HEKLANJE

Korištenje društvenih mreža

TEMU APP 100 E KUPON

Uvod

  • Što su društvene mreže
  • Značaj društvenih mreža u današnjem svijetu

Korištenje društvenih mreža



Korištenje društvenih mreža za osobne svrhe

  • Kontaktiranje prijatelja i obitelji
  • Dijeljenje fotografija i događaja

Korištenje društvenih mreža u poslovne svrhe

  • Marketing
  • Prodaja i reklame
  • Komunikacija s klijentima

Prednosti korištenja društvenih mreža

  • Lakoća komunikacije i povezivanja
  • Brzo širenje informacija
  • Povećanje prodaje i poslovne prepoznatljivosti

Korištenje društvenih mreža

  • Zloupotreba informacija i privatnosti
  • Virtualna ovisnost
  • Utjecaj na mentalno zdravlje

Zaključak

  • Društvene mreže su jedinstven alat kojima se može stupiti u kontakt s drugima
  • Potrebno je pravilno koristiti društvene mreže kako bi se izbjegli negativni utjecaji
  • Prednosti korištenja društvenih mreža su ogromne, no potrebno ih je koristiti s oprezom.

 

 



Što su društvene mreže

Društvene mreže su online platforme koje omogućuju korištenje interneta za stvaranje i razmjenu sadržaja te za komunikaciju s drugima. One se koriste za spajanje ljudi širom svijeta, dijeljenje informacija, fotografija i video zapisa, te za kontaktiranje prijatelja i obitelji.

Značaj društvenih mreža u današnjem svijetu



Društvene mreže postale su sastavni dio naših svakodnevnih života i imaju ogroman utjecaj na način na koji komuniciramo, radimo i družimo se. One omogućuju brzo širenje informacija i omogućuju nam da stupimo u kontakt sa ljudima širom svijeta u trenutku. Društvene mreže također imaju značajan utjecaj na poslovni svijet, omogućujući poslovnim ljudima da se predstave široj javnosti, stupe u kontakt sa svojim klijentima i lakše promoviraju svoje proizvode i usluge.

Kontaktiranje prijatelja i obitelji

Društvene mreže omogućuju nam da održavamo kontakt sa prijateljima i obitelji koji žive daleko od nas. Dijeljenjem fotografija, video zapisa i informacija, možemo osjetiti bliskost i povezanost sa onima koje volimo, čak i ako su fizički daleko.



Dijeljenje fotografija i događaja

Društvene mreže omogućuju nam da dijelimo fotografije i video zapise sa svojim prijateljima i obitelji. To nam omogućuje da podijelimo naše uspomene i događaje sa onima koje volimo, a istovremeno i da dobijemo njihove reakcije i komentare.

Korištenje društvenih mreža u poslovne svrhe

Društvene mreže omogućuju poslovnim ljudima da promoviraju svoje proizvode i usluge putem oglašavanja i marketinških kampanja. One također omogućuju kompanijama da stupe u direktan kontakt sa svojim klijentima i da odgovore na njihova pitanja i zahtjeve. Društvene mreže također mogu biti korištene za unapređenje interne komunikacije unutar kompanije, olakšavajući organiziranje i planiranje poslovnih događaja, sastanaka i projekata. Društvene mreže omogućuju korištenje mreže kontakata za stvaranje novih poslovnih prilika, povezivanje sa drugim poslovnim profesionalcima i razmjenu informacija i znanja.

Pitanja i brige vezane uz korištenje društvenih mreža

Privatnost

Korištenje društvenih mreža može predstavljati pitanje privatnosti, jer korištenjem istih dajemo dostupne informacije o sebi široj javnosti. Potrebno je biti svjestan i pažljiv u odabiru informacija koje želimo podijeliti sa drugima, te redovito provjeravati postavke privatnosti na svojem profilu.

Ovisnost

Dugotrajno korištenje društvenih mreža može dovesti do stvaranja ovisnosti i umanjenja kapaciteta za komunikaciju i interakciju u stvarnom svijetu. Potrebno je postavljati granice u korištenju društvenih mreža i redovito provjeravati svoje navike korištenja istih.

Dezinformacija i lažne vijesti

Društvene mreže mogu biti korištene za širenje dezinformacija i lažnih vijesti, što može imati štetne posljedice po javno mnijenje i donošenje odluka. Potrebno je biti svjestan ovog problema i provjeravati izvore informacija prije nego što ih podijelimo sa drugima.

Zaključak

U zaključku, društvene mreže su sastavni dio naš modernog svijeta i donose mnoge prednosti za poslovne i osobne svrhe. Međutim, korištenje društvenih mreža također može dovesti do pitanja privatnosti, stvaranja ovisnosti i širenja dezinformacija. Stoga, potrebno je biti svjestan ovih pitanja i briga i nastojati ih umanjiti kroz odgovorno i svjesno korištenje društvenih mreža. Ukratko, društvene mreže mogu biti korisne kao alat ukoliko se koriste na odgovoran i svjestan način.

 

Kako otvoriti email na Gmailu

Idite na web stranicu Gmail: Otvaranjem web preglednika i unosom “gmail.com” u adresnu traku, možete pristupiti Gmailovoj početnoj stranici.

Kliknite na “Stvori račun”: Na početnoj stranici Gmaila, kliknite na “Stvori račun”.

Popunite obrazac: Popunite obrazac s potrebnim informacijama, uključujući ime, prezime, korisničko ime i lozinku.

Potvrdite svoju e-mail adresu: Gmail će poslati potvrdni e-mail na adresu koju ste upisali u obrazac. Kliknite na poveznicu u e-mailu kako biste potvrdili svoj račun.

Prijava: Kada potvrdite svoj račun, moći ćete se prijaviti u Gmail koristeći korisničko ime i lozinku koje ste upisali u obrazac.

Konfiguriranje računa: Nakon što se prijavite, moći ćete konfigurirati svoj račun, uključujući dodavanje potpisa, uređivanje postavki i organiziranje e-mailova.

Počnite koristiti Gmail: Sada možete početi koristiti Gmail za slanje i primanje e-mailova, upravljanje kalendarom, korištenje Google Dokumenata i mnoge druge stvari.

 

Kako otvoriti profil na Facebooku

Otvaranje računa: Idite na web stranicu Facebooka i kliknite na “Registrirajte se”.

Unos informacija: Unesite svoje ime, e-mail adresu ili broj telefona, lozinku, rođendan i spol.

Potvrda računa: Facebook će vam poslati poruku za potvrdu na e-mail adresu ili broj telefona. Kliknite na link ili unesite kod koji ste dobili da biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Nakon potvrde računa, moći ćete izraditi svoj profil. Unesite dodatne informacije o sebi kao što su fotografija profila i osnovne informacije, uključujući mjesto prebivališta, školu i radno mjesto.

Povezivanje sa prijateljima: Facebook vam omogućuje da pretražite i povežete se sa svojim prijateljima koji su već članovi Facebooka. Možete također pozvati svoje prijatelje da se pridruže Facebooku putem e-maila ili SMS-a.

Korištenje Facebooka: Sada kada ste izradili svoj profil, moći ćete koristiti Facebook za objavljivanje statusa, slika, videozapisa i dijeljenje informacija sa svojim prijateljima. Moći ćete također pratiti aktivnosti svojih prijatelja, sudjelovati u grupama i događajima te stupati u kontakt sa drugim ljudima i kompanijama.

 

Kako dodati prijatelja na Facebooku

Prijavite se na Facebook: Otvaranjem web preglednika i unosom “facebook.com” u adresnu traku, možete se prijaviti u svoj Facebook račun.

Pronađite profil prijatelja: Možete pretraživati Facebook kako biste pronašli profil svog prijatelja, koristeći njegovo ime, prezime ili korisničko ime.

Kliknite na “Dodaj prijatelja”:  Kada pronađete profil svog prijatelja, kliknite na dugme “Dodaj prijatelja” koje se nalazi na vrhu stranice.

Potvrdite zahtjev: Facebook će poslati zahtjev svom prijatelju da vas dodaje kao prijatelja. Vaš prijatelj može prihvatiti ili odbaciti zahtjev.

Pratite status zahtjeva: Moći ćete pratiti status zahtjeva na svojoj stranici za zahtjeve za prijateljstvo. Ako je zahtjev prihvaćen, vaš prijatelj će se pojaviti na vašem popisu prijatelja.

Kontaktirajte prijatelja: Kada je zahtjev za prijateljstvo prihvaćen, moći ćete kontaktirati svog prijatelja koristeći Facebookove funkcije za poruke ili objave na njegovoj zid.

 

Kako otvoriti profil na Instagramu

Preuzimanje aplikacije: Preuzmite aplikaciju Instagram na svoj pametni telefon ili tablet.

Registracija: Kliknite na “Registrirajte se” i unesite svoje ime i prezime, korisničko ime, e-mail adresu i lozinku.

Potvrda računa: Instagram će vam poslati potvrdni e-mail. Kliknite na link u e-mailu da biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Izradite svoj profil tako što ćete dodati fotografiju profila i biografiju. Možete također dodati informacije o svom mjestu boravka i web stranici.

Povezivanje sa prijateljima: Povežite se sa svojim prijateljima koji su već na Instagramu. Možete ih pronaći putem pretraživanja ili putem svog Facebook naloga.

Objavljivanje sadržaja: Sada možete početi objavljivati svoje fotografije i videozapise na Instagram. Možete ih označiti svojim prijateljima i dodati opise i hashtagove.

Pratite druge korisnike: Možete pratiti druge korisnike kako biste vidjeli njihov sadržaj i sudjelovali u njihovoj zajednici.

Koristite aplikaciju: Sada kada ste izradili profil, možete iskoristiti sve funkcije aplikacije Instagram, uključujući objavljivanje sadržaja, pratiti druge korisnike, sudjelovati u zajednici i komunicirati sa drugima.

 

Kako otvoriti profil na Twitteru

Preuzimanje aplikacije: Preuzmite aplikaciju Twitter na svoj pametni telefon ili kompjuter.

Registracija: Kliknite na “Registrirajte se” i unesite svoje ime, e-mail adresu i lozinku.

Potvrda računa: Twitter će vam poslati potvrdni e-mail. Kliknite na link u e-mailu da biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Izradite svoj profil tako što ćete dodati fotografiju profila i biografiju.

Povezivanje sa prijateljima: Povežite se sa svojim prijateljima koji su već na Twitteru. Možete ih pronaći putem pretraživanja ili putem svog drugog društvenog mrežnog računa.

Objavljivanje tweetova: Sada možete početi objavljivati tweetove. Tweetovi su poruke od najviše 280 znakova.

Pratite druge korisnike: Možete pratiti druge korisnike kako biste vidjeli njihove tweetove i sudjelovali u zajednici.

Koristite aplikaciju: Sada kada ste izradili profil, možete iskoristiti sve funkcije aplikacije Twitter, uključujući objavljivanje tweetova, pratiti druge korisnike, sudjelovati u zajednici i komunicirati sa drugima.

Kako otvoriti profil na TikToku

Preuzimanje aplikacije: Preuzmite TikTok na svoj pametni telefon.

Registracija: Kliknite na “Registrirajte se” i unesite svoj broj telefona ili e-mail adresu i lozinku.

Potvrda računa: TikTok će vam poslati potvrdni kod na broj telefona ili e-mail. Unesite kod kako biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Izradite svoj profil tako što ćete dodati fotografiju profila i kratku biografiju.

Povezivanje sa društvenim mrežama: Možete se povezati sa svojim društvenim mrežama, uključujući Facebook i Instagram, kako biste automatski dobili prijatelje na TikToku.

Objavljivanje videa: Sada možete početi objavljivati svoje videe. TikTok koristi AI da bi vam pomogao stvoriti zabavne i privlačne videe.

Pratite druge korisnike: Možete pratiti druge korisnike kako biste vidjeli njihove videe i sudjelovali u zajednici.

Koristite aplikaciju: Sada kada ste izradili profil, možete iskoristiti sve funkcije aplikacije TikTok, uključujući objavljivanje videa, pratiti druge korisnike, sudjelovati u zajednici i komunicirati sa drugima.

 

Asertivni utjecaj

Asertivni utjecaj jedna je od osnovnih vještina komunikacije u timu ili s vanjskim sugovornicima. Asertivni stil uključuje učinkovito predstavljanje sebe