HEKLANJE

Lijepe oči

TEMU APP 100 E KUPON

Oči se nazivaju prozorima duše zbog toga koliko komuniciraju. Oči vašem licu daju energiju i individualnost. Ne moraju biti određene veličine ili oblika da bi se smatrale lijepima – sve oči imaju svoju jedinstvenu ljepotu. Kada se šminka nanese kako bi izgledala prirodno, ona će istaknuti pravu boju oka i naglasiti ljepotu oka. Kada se osjećate dobro sa svojom šminkom, bit ćete samopouzdaniji i imat ćete jednu stvar manje o kojoj morate brinuti.

Suptilno nanošenje olovke za oči, sjenila i maskare zajedno stvaraju čaroliju i čine da vaše oči izgledaju najbolje.



Sjenilo za oči

Sjenilo za oči namijenjeno je isticanju i definiranju očiju. Sjenilo se koristi za stvaranje dubine kako bi se istaknula ljepota očiju. Tamna boja koja se koristi na kapku učinit će oko manjim, dok će svjetlija boja učiniti da izgleda veće. To je ono što sjenilo stvara iluzije. Ovo su osnovne tehnike za sljedeće oblike očiju:

Male oči: Nemojte koristiti previše sjenila ili olovke – oči će vam izgledati manje. Nanesite svijetlu boju na kapke, koristite tamniju boju u pregibu i koristite highlighter ispod obrve.

Velike oči: Nanesite tamniju sjenu na kapak i produžite je do pregiba. Koristite ravnu boju ispod obrva za isticanje.

Duboko usađene oči: Koristite svijetle boje na kapcima i ispod obrva. Koristite srednju boju u pregibu. Naglasite vanjske kutove sjenom.

Široko postavljene oči: Koristite tamnije boje na unutarnjim kutovima oka.

Oči s kapuljačom: Nanesite svijetle boje na kapak. Koristite tamnije boje od sredine kapka prema vanjskim kutovima i pomiješajte.



Okrugle oči: Učinite okrugle oči duljima koristeći boju okolo i produžujući ih prema vanjskim kutovima.

Azijske oči: Nanesite highlighter ispod obrve. Koristite svijetlu sjenu na unutarnjoj polovici kapka i tamniju boju na vanjskoj polovici.

1. Svijetle boje uzrokuju otvaranje očiju, tamne boje uzrokovat će povlačenje očiju



2. Ako imate jako svijetlu kožu izbjegavajte tamne nijanse

3. Budite oprezni sa shimmerom – skrenut će pozornost na nesavršenosti i bore.

4. Područje oko očiju prvo odaje godine, ne navlačite kožu.



Olovke za oči:

Olovke za oči namijenjene su definiranju očiju pa bi trebale činiti upravo to, a ne biti središnja točka vaše šminke. Olovke za oči dolaze u raznim bojama i oblicima tekućine, olovke itd. Neka olovka za oči bude prirodna. Olovke su dostupne u mnogim bojama (za najbolji izgled držite se crne ili smeđe) i mogu se zašiljiti za finu liniju. Za razmazan učinak upotrijebite spužvasti aplikator za sjenilo ili kist za sjenilo. Kad vam olovke budu premekane, ohladite ih u hladnjaku. Kad su pretvrdi omekšajte ih držeći ih između prstiju.

Kako biste iscrtali oko, počnite od donjeg kapka, odmah ispod trepavica. Kad završite, uvijek razmažite liniju spužvicom. Ostanite što bliže liniji trepavica. Na gornjem kapku povucite liniju od unutarnjeg kuta do vanjskog kuta, podebljavajući liniju prema vanjskom kutu. Nakon 40. godine držite liniju između trepavica.

Maskara i stvaranje lijepih trepavica:

Maskara uokviruje vaše oči i može oživjeti vaše lice. Maskara nježno naglašava oko dok podebljava i potamnjuje trepavice; to je završni dodir za oči. Postoji nekoliko različitih vrsta koje možete izabrati, deblja i vodootporna do razmazivanja. Vodootporan će trebati posebno sredstvo za uklanjanje, a otporan na mrlje lako će se isprati. Nije dobra ideja nositi vodootpornu maskaru dulje vrijeme jer ima tendenciju isušivanja trepavica.

Odaberite nijansu maskare koja nadopunjuje vašu boju. Tamne nijanse na blijedim očima sa smeđim trepavicama će ih potamniti i izgledat će oštro. Klonite se plavih i drugih boja jer će uništiti vaš izgled.

Trepavice koje se teško uvijaju možda će trebati pomoć uvijača za trepavice. Uvijte trepavice prije nanošenja maskare – držite deset do dvadeset sekundi.

Kako biste nanijeli maskaru, pogledajte ravno u ogledalo s blago podignutom bradom kako biste mogli vidjeti svoje trepavice. Umetnite štapić samo jednom i okrećite, nemojte pumpati. Ispumpavanje može slomiti vlakna četkice i neravnomjerno rasporediti maskaru te će je brže osušiti. Počnite vrteći štapić od korijena do vrha pokretom prema gore. Ponovno umetnite četkicu i ponovno nanesite. Ako su vam trepavice guste i duge, mogu se sljepiti. Ako se to dogodi, ostavite ih da se osuše, a zatim ih odvojite kutom četkice za obrve.

Blogovi

Za one od vas koji još nisu pokrenuli blog, nećete razumjeti. Nisi bio tamo čovječe! Samo isprobavanje jednog bloga će