HEKLANJE

Kupnja domova na tržištu ovrhe

TEMU APP 100 E KUPON

Kakva kreditna kriza? To je ono što mnogi kupci kuća sa solidnim kreditom i dovoljno novca za predujam govore tijekom trenutačne krize na tržištu nekretnina. Mnogo su bolje pozicionirani nego što su bili prije nego što se tržište okrenulo.

A sada je čak i 30-godišnja fiksna hipotekarna stopa niska. Cijene kuća gotovo posvuda su pale. Ako želite kupiti dom, a imate kreditne kvalifikacije, pravo je vrijeme za kupnju.



Pa što se promijenilo?

Zbog usporavanja rasta nekretnina, hipotekarne stope su pale. Budući da se kuće ne prodaju, zajmodavci čine sve što mogu kako bi privukli kupce, uključujući niske kamatne stope. Državni vrijednosni papiri i usporavanje rasta nekretnina pomogli su u padu hipotekarnih stopa.

Cijene kuća sada su niže nego prošle godine, a prema Nacionalnoj udruzi posrednika u prometu nekretnina pale u većini država. Kupci sa dobrim kreditima imaju veliku pregovaračku moć. Za neke, procjene nekretnina proizvode nižu vrijednost kuće, omogućujući kupcima da ponovno pregovaraju o cijeni.

Zajmodavci se boje da će se kriza drugorazrednog tržišta nastaviti, no neki još uvijek nude velike zajmove. Banke Zajednice i nacionalne banke uskočile su u ponudu. Mogu ih financirati depozitima klijenata. Mnogi zajmodavci su odustali od ovih ogromnih zajmova.

Konačno, stope na ARM, koje se gotovo uvijek temelje na prinosima državnih obveznica, su pale. To posvuda spušta cijene.

Razmislite – koje je bolje vrijeme nego sada da kupite dom koji ste toliko dugo odgađali. Sada je vrijeme jer vjerojatno neće biti puno bolje od ovoga.

Prvo pronađite svoj kreditni rezultat. To možete učiniti jednostavno i online. Drugo, prvo kupujte kod lokalnih zajmodavaca. Provjerite mogu li vam ponuditi zajam koji bi u početku mogao biti niski, ali kasnije neće izmaći kontroli. Zatim odvojite vrijeme da razmislite o tržištu. Provjerite jeste li upućeni u to što se događa i razmislite o načinima na koje to možete iskoristiti.



Uvijek ima smisla kontaktirati odvjetnika za nekretnine prije nego što se obvežete na dugoročni zajam. Ovi odvjetnici za nekretnine mogu vam pomoći da shvatite možete li si kasnije doista priuštiti isplate velikog zajma.