HEKLANJE

Koliko poslova s kreditnom karticom trebate?

TEMU APP 100 E KUPON

Iz dana u dan dobivamo mnogo zahtjeva za kreditne kartice u naše poštanske sandučiće. Banke i kartičarske kuće nude ponude kreditnih kartica za različite namjene koje odgovaraju svima: nagradne kreditne kartice, poslovne kreditne kartice, studentske kreditne kartice itd. Bez obzira na vašu kreditnu povijest, uvijek možete pronaći ponudu za sebe.
Korištenjem kreditnih kartica možemo zaraditi povrat gotovine, besplatne kino ulaznice, popuste, besplatne letove i hotelske boravke, itd. Zato je s još jednom ponudom kreditne kartice u vašem poštanskom sandučiću tako lako odustati od iskušenja da se prijavite za novu posao s kreditnom karticom. Ali postoji pitanje: koliko kreditnih kartica trebate? Može li broj kreditnih kartica koje posjedujete utjecati na vašu kreditnu povijest?
Istraživanja pokazuju da većina Amerikanaca koristi od pet do deset kreditnih kartica. Prosječna američka obitelj duguje kartičarskim kućama oko 12.000 dolara dok prosječno kućanstvo duguje samo 50.000 dolara. Njihov dug po kreditnoj kartici čini 24% godišnjeg prihoda i tu se ne spominju krediti za automobile i hipoteke. Nije li statistika alarmantna?
Glavno pitanje je: Koliko kreditnih kartica trebate? Financijski stručnjaci smatraju da su dvije-tri kreditne kartice sasvim dovoljne te vlasnicima kreditnih kartica savjetuju da ograniče broj kreditnih kartica koje posjeduju.
Imajte na umu da je vaš nepodmireni dug vrlo važan kartičnim tvrtkama. Saldo bi trebao biti između 25% i 50% raspoloživog kredita na svakoj vašoj kreditnoj kartici. Ako prekoračite svoj saldo, potencijalni vjerovnici teško da će imati puno povjerenja u vas.
Prije nego što podnesete zahtjev za još jednu kreditnu karticu, razmislite o činjenici da što manji broj kreditnih kartica dugujete, to će vam biti lakše zadržati kontrolu nad svojim stanjem. Zamislite samo da imate 3 nagradne kreditne kartice, 2 kreditne kartice za benzin i poslovnu kreditnu karticu u isto vrijeme, možete imati mnogo poteškoća u držanju pod kontrolom svog duga na svim tim karticama. Međutim, ako posjedujete samo dvije ili tri kartice, moći ćete pratiti svoju potrošnju i točno ćete znati na kakvom ste stanju!
Koristeći manje kreditnih kartica, osjećat ćete da vaše kreditne kartice rade za vas, ali ne i vi za njih. Također vam može pomoći da smanjite cijeli dug. Dakle, pažljivo razmotrite svoje potrebe i svrhe prije nego što podnesete zahtjev za novu kreditnu karticu kako biste dobili karticu koja će odgovarati svim vašim potrebama. Najvažnije nije imati mnogo kreditnih kartica, već nabaviti kreditnu karticu koja će vam pružiti sve značajke koje su vam potrebne.

Vaša zasluga i vaša prava

Ponekad se događaju stvari koje mogu uzrokovati kreditne probleme: privremeni gubitak prihoda, bolest, čak i pogreška računala. Rješavanje kreditnih problema