HEKLANJE

Lasersko uklanjanje dlačica i ja

TEMU APP 100 E KUPON

Ovo je otprilike moje prvo iskustvo s laserskim uklanjanjem dlačica. Bilo je… pa… nezaboravno. Nisam napravio zadaću. Otišao sam na jeftino mjesto koje je bilo na putu za posao. Bila je to mala klinika sumnjivog izgleda. Nazvali su to laserska elektroliza. U to vrijeme problem je bio novac. Bio je gotovo upola jeftiniji od nekih drugih koje sam pogledao. Nažalost, problem nije trebao biti u vožnji. Zbog toga sam jako zažalio. Ljudi su rekli da će to biti bezbolno i sigurno. Trajno uklanjanje dlačica zauvijek. Gledajući unatrag, shvatio sam koliko je važno prije svega konzultirati kvalificiranog dermatologa. Za nekoliko tjedana, kosa je ponovo narasla.

Dok je kosa ponovno narasla, pomisao da sve to ponovno prolazim gotovo je nestala. Tek nakon razgovora s prijateljicom na kavi, to se vratilo. Ispričala mi je kako je našla dobrog dermatologa. Imala je problema s kožom i kosom koji su je mučili neko vrijeme. Što se tiče dlačica, njezin je dermatolog spomenuo opciju laserskog uklanjanja dlačica, koje postoji u dvije glavne vrste. Jedan je uključivao stvarnu upotrebu medicinskog lasera. Drugi tip uključuje nešto što se zove ksenonska bljeskalica. Iako nije bio laser, u biti je radio istu stvar.



Dok mi je sve to pričala, iznio sam svoju horor priču – zbog koje sam se osjećao stvarno naivno. Rekla mi je da ne postoji trajno uklanjanje dlačica niti je potpuno bezbolno za sve. Njezino vlastito iskustvo bilo je prilično dobro. Upravo je bila na posljednjoj laserskoj seansi. Nisam osjetio gotovo nikakvu bol. Osim toga, svijetla put i tamna kosa učinili su je idealnom kandidatkinjom, između ostalog.

Tako da mi nije trebalo dugo nakon što sam ovo čuo, da potražim svog dermatologa za konzultacije. Trebalo mi je vremena, ali bilo je vrijedno truda. Objašnjeno mi je da zbog svoje relativno tamnije kože moram biti posebno oprezna. Također mi je dala informativniji sažetak o laserskom uklanjanju dlačica.

U svakom slučaju, do kraja sljedećeg mjeseca rezervirala sam svoj prvi termin za zahvat. Malo je boljelo, ali nije bilo kao prvi put. Osim toga, osoblje je bilo jako ljubazno i rado je odgovorilo na neka od pitanja koja sam imao.

Tri mjeseca kasnije konačno sam se uspjela riješiti te neželjene dlačice.