HEKLANJE

Kako zadržati kamatu na kreditnoj kartici na 0%

TEMU APP 100 E KUPON

Svi smo bili u iskušenju s ponudama kamata na kreditne kartice od 0%. Te su ponude obično za kratka razdoblja od tri do 12 mjeseci i obično su priloženi uvjeti. Na primjer, povlaštena stopa može se primjenjivati na prijenose stanja, ali ne i na podizanje gotovine. Niska kamatna stopa možda se ne odnosi ni na čekove kreditnih kartica niti na kupnje.

Ljudi koji imaju veliki dug htjet će maksimalno iskoristiti ponudu kamatne stope od 0%. Evo kako zadržati kamatu na kreditnoj kartici na 0%.



Istraživanje ponuda kreditnih kartica od 0%.

Prije svega, najbolje je temeljito istražiti kreditnu karticu. Potrošači moraju saznati:
– za koje razdoblje vrijedi kamata od 0%.
– radi li se samo o prijenosima stanja
– odnosi li se na ostalu potrošnju na kartici
– koji je tečaj za podizanje gotovine ili čekove kreditne kartice
– postoji li naknada za prijenos stanja
– koji drugi poticaji postoje za korištenje kartice

Odgovaranje na ova pitanja pomoći će potrošačima da odluče koja je kreditna kartica prava za njih. Posebno je važno obratiti pozornost na razdoblje trajanja poticajne ponude. Kako bi nastavili plaćati kamatu od 0%, potrošači će morati podnijeti zahtjev za novu kreditnu karticu od 0% mjesec do šest tjedana prije nego što istekne stara ponuda. To ostavlja vremena za dobivanje kartice, njezinu aktivaciju i prijenos stanja bez naplate ikakvih dodatnih naknada od trenutne kartičarske kuće.

Ocijenite prednosti surfanja

Prelazak s kartice na karticu ili surfanje stopama uobičajen je način održavanja niskih kamatnih stopa i otplate duga što je više moguće. Korištenje kartice s 0% znači da svaki plaćeni novac smanjuje nepodmireni dug, a ne plaća kamate. Ovo je dobra vijest za dugoročnu financijsku stabilnost potrošača.

Naravno, nema jamstva da će potrošači moći dobiti drugu karticu. To će ovisiti o njihovom kreditnom profilu. Najbolji način za održavanje dobrog kreditnog profila je imati određeni dug na kreditnoj kartici (ali ne previše) i izvršiti sva plaćanja na vrijeme. Ovo će pokazati tvrtkama koje izdaju kreditne kartice da imate dobar kreditni rizik.

Pripazite na naknade za prijenos stanja



Tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica ne vole kolačiće s kreditnim karticama, što je još jedan izraz za surfere, jer gube stotine tisuća funti prihoda koji bi inače dobili od kamata. Kao rezultat toga, mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice uzimaju svoj novac unaprijed naplaćujući naknadu za prijenos stanja od oko 2% prenesenog stanja. Čak i uz ovu naknadu, pametni potrošači trebali bi moći kupovati po najboljim cijenama i platiti mnogo manje kamate nego što bi inače učinili.

Osim poticaja od 0% kamatne stope, potrošači mogu profitirati i od drugih nagrada. To uključuje bodove koji se mogu koristiti za putovanja, zarađivanje vaučera, povrat novca i dobrotvorne priloge. To znači da potrošači mogu smanjiti svoj nepodmireni dug i također dobiti nagradu.