HEKLANJE

Klasificirani način usmjeravanja poslovanja na vašu web stranicu

U SAD-u ih ima više od 105 milijuna. U svijetu bi ih moglo biti najmanje 250 milijuna. To je, prema statistici servisa Nielsen/Net Ratings, broj aktivnih surfera webom. 250 milijuna u cijelom svijetu? Brojka je veća od broja stanovnika Kanade, Australije, Velike Britanije i nekoliko zemalja izvan engleskog govornog područja zajedno. To je puno njih!

Uz toliko aktivnih surfera, pomislili biste da ih je webmasterima i vlasnicima stranica lako privući. Zapravo, suočavaju se s teškom borbom da dovedu posjetitelje i, što je još važnije, potrošače na svoje web stranice. A web stranica bez prometa je poput trgovine izgrađene usred pustinje. Mogli biste imati najbolje proizvode i najatraktivniji web dizajn, ali oni su bezvrijedni ako ih nitko ne posjećuje.



Međutim, postoji jedan način da svoju web stranicu pretvorite u oazu poslovanja, način da privučete onoliko prometa na svoju stranicu koliko vaš poslužitelj može podnijeti: mali oglas.

Više o tome kasnije. Prvo, svi graditelji web stranica i vlasnici web stranica trebali bi znati osnovne i vremenski provjerene načine privlačenja prometa na svoje web stranice. Ključ svih ovih metoda je privući prave web surfere. Želite ono što stručnjaci nazivaju “ciljanim posjetiteljima” ili ljudima koji su stvarno zainteresirani za ono što prodajete. Kako biste jamčili da će se to dogoditi, trebali biste slijediti ovaj kontrolni popis zlatnih pravila web prometa:

Korak 1: Optimizirajte svoje web stranice. Upućeni webmasteri odvajaju vrijeme za postavljanje svojih meta oznaka. Ove oznake, ili kodovi, skrivene su ključne riječi na web stranici koje tražilicama poput Googlea i Yahooa govore točno o čemu se radi na vašoj web stranici. Meta oznaka, na primjer, može biti “dizajnerske torbice”, “sportska oprema” ili bilo što drugo što prodajete. Ove ključne riječi govore tražilici da usmjeri sve kupce torbi ili sportskih torbi na vašu stranicu.

Korak 2: Uvrstite svoju stranicu u sve tražilice. Za ovaj korak jednostavno morate prosurfati na Google, AltaVista, Yahoo, MSN i druge tražilice. Kliknite na njihovu stranicu korisničke službe, gdje dopuštaju web graditeljima i vlasnicima web stranica da ručno pošalju svoje adrese web stranica.

Korak 3. Začinite svoje web mjesto interaktivnim značajkama. Uz članke, biltene, ponude, promocije i popuste, svojim ciljanim posjetiteljima dajete razlog da ostanu na vašoj web stranici nakon što je pronađu. Što je još važnije, dajete im razloge da se vrate i ispričaju svojim prijateljima o stranici. Usmena predaja jedan je od najboljih i najjeftinijih oblika oglašavanja na planetu.

Korak 4. Razmijenite banner oglase s prijateljima i s drugim tvrtkama s kojima poslujete. Banner oglasi su oni privlačni dizajni na vrhu i dnu web stranica. Oni su poput reklamnih panoa internetske autoceste. Ali s ovim mrežnim reklamnim pločama, jednostavan klik prenosi surfača izravno na vašu web stranicu.

Korak 5. Razmijenite web poveznice s prijateljima i poslovnim suradnicima. Ovo bi, webmasteri i vlasnici web stranica, mogao biti najvažniji način privlačenja web prometa na vaše web mjesto. Sve glavne tražilice rangiraju web stranice mjereći koliko poveznica dolazi na vaše web mjesto i odlazi s njega.



Dakle, poveznice su način da izmjerite koliko je vaša stranica vrijedna i koliko je legitimna. Što je ovo mjerenje bolje, veća je šansa da se vaša stranica dobro prikaže u pretraživanjima posjetitelja weba. Drugim riječima, te bi veze mogle biti razlika između toga da li je vaša web lokacija navedena na stranici 20 rezultata Google pretraživanja ili na stranici 1.

Izgradnja boljih web poveznica i rezultata tražilice—to je mjesto gdje male stranice stupaju na scenu. Neka od najpametnijih web mjesta s malim oglasima na tržištu sada nude web poveznice u svojim oglasima. Ove veze vode pravo na početnu stranicu vaše tvrtke.

Ne samo da su ove veze prikladni načini jednim klikom za više kupaca da dođu do vaše stranice. Oni također poboljšavaju rangiranje na tražilicama.



Naravno, za vlasnike tvrtki, male stranice imaju i mnoge druge prednosti.

• Izloženost bez premca. Web stranice s malim oglasima su poput online trgovačkih centara. Ne samo da ćete biti izloženi od kupaca koji dolaze samo po vašu robu. Dobivate “prelivenu” pozornost od kupaca koji su došli po drugi artikl, ali zatim počnu pregledavati sve ostale oglase u klasificiranom “trgovačkom centru”.
• Novi arsenal web stranica. Imati online male oglase je poput postavljanja više novih web stranica na internetu. Za razliku od vaše izvorne web stranice, ovi mali oglasi dolaze s jeftinom IT podrškom, sigurnošću i oglašavanjem.
• Nevjerojatne mogućnosti rasta. Poduzeća i pojedinci koji prodaju na internetskim stranicama s malim oglasima godišnje zarade više od 1,95 milijardi dolara, prema statističkoj tvrtki Kelsey Group. U tu brojku nije uračunat ni novac s eBaya.
• Novac za ništa. Koliko god bile vrijedne male stranice, mnoge od najboljih naplaćuju vrlo malo ili apsolutno ništa za postavljanje vaših oglasa.

Zbrojite sve ove brojke—250 milijuna aktivnih surfača webom u svijetu, 1,95 milijardi dolara povjerljive prodaje i trošak od 0 dolara—i vaše će web poslovanje sigurno biti pozitivno.



TEMU APP 100 E KUPON

Pregled plastične kirurgije

Ako razmišljate o operaciji da biste promijenili svoj izgled, trebali biste znati o plastičnoj kirurgiji s povijesnog i sadašnjeg stajališta.