HEKLANJE

Kratki vodič za Google Analytics

TEMU APP 100 E KUPON

Google, najbolja tražilica ikad napravljena, poznat je po svemu što pruža – naravno besplatno. Čak je povećao i veličinu pohrane e-pošte (G-mail) na 2,6 GB. Od tada je počeo lansirati veliki izbor proizvoda i usluga, koji sadrži 50 online usluga. U svibnju 2005. godine Google je kupio tvrtku pod nazivom Urchin Software Corporation koja je pružala web uslugu pod nazivom ‘Urchin on Demand’. Od sada je usluga preimenovana u Google Analytics.

Google Analytics izvrsno je rješenje za sve potrebe vezane uz web stranicu, počevši od izvora koji je doveo posjetitelje na vašu web stranicu do načina na koji su stupali u interakciju s vašom web stranicom. Stoga daje dobre rezultate o tome kako web mjesto treba biti dizajnirano/modificirano tako da privuče više posjetitelja ili kako napraviti bolji marketing za svoj proizvod na mreži. Neke od značajki Google Analyticsa navedene su u nastavku.



Prvo, mnogo je lakši za korištenje. S posebnom AdWords značajkom, Google pruža veću fleksibilnost s ključnim riječima i također vam daje neposredne rezultate povrata ulaganja. Također pruža dobre prijedloge o tome koje ključne riječi mogu učiniti stranicu ili proizvod privlačnijim. Zatim, fokusira se samo na one izmjene (na vašoj web stranici) koje će vam donijeti profit. Budući da je usluga dostupna na mnogim jezicima (engleski, njemački, španjolski, korejski, itd.), postoji širi prostor za poboljšanje stranice zajedno s marketinškom kampanjom.

Budući da Analytics pokreće isti poslužitelj koji pokreće Google, može se pouzdano koristiti čak i za vrhunske korporativne projekte. Također, vrlo je jednostavan za korištenje. Na primjer, umjesto kupnje ili preuzimanja nekog softvera ili skripte, samo lijepljenje koda za praćenje na web stranice izravno započinje praćenje. Google Analytics također nudi izvršne sažetke konverzija, promet izravno do vas tako da ne morate tražiti izvješća. Zatim možete udobno usporediti ključne riječi, prihod i, u osnovi, izvedbu web stranice. Također vam pruža usporedna izvješća o učinku, npr. ako trebate usporediti ovotjedni učinak s prošlotjednim, vrlo dobro možete dobiti cjelokupne tablične podatke. Ova usluga je toliko proširena da možete zbrojiti izvještaje ove zime s izvještajima prošlog ljeta. Google Analytics također se može koristiti za web stranice e-trgovine, jer možete usporediti prihode, organizirati i modificirati kampanje i dobiti cjeloviti prikaz metrike.

Još jedna posebna značajka Google Analyticsa je vizualizacija toka. Ponekad se dogodi da posjetitelj počne istraživati vašu stranicu, ali odustane u sredini. Uglavnom je to zbog zbunjujućih podataka ili podataka nalik labirintu ili nerelevantnih informacija na stranici koje zbunjuju posjetitelja. Google prati pozicije odustajanja i stoga vam pruža mogućnost izmjene tog određenog područja stranice. Google vam također nudi segmentirano izvješće o posjetiteljima, koje uključuje sortiranje informacija o posjetiteljima prema lokaciji, prema radnji, prema novom u odnosu na ponovljenog posjetitelja, što olakšava usporedbu ključnih riječi i prometa. Geografsko ciljanje pomaže u praćenju lokacije posjetitelja, a također vam daje informacije o tržištima u raznim područjima i njihovim potencijalima. Stoga vam pruža bolju opciju analize tržišta i daje vam više mogućnosti postavljanja ili izmjene vaše kampanje kako biste povećali tržišnu vrijednost vaše web stranice.