji li stomatolog u njegovom području, kao i je li raspored naveden u stomatološkom planu ili ne. Stomatološki planovi mogu se koristiti mjesečno ili godišnje. Godišnji stomatološki plan trebao bi biti isplativiji od mjesečnog stomatološkog plana.

Zubarski planovi s popustom:

Stomatološki plan s popustom smatra se pristupačnom opcijom. Ovaj dental plan nudi popuste na sve stomatološke tretmane u rasponu od 10 do 60 posto. Također pokriva stomatološke radove kao što su aparatići, mostovi, zubne proteze, tretmani korijenskih kanala itd. To je moguće pokazivanjem članske iskaznice stomatologu tijekom bilo koje vrste stomatološkog tretmana.

Razlozi za odabir popusta na stomatološke planove:

Glavni razlog za odabir popusta na stomatološki plan je taj što je vrlo isplativ. Premija koja se plaća za stomatološki plan vrlo je niska unatoč tome što je pokrivenost mnogo bolja. Novac plaćen unaprijed također je vrlo nizak.

Stomatološki planovi s popustom mogu se koristiti čak i za već postojeća dentalna oboljenja i nema isključenja. Stomatološki planovi s popustom pomažu ljudima kada su im potrebni i za svrhu u koju ih koriste.

Nema gnjavaže oko ispunjavanja obrazaca jer osoba mora predočiti diskontnu karticu i iskoristiti popuste od stomatologa. Čak su i stomatolozi sretni zbog diskontnih kartica jer im se štedi vrijeme i energija. Također nudi veliki popis stomatologa za odabir. Vrlo važan aspekt je da je čak i kozmetička stomatologija pokrivena stomatološkim planovima što ih čini vrlo unosnim.