HEKLANJE

Kreditna izvješća – vaše besplatno izvješće moglo bi vas koštati

TEMU APP 100 E KUPON

Rastuća prevalencija krađe identiteta i povećana zabrinutost za dobro financijsko zdravlje naveli su mnoge potrošače da potraže kopije svojih kreditnih izvješća na internetu. To je svakako hvalevrijedno; što više znate o tome kako vas potencijalni vjerovnici i zajmodavci vide, to možete biti spremniji kada dođe vrijeme da podnesete zahtjev za zajam ili kredit. Dodatni bonus je da potrošači mogu dobiti jednu kopiju svog kreditnog izvješća od svakog od tri glavna kreditna ureda jednom godišnje putem službene web stranice postavljene za takve svrhe na AnnualCreditReport.com.

Nažalost, još uvijek postoje mnoge web-stranice koje postoje samo s ciljem prevare potrošača koji traže kopije njihovih besplatnih izvješća. Brzo Google pretraživanje pojma “besplatno kreditno izvješće” danas je pokazalo ne manje od dvadeset četiri milijuna stranica u rezultatima pretraživanja. Zasigurno ne postoji dvadeset četiri milijuna web stranica koje će besplatno pružiti kopije kreditnih izvješća, pa o čemu se ovdje radi?



Riječ je o novcu. Osim “službene” stranice, ostale su tu da profitiraju, a mogu profitirati na jedan od dva različita načina:

Prodati vam nešto – neke od ovih stranica zapravo pripadaju kreditnim uredima; postavili su ih da vam daju kreditno izvješće dok vam u međuvremenu prodaju nešto drugo. Ta će mjesta ponuditi “besplatno” izvješće velikim slovima, a manjim će vam reći da prihvaćanjem besplatnog izvješća pristajete kupiti uslugu praćenja kreditne sposobnosti, koja vas može stajati 10-15 USD mjesečno. Web-mjesta u vlasništvu kreditnih ureda također će vam reći da svoje izvješće možete dobiti besplatno na “službenom” mjestu. To je obično navedeno prilično sitnim slovima pri dnu stranice.

Ukrasti nešto od vas – Nažalost, na internetu još uvijek ima mnogo beskrupuloznih prevaranata koji interes za kreditna izvješća vide kao idealan način za krađu osobnih podataka od ljudi. Njihove će stranice ponuditi “besplatno” izvješće, a možda i neke druge usluge koje možete platiti. Ali kada ispunite zahtjev i navedete svoje ime, broj socijalnog osiguranja i kreditnu karticu, ne dobivate ništa zauzvrat. Umjesto toga, operateri ovih stranica koriste osobne podatke kako bi posudili novac i podigli kredit na vaše ime, ostavljajući vas da plaćate račune.

Ako sve što želite je besplatno kreditno izvješće, najbolji način da izbjegnete ovaj problem je da ga nabavite na službenoj web stranici AnnualCreditReport.com. Alternativno, možete nazvati 1-877-322-8228 kako biste svoje izvješće primili poštom. Na taj način možete izbjeći da budete žrtve tisuća web stranica zbog kojih biste mogli skupo platiti svoje “besplatno” kreditno izvješće.