HEKLANJE

Kreditne kartice: često postavljana pitanja

TEMU APP 100 E KUPON

Zaštićena kartica je kreditna kartica koju vlasnik kartice “osigurava” pologom kako bi se osiguralo plaćanje nepodmirenog duga ako vlasnik kartice ne izvrši plaćanje. Osigurane kreditne kartice namijenjene su korisnicima s nesavršenom ili ograničenom kreditnom poviješću koji ne ispunjavaju uvjete za tradicionalnu neosiguranu kreditnu karticu. Neosigurana kreditna kartica nije zajamčena zalogom bilo kakvog kolaterala. Većina kreditnih kartica su neosigurani dugovi i stoga imaju više kamatne stope od drugih oblika kreditiranja kao što su hipoteke koje drže imovinu kao kolateral.

Je li lako dobiti nezaštićenu kreditnu karticu?



Kriteriji koji se koriste za utvrđivanje prihvatljivosti razlikuju se od izdavatelja do izdavatelja kartice. Većina banaka i financijskih institucija odobrit će vam kredit ako ispunjavate sljedeće uvjete:

Morate biti stanovnik Sjedinjenih Država.

Morate imati najmanje 18 godina.

Morate zaraditi najmanje 95 dolara tjedno.

Morate imati važeći broj socijalnog osiguranja.

Morate biti zaposleni najmanje 6 mjeseci.

Jesu li sve kreditne kartice iste?



Kreditni uvjeti razlikuju se među izdavateljima. Kada kupujete karticu, razmislite o tome kako je planirate koristiti. Očekujete li da ćete svoje račune platiti u cijelosti svaki mjesec ili planirate otplatiti svoje kupovine tijekom vremena? Uzmite u obzir godišnju naknadu, financijske troškove, metodu izračuna kamata, postoji li ili ne razdoblje odgode za kupnje i gotovinske predujmove ili prijenose stanja. Također je dobra ideja pogledati kreditni limit, koliko je široko kartica prihvaćena, dodatne usluge i značajke, te godišnju postotnu stopu (APR) i financijske troškove.

NAPOMENA: Većina planova kreditnih kartica dopušta izdavatelju da “popravi cijenu” vašeg trenutnog APR-a ako račun padne u lošu reputaciju ili postane delinkventan. Repricing je čin povećanja APR-a.

Što je godišnja naknada?



Neki izdavatelji naplaćuju godišnju članarinu ili naknade za sudjelovanje. Oni se kreću od 25 do čak 100 dolara.

“Gold” ili “Platinum” kartice ponekad dosežu i nekoliko stotina dolara. Te se naknade mogu naplatiti neovisno o tome koristite li karticu ili ne.

Postoje li naknade za transakcije i drugi troškovi?



Kartica može uključivati i druge troškove. Neki izdavatelji naplaćuju naknade ako upotrijebite karticu za gotovinski predujam, izvršite zakašnjelo plaćanje ili prekoračite svoj kreditni limit. Izdavatelj će često naplatiti naknadu za prijenos stanja s računa drugog vjerovnika na svoj račun. Naknade su vam otkrivene u vašim Uvjetima i odredbama kao iu vašem Ugovoru o računu. Važno je da pročitate ove dokumente kako biste razumjeli svoje odgovornosti kao vlasnika računa.

Što je prijevara s kreditnom karticom?

Jedan od načina da prijevaru držite pod kontrolom je pažljivo pratiti svoje kreditno izvješće. Sjajan način da to učinite je usluga kreditnog nadzora. Cijena ove usluge može se kretati od 20 do 50 dolara godišnje. Daju vam neograničen broj besplatnih kopija vašeg kreditnog izvješća kako biste ga mogli provjeriti kad god zatrebate, mrežna mjesečna upozorenja za praćenje koja vas obavještavaju o promjenama, crnim mrljama, upitima i mogućim znakovima kreditne prijevare na vašem izvješću, informacije koje će vam pomoći da se nosite s netočnostima u vašem kreditnom izvješću, bilten sa savjetima za upravljanje dobrom kreditnom sposobnošću i članke koji će vam pomoći da ostanete u toku s kreditnom sposobnošću.

Je li sigurno koristiti kreditne kartice online?

Puno je sigurnije koristiti svoje kreditne kartice na internetu sa sigurnim poslužiteljem nego nazvati nekoga i dati brojeve svoje kreditne kartice preko telefona. Međutim, ljudi su još uvijek pomalo sumnjičavi prema korištenju svojih kreditnih kartica na internetu. Kada koristite sigurni poslužitelj preko interneta, podaci se šifriraju ili šifriraju, a zatim se ponovno sastavljaju kada stignu na odredište. Ako telefonom date brojeve svoje kreditne kartice, to nije u zagonetnom obliku. Nadalje, većina kartičarskih kuća jamči sigurnu kupnju na Internetu tako da stvarno nemate što izgubiti.

Izgradnja sjenice

Mislite da možete izgraditi sjenicu od nule? Postoji mnogo besplatnih planova za sjenice dostupnih u knjižnicama i na internetu. Dostupni

Bankirajte svoj blog!

Osim ako ste se tek probudili iz 20-godišnjeg sna, svjesni ste blogova… Internetskih ‘web-logova’. Mnogi od nas koriste blogove za