HEKLANJE

Koji je razlog prisutnosti muškosti kod žena i ženskih hormona kod muškaraca?

TEMU APP 100 E KUPON

Svi znamo koji je hormon. Pa, u mnogim smo člancima čitali da je rast kose kod žena posljedica muških hormona i da ženski hormoni također mogu biti učinkoviti u stanjivanju glasa kod muškaraca.
Poznat kao ženski hormon, progesteron proizvode nadbubrežne žlijezde, reproduktivne žlijezde, mozak i posteljica. Najvažnija funkcija progesterona je regulirati funkcioniranje ženskog reproduktivnog sustava zajedno s estrogenom. Uz to je termogena tvar koja podiže unutarnju temperaturu tijela. Također opušta grčeve opuštajući tonus glatkih mišića, smanjuje imunološki odgovor zahvaljujući svom protuupalnom svojstvu, regulira koagulabilnost krvi i funkciju štitnjače, pomaže stvaranju kostiju, pokreće upotrebu zaliha masti u proizvodnji energije, pokreće unutarstaničnu razinu kisika. Također ima regulatorne učinke. U muškaraca, djece i žena u postmenopauzi,samo u dovoljno maloj količini da pomogne u obavljanju ovih aktivnosti.
Učinak testosterona, poznatog kao muški hormon, nije ograničen na regulaciju funkcioniranja muškog reproduktivnog sustava. Testosteron koji se proizvodi u tkivu testisa kod muškaraca – kao i u theca stanicama tkiva jajnika i posteljice kod žena – također se izlučuje iz kore nadbubrežne žlijezde kod oba spola. Testosteron, koji se može pretvoriti u spoj nazvan estradiol. U ovom obliku aktivira estrogenske receptore, potiče okoštavanje u hrskavičnom tkivu i stvara povratne informacije o hipotalamusnoj žlijezdi, posebno u hormonskom mehanizmu LH koji aktivira ovulacija kod ženki.
Da bi se tjelesne aktivnosti mogle pravilno provoditi, oba spola moraju imati određenu količinu ova dva hormona.

Kredit 101

Većina financijskih savjetnika reći će vam da nikada nije prerano izgraditi dobru kreditnu povijest, ali isto tako nikada nije prekasno