HEKLANJE

Kamatne stope na kreditnim karticama – razarač financija

TEMU APP 100 E KUPON

Kamate ubijaju vaše financije. Pogotovo na kreditnim karticama. Jeste li shvatili da plaćanjem minimalne uplate na vaše kreditne kartice samo stvarate sve dublju i dublju rupu?

Imam prekrasnu strategiju za one od vas koji imaju dug na više od jedne kartice.



Izvadite izvode svoje kreditne kartice i zapišite kamatnu stopu i stanje svake kartice. Na primjer, recimo da imate tri kreditne kartice koje imaju kamatu/stanje kako je navedeno.

Kartica br. 1 13,9% sa saldom od 555,00 USD
Kartica #2 17,9% sa saldom od 486,00 USD
Kartica #3 19,9% sa saldom od 322,00 USD

Imajte na umu da kartica #3 nosi višu kamatnu stopu od #1 ili #2. U stvari, kartica #3 bi vas koštala više od 40% više u dolarima kamata u razdoblju od godine dana ako bi imala isti saldo! Razumijete li što govorim?

Plan za uklanjanje je jednostavan. Platite minimalni dug na karticama s nižim cijenama (u ovom slučaju na kartici #1 i #2) i platite onoliko koliko si možete priuštiti da platite na kartici #3. (Na primjer, plaćate minimalne uplate od 15,00 USD na karticu br. 1 i br. 2 i možete platiti 100 USD, 150 USD, 200 USD … koliko god si možete priuštiti. Neka vas malo boli.

Nastavite plaćati na ovaj način dok se kartica #3 ne isplati. Izrežite ga i bacite. Ne želite karticu s višim kamatama, zar ne?

Sada primijenite istu strategiju na kartice #1 i #2. Kartica #2 je sljedeća najviša stopa (zapravo 25% veća kamata od kartice #!). Platite minimalnu uplatu na #1 i platite istu uplatu koju ste vršili za karticu #3 plus minimalnu uplatu koju ste vršili na kartici #2. Već ste vidjeli da možete proći i bez minimalne uplate. Učini to!

Nastavite dok se kartica #2 ne isplati. Sada slijedite istu rutinu dok se kartica #1 ne isplati.



Obećavam da ćeš se osjećati dobro sam sa sobom. Uštedjet ćete novac za koji prije niste ni bili svjesni da ga trošite.

Ako ste išli ovako daleko, shvatite da možete učiniti istu stvar sa svojim kućanskim zajmovima kao što su hipotekarni zajmovi i zajmovi za automobile. Mnogi zajmovi za automobile imaju više kamatne stope i na ovaj se način mogu puno brže isplatiti.

Upamtite, počnite s najvišim kamatama, a kada krenete prema dolje. Sretno!