HEKLANJE

Kosa – Kako do kose na kojoj će vam drugi zavidjeti?

TEMU APP 100 E KUPON

Kako do kose na kojoj drugi mogu zavidjeti? Koje su kvalitete potrebne za to? Kako njegovati kosu tako da uvijek bude zdrava i kako izbjeći oštećenje kose? Neka važna pitanja na koja je potrebno odgovoriti kako biste dobili kosu na kojoj vam drugi zavide. Evo nekoliko brzih savjeta-

Savjet za njegu kose 1



Nježno četkajte. Ne češljajte mokru kosu. Nježno razmrsite kosu prstima. Svaka gruba radnja oštetit će kutikulu i otkriti korijen. To uzrokuje dugotrajnu štetu kosi. Održavajte svoje zanoktice zdravima i pola bitke je dobiveno. Zanoktice su poput zidova kuće. Ako su zidovi čvrsti, kuća će ostati čvrsta, inače će se sve srušiti.

Savjet za njegu kose 2

Zdrave zanoktice – za održavanje zdravlja zanoktica koristite regenerator koji se ne natapa. Ne koristite jake deterdžente ili sapune za kosu. Izbjegavajte sve vrste kemijskih tretmana i izbjegavajte toplinu što je više moguće. Svi kemijski tretmani oštećuju kutikulu. Inače ne bi radili. Držite podalje od sunčeve svjetlosti jer sunce oštećuje kosu. Nosite šešir koji ne propušta svjetlost. Kad god idete na kupanje u more, stavite zaštitnu kapu i odmah nakon toga se okupajte. Klor u bazenima može oštetiti kosu. Zaštitite se od toga. Nakon plivanja u bazenu koristite deterdžent koji će neutralizirati klor. Ako ne poduzmete ove korake, mogli biste čak patiti od gubitka kose.

Ovo su mali savjeti za zaštitu vaše kose. Poput Rima, dobra i zdrava kosa na tjemenu ne gradi se u jednom danu. Pazite svaki dan i dobivajte zavidne poglede drugih.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.