HEKLANJE

Kupnja sniženih satova online

TEMU APP 100 E KUPON

Kada kupujete sat na popustu na internetu, potrebno je pripaziti na nekoliko stvari. Ako kupujete sat robne marke kao što je Casio, Timex, Citizen, Seiko ili čak sat više klase, Like an Omega ili Movado, provjerite je li tvrtka od koje kupujete ugledna. Pogledajte nude li ikakvu vrstu pravila povrata kao i bilo kakvu vrstu jamstva za sat. Mnogi online satovi s popustom ovih dana su kopije ili satovi sa sivog tržišta koji nemaju jamstvo proizvođača.

Jeftinije marke kao što su Timex i Casio obično su roba sivog tržišta, što znači da uopće ne nose jamstvo proizvođača, stoga je važno vidjeti nudi li vlasnik internetske stranice uopće bilo kakvu vrstu jamstva. Ako sat dolazi izravno od proizvođača, ne morate se brinuti, a ako se pojave bilo kakvi problemi, možete jednostavno poslati sat na popravak ili zamjenu. Ima mnogo robe na sivom tržištu na internetu, posebno na Ebayu. Satovi su iste kvalitete kao oni koje biste dobili izravno od proizvođača. Ono što je učinjeno jest da će kupci izravno zaobići tvrtku za sate i pristupiti stvarnim tvornicama. Izravnom kupnjom iz tvornice mogu dobiti puno bolju cijenu. Kvaliteta je ista. Jedina mana je to što nemate jamstvo, stoga ako je sat neispravan, niste pokriveni jamstvom proizvođača. Obično način na koji možete znati je li sat na sivom tržištu prema cijeni. Ako odete i pogledate na internetu, upotrijebite nešto poput frooglea i vidite koja je trenutačna cijena. Svatko tko znatno snizi tu cijenu obično prodaje satove na sivom tržištu. Ako o tome razmišljate na ovaj način, svi prodaju kako bi zaradili, pa ako netko prodaje po cijeni koja je toliko snižena da ne može ništa zaraditi, trebali biste se zapitati zašto.



Pronalaženje skupljeg sata s popustom na internetu može biti prilično teško, zapravo je lakše pronaći kopiju. Većina vaših vrhunskih tvrtki za izradu satova kao što su Rolex, Movado, Omega, Rado i Tag ne dopuštaju prodaju svojih proizvoda na internetu, stoga će vam mnoga mrežna mjesta koja prodaju te skuplje satove prodati sat, ali prije nego što hoće li skinuti serijske brojeve da sakriju odakle je sat došao. Budući da većina vrhunskih modela ima jedinstvene identifikacijske serijske brojeve na sebi. Mogu se koristiti za praćenje sata do određenog prodavača satova. Budući da mnogi viši krajnji proizvođači ne žele da se proizvod prodaje na webu, oni će otići i kupovati na mreži da vide mogu li pratiti sat s računa s kojeg je došao, što će zatvoriti račun. Zbog toga se serijski brojevi uklanjaju. Pri tome proizvođač neće poštovati jamstvo. Ako odlučite kupiti jedan od ovih satova online, provjerite nudi li stranica s koje kupujete jamstvo. Većina će ponuditi trogodišnje jamstvo koje zamjenjuje jamstvo proizvođača.

Dakle, ako želite kupiti sat online po nižoj cijeni, svakako obratite pažnju na ove čimbenike kako vas kupnja ne bi razočarala. U posljednje su vrijeme kopije postale vrlo popularne i održiva su alternativa kupnji vrhunskog sata. Možete dobiti dobar novac za 2 do 300 dolara. Većina ih čak dolazi s dvogodišnjim jamstvom. Vidio sam nekoliko takvih i teško ih je identificirati kao krivotvorine, osim ako ste horolog, nećete moći uočiti razliku dok zapravo ne otvorite kućište.

Zašto trebamo ulagati?

U ovom današnjem vremenu od vitalne je važnosti za sve nas da preuzmemo kontrolu nad svojom financijskom situacijom i počnemo