HEKLANJE

Korak po korak pogled na aluminijski lijev

TEMU APP 100 E KUPON

Lijevanje aluminija počinje s idejom, idejom za novi aluminijski proizvod. Osoba koja je vizualizirala proizvod, onaj koji može biti izrađen od aluminija, mora podijeliti svoju ideju. Idejni tvorac razvija uzorak proizvoda ili crtež, koji jasno pokazuje njegov ili njezin konceptualizirani proizvod.

Ipak, prije nego što bilo koja tvornica počne proizvoditi aluminijske odljevke, konceptualizirani proizvod mora se ocijeniti. Zadovoljava li standarde kvalitete koje priznaje aluminijska industrija? Može li se proizvoditi pomoću dostupne tehnologije? Koji su alati i strojevi potrebni za izradu zamišljenog proizvoda?



Nakon procjene konceptualiziranog proizvoda, stručnjaci iz industrije mogu ponuditi neke prijedloge. Oni mogu predložiti promjene koje bi olakšale proizvodnju zamišljenog proizvoda. Mogli bi ukazati na načine na koje bi se predloženi proizvod mogao učiniti funkcionalnijim. Oni bi mogli predložiti promjene koje bi mogle smanjiti troškove proizvodnje.

Prije nego što pređu na sljedeći korak, idejni tvorac i evaluatori sastaju se. Oni uvode u buduće planove sve promjene koje svi smatraju potrebnima. Svaka od tih promjena zatim se uvodi u softverski program.

U 21. stoljeću oni koji sudjeluju u procesu lijevanja aluminija oslanjaju se na informacije dobivene korištenjem željeznog kalupa. Taj se kalup izrađuje pomoću računalne numeričke kontrole (CNC). CNC program vodi strojeve koji izrađuju željezni kalup.

Željezo, stabilan i dugotrajan metal, drži aluminij korišten u prvom lijevanju. Nakon tog lijevanja kupac ispituje proizvod dobiven iz kalupa. Ako kupac odobri uzorak koji dolazi iz prvog lijevanja, onda je potpuno lijevanje aluminija spremno za početak.

Tvornički radnici ulijevaju premaz u željezni kalup. Taj premaz smanjuje trošenje kalupa. Premaz priprema kalup za dugu sekvencu lijevanja aluminija.

Svaki ciklus u dugom nizu aluminijskih odljevaka započinje topljenjem aluminijske legure. Legura je izložena temperaturama od 1300 stupnjeva Fahrenheita. Legura se topi, a radnici ulijevaju rastaljeni metal u željezni kalup.

Nakon što željezni kalup više ne može držati tekućinu, rastaljeni se metal pusti da se ohladi. Nakon što se metal i kalup ohlade, željezni odljev se uklanja. Tada počinju završni radovi na kasti aluminija.



Ponekad se proizvod od aluminijskog lijeva mora podvrgnuti uklanjanju poluga. Ponekad se mora podvrgnuti brušenju ili brušenju. Ponekad kasti aluminij postaje žarište galvanizacije ili praškastog premaza.

Na kraju, aluminijski odljev služi kao ključni korak u formiranju upotrebljivog proizvoda. To je proizvod koji je nastao u umu slobodno mislećeg muškarca ili žene. To je proizvod koji ima kvalitete koje stručnjaci u industriji smatraju temeljnim za funkciju proizvoda.

Budući da je aluminijski proizvod izliven iz željeznog kalupa, može se iznova i iznova izlijevati. U poželjnim značajkama u gotovom proizvodu mogu uživati mnogi. Te značajke mogu se reproducirati iznova i iznova, koristeći proces lijevanja aluminija.



Pumpe za bačve

Postoji niz različitih tipova bačvastih pumpi dostupnih od trgovaca, a sve imaju malo različite namjene. Bačve od 55 galona su

Posao je igra

Kao poslovni trener povremeno smatram korisnim podsjetiti svoje klijente da se razvedre. Reći ću nešto poput “To je igra; ovo