HEKLANJE

Lako šminkanje

TEMU APP 100 E KUPON

Lako šminkanje

Dajući toplu, prirodnu boju krvi koja navire u vaše obraze – to je ono što rumenilo čini. Rumenilo daje dubinu i konturu vašim obrazima i naglašava vaš unutarnji sjaj. Nažalost, rumenilo dolazi u velikom izboru nijansi, nijansi i tonova koji vas mogu dovesti u nedoumicu koja nijansa je prava za vašu kožu. Vodič za početnike i stručnjake, čitajte dalje kako biste saznali cijelu priču o jednom od najboljih učinaka kozmetičke industrije.



1. Odabir odgovarajuće nijanse rumenila za vaš ton kože

To je slično odabiru prave nijanse za vaš puder, korektor ili sjenilo. Teško je odabrati pravu – to bi zahtijevalo razumijevanje teorije boja. Ali, ne trebate se brinuti. Rumenila su danas vrlo fleksibilna i lako će se stopiti s tonom vaše kože. Međutim, ako skrenete na krivi put, lice će vam biti iscrpljeno ili će izgledati poput klauna.

2. Što uzeti u obzir

Postoje dvije jednostavne stvari koje treba uzeti u obzir – kožu i kontekst.

Boja kože

– Znajte je li vaša koža topla ili hladna nijansa.

– Ako imate žuti podton, bolje ćete se uklopiti uz hladne boje poput ljubičaste, ruže i ružičaste boje šljive.



– Narančasta, bakrena, bademova ili boja breskve prikladna je za maslinastu put, dok plavi tonovi kože (jako tamnoputi) mogu odabrati tamnocrvenu ili kestenjastu.

– One s neutralnim izgledom mogu imati bilo koju boju, dok one s ružičastim tonovima mogu uopće proći bez rumenila.

Intenzitet kože



– Što je koža tamnija, to je boja rumenila jača. Dakle, što je svjetlija koža, to je i rumenilo svjetlije.

– Intenzitet rumenila učinit će ili uništiti vaš izgled. Rumenilo koje je preslabo za vašu kožu neće se niti vidjeti.

– Žene svijetle puti mogu koristiti nijansu od blijedo ružičasto crvene do bež – također možete nanijeti rumenilo u prahu na vrh kako biste imali taj proziran učinak.



– Srednji tonovi zahtijevaju tople ružičaste, smeđe ružičaste ili nježno bež. Za osobe maslinaste kože preporučuje se smeđe-crvena, nježno bobičasto, medno bež ili ružičasta boja šljive.

– Oni s tamnijom bojom kože mogu koristiti duboku bronzu, meki mahagonij ili kakao.

Kontekst

– Uzmite u obzir boju vaše kose i očiju. Tamne ili crne dlake čine kožu bljeđom, pa bi moglo biti potrebno jače rumenilo od preporučene nijanse.

– Neutralne nijanse poput bronzera trebale bi upotpuniti plavu kosu i preplanulu kožu.

– Boja breskve je sigurnija za crvenokose ili one s glasnom bojom kose, jer se natječe s vašim rumenilom.

– Danju ili noću? Nježne, prirodne boje poput toplih ružičastih, bež, breskve i ljubičasto prikladnije su za večernje afere. Bronzer također može biti zamjena za rumenila ako želite osunčani izgled.

3. Siguran odabir rumenila, jednostavno!

Bavite se tjelesnom aktivnošću oko dvije do tri minute dok vam obrazi ne postanu ružičasti. Ako vam je još uvijek teško znati koja je prava nijansa najbolja za vas, pitajte nekog od prodavača šminke. Budući da imaju karte i kotačiće u boji, najbolje je da ih pitate za savjet o boji.

4. Nanošenje rumenila

Ako razmišljate o kupnji rumenila, zapamtite da pravu nijansu nećete saznati dok ga ne isprobate. Nanesite na unutarnju stranu podlaktice kako biste saznali boju. Ako se ne ističe, onda ste odabrali pravu boju.

Eksperimentiranje s pravom nijansom i bojom zahtijevalo bi potpuno našminkano lice. To će vam pokazati je li vaše rumenilo u ravnoteži s vašom šminkom. Pripazite da vaše rumenilo odgovara boji vašeg ruža. Nanošenjem malo rumenila na vrh nosa i bradu uravnotežit ćete svoj izgled.

Kako biste bili sigurni da će se vaše rumenilo stopiti sa make-upom, prvo nanesite rumenilo ili će ono konkurirati vašem sjenilu i boji usana. Ako ustanovite da imate previše rumenila, nemojte se uzrujavati. Samo uzmite suhu i čistu spužvicu da ublažite boje. Upamtite, sve će ovo biti uzalud ako ne znate pravilno nanijeti rumenilo.

Ako stvarno morate posuditi

Obratite posebnu pozornost na godišnju postotnu stopu (APR). APR je izuzetno koristan kao alat za usporedbu. Uvijek pokušajte pobijediti 13%