HEKLANJE

Korištenje poslovnih kreditnih kartica za financiranje malih poduzeća

TEMU APP 100 E KUPON

Kada se gospodarstvo bori i kamatne stope rastu, standardi zajmova mogu postati jako oštri, posebno za mikro-zajmove bez osiguranja. Banke bi se mogle nastaviti udvarati malim tvrtkama u ovim vremenima, ali zaduživanje će biti uzbrdo. Međutim, možda postoji jedan izvor financiranja koji će ostati obilan i dostupan čak iu teškim vremenima: poslovna kreditna kartica.

Ne tako davno, pod ovakvim okolnostima, poduzetnici u malim tvrtkama koristili su poslovne kreditne kartice za svoje potrebe financiranja, prema godišnjoj studiji mikro zajmova Small Business Administration, koja prati trendove u zajmovima manjim od 100.000 USD. Čak iu vremenima kada tradicionalno komercijalno kreditiranje uglavnom ostaje nepromijenjeno, krediti za mala poduzeća mogu porasti za čak 10 posto. To može biti pokazatelj uspjeha bankovnih kampanja za male tvrtke, koje kao dodatak nude mnoštvo paketa kreditnih kartica za male tvrtke ili možda čak i bolje metode koje koriste agencije za ocjenu kreditne sposobnosti.



Danas, vlasnik tvrtke s dobrom reputacijom u osobnim kreditnim karticama neće imati problema s dobivanjem odobrenja za poslovne kreditne kartice. Čak iu onim slučajevima kada je kreditna povijest podnositelja zahtjeva manja od sterlinga, poslovne kreditne kartice i dalje je lakše dobiti od običnih komercijalnih zajmova. Kada komercijalni zajmovi jednostavno nisu dostupni – a takve se prilike dogode – preostala zamjena mogu biti poslovne kreditne kartice. Poslovna kreditna kartica u biti je zajamčena kreditna linija, a kada banke povuku svoje ponude neosiguranih zajmova, vlasnik malog poduzeća možda neće imati drugog izlaza osim osiguranja poslovnih kreditnih kartica.

Je li financiranje poslovnim kreditnim karticama pametno?

To može biti idealno rješenje za vrijeme krize. Poslovne kreditne kartice daju vam 21- do 30-dnevno kretanje vašeg novca. Dobivate zajamčeni zajam – iako uz visoke kamate. Float koji dobivate od poslovne kreditne kartice vrlo je koristan kada uplate klijenata kasne ili kada vaša tvrtka zahtijeva neočekivane zalihe.

To ne znači da vlasnici tvrtki ne upadaju u probleme s financiranjem putem poslovnih kreditnih kartica. Više od nekoliko njih ima. Ne smijete zaboraviti da iako prosječni vlasnik tvrtke općenito ne nosi velika stanja na poslovnim kreditnim karticama iz mjeseca u mjesec, iskušenje da to učini vrlo je stvarno i stalno je tu. Većina poduzetnika vrlo su odgovorni ljudi i razborito upravljaju svojim financijama – ali kada su leđima naslonjeni na zid, većina će učiniti sve što je u njihovoj zakonskoj moći kako bi spasili svoje poslovanje. Skupljanje stanja na njihovim poslovnim kreditnim karticama može postati jedna od takvih primamljivih opcija.

Osim u ekstremnim okolnostima, inteligentna i diskriminirajuća upotreba poslovnih kreditnih kartica zapravo može pomoći uštedi poslovnog novca. Ako uzmete u obzir programe štednje sadržane u mnogim poslovnim kreditnim karticama, korisnici poslovnih kreditnih kartica mogu zaraditi popuste na mnoge usluge – kurirske usluge, iznajmljivanje automobila, uredski materijal, tiskanje i mnoge druge. Kada radite za sebe, uvijek želite uštedjeti novčiće. Poslovne kreditne kartice mogu vam pomoći da učinite upravo to.

Kućni solariji

Ovo su najpopularniji i najprodavaniji kućni, nekomercijalni solariji koji se mogu naći na tržištu s cijenama između 1500 i 5000