HEKLANJE

Zašto trebamo ulagati?

U ovom današnjem vremenu od vitalne je važnosti za sve nas da preuzmemo kontrolu nad svojom financijskom situacijom i počnemo planirati svoju budućnost i budućnost naše djece.

Ne možemo se više oslanjati na vladu da nam daje starosnu mirovinu nakon što odemo u mirovinu. Ne možemo uzeti zdravo za gotovo da ćemo na kraju radnog vijeka biti financijski zbrinuti.



Svjetska populacija stari, zbog baby boom generacije, au roku od 30 godina bit će toliko umirovljenika, u usporedbi s brojem radno sposobnih ljudi, da će vladi biti ekonomski nemoguće priuštiti da osigura bilo kakav razuman izvor novčane pomoći za starije osobe.

Vlada je to shvatila i zato je uvela obaveznu mirovinsku mirovinu koju plaća poslodavac i već sada počinje davati financijske poticaje samofinancirajućim umirovljenicima.

Većina nas nikada nije sjela za stol i čak ni razmislila o posljedicama uvođenja obveznog socijalnog osiguranja, a za mnoge od nas to je pitanje premalo prekasno. Čak ni mlade žene u našem društvu – koje imaju pred sobom puni radni vijek, još uvijek ne mogu biti sigurne u udobnu mirovinu.

Zašto je ovo? To je zato što će se, nažalost, čak i sa sadašnjom razinom doprinosa manjom od 10%, netko s prosječnom plaćom koji neprekidno radi 30 godina naći u situaciji da pokušava preživjeti s prihodom manjim od 20.000,00 USD po godišnje u današnjim dolarima.

Primijetit ćete da sam rekao neprekidno raditi 30 godina. Ovo je još jedan razlog zašto su žene u posebno nepovoljnom položaju. Prvo zato što često moraju uzeti i do deset godina odsustva od radne snage kako bi odgajale djecu, drugo zato što žene općenito zarađuju manje od svojih muških kolega i treće zato što golem udio žena u Australiji, na primjer, nikada neće primiti ništa penzijske doprinose, prije uvođenja obveznog penzijskog staža, te stoga neće imati uplaćivane doprinose tijekom cijelog dosadašnjeg radnog vijeka, što im daje još manje na što se mogu vratiti do odlaska u mirovinu.

Mnoge žene možda prije nisu mislile da je nedostatak mirovinskih doprinosa problem, budući da su njihovi muževi možda uplaćivali mirovinske doprinose otkako su tek počeli raditi. Nažalost, s velikim brojem razvoda u ovoj zemlji, nije mudro oslanjati se na činjenicu da će mirovina vašeg partnera biti tu za vas u godinama vaše mirovine, pa čak i ako se veliki udio dodijeli u nagodbi – da će to biti dovoljno održati udobnu mirovinu bilo koje vrijeme.

Svi ovi čimbenici su razlog zašto žene sada više nego ikad moraju početi poduzimati korake kako bi izgradile izvor stalnih prihoda, koji će rasti do te mjere, kako bi mogle osigurati sigurnu i sretnu budućnost za sebe i svoju djecu .



To mora biti izvor prihoda koji nije povezan s fizičkim radom…to je prihod koji se stvara od sredstava koja donose prihod – a ne od naših osobnih napora.
Jedan od najboljih izvora stvaranja ovog stalnog toka prihoda je početak izgradnje portfelja ulaganja u nekretnine, također prikladno parafraziranog kao cigle i žbuke.

Moramo sada početi ulagati u imovinu koja donosi prihod, kako bi ona imala vremena rasti i razvijati se kako bismo bili financijski neovisni za godine naše mirovine.

Najvažniji koncept koji treba shvatiti u vezi sa stvaranjem bogatstva za mirovinu i za stvaranje financijskih sredstava koja se mogu usmjeriti prema dobrotvornim ustanovama ili pomaganju vašoj obitelji je koncept složenih kamata.



U matematičkim terminima 72 podijeljeno sa složenom kamatnom stopom povrata = godine za udvostručenje vrijednosti novca.

Stoga, ako imate 1000,00 USD uloženih uz kamatu od 10%, broj godina koje će trebati da se vaš novac udvostruči na 2000,00 USD iznosi 7,2. Učetverostručit će se za 14,4 godine i vrijedit će 8 puta više za nešto više od 21 godinu.

Ako je vaš novac uložen uz kamatu od 7%, tada će trebati otprilike deset godina da se vrijednost udvostruči. Ako se uloži s 5%, udvostručit će se za nešto više od četrnaest godina.



Dva najvažnija aspekta slaganja su jedan: brzina i dva: vrijeme. Što je veća stopa i što je duže vrijeme ostavljeno da se nešto spoji, to će konačni rezultat biti veći. Zato što prije počnemo ulagati, to bolje.

TEMU APP 100 E KUPON

UVOD U SEO OPTIMIZACIJU

SEO ( search engine optimization ) ili SEO ptimizacija za online pretraživače kao što je u prvom redu Google je