HEKLANJE

Losioni vs. kreme za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

Na tržištu nema manjka krema i losiona za njegu kože. Navedite neku bolest i pronaći ćete stotine krema, losiona i drugih proizvoda za njegu kože. Kao rezultat istraživanja koja su u tijeku i zbog sve veće potražnje, čini se da je broj proizvoda za njegu kože u porastu. Losioni za njegu kože i kreme za njegu kože najpopularniji su oblici u kojima su ti proizvodi dostupni, a čini se da uvijek postoji rasprava o tome koji je oblik bolji?

Pa, na ovo nema definitivnog odgovora. Čini se da je to više stvar osobnog izbora. No, masne kreme sigurno su manje popularne u usporedbi s nemasnim (ili manje masnim). Budući da je primjena krema za njegu kože lakša, čini se da su one poželjnije (u odnosu na losione) u slučajevima kada se proizvod za njegu kože ne uklanja odmah nakon nanošenja. Stoga se čini da su kreme za njegu kože popularnije kao hidratantne nego kao sredstva za čišćenje ili tonici. Što se tiče tonika, čini se da su losioni bolji od krema za njegu kože. Postoje neke kreme za njegu kože koje također djeluju kao toneri, ali općenito su toneri dostupni samo u tekućem obliku. Za čišćenje su jednako popularni losioni i kreme za njegu kože; no čini se da je nagib više prema losionima.



Poznato je da su kreme najučinkovitije u održavanju vlažnosti kože; stoga su najpopularniji oblik krema za njegu kože hidratantne kreme. Iz istog razloga mnogi kreme za njegu kože povezuju sa suhom i osjetljivom kožom. Iako je to u određenoj mjeri istina, kreme za njegu kože ne koriste se samo za suhu kožu, one se također koriste za izradu proizvoda za masnu kožu, npr. kreme s vitaminom A i sumporne kreme koje pomažu smanjiti stopu proizvodnje sebuma.

Kreme za njegu kože također se koriste za proizvode koji se bave kožnim poremećajima, posebno za poremećaje koji zahtijevaju primjenu proizvoda na malom lokaliziranom području. To je ponovno zbog činjenice da se kreme za njegu kože lakše nanose (bez trošenja) na zahvaćeno područje. Međutim, u slučajevima kada kožu treba oprati lijekom/proizvodom, losion je bolji izbor. Tu činjenicu uglavnom shvaćaju i proizvođači, pa vam olakšavaju odabir između losiona i kreme za njegu kože

Kreme za područje oko očiju i kreme protiv starenja drugi su primjeri u kojima je krema za njegu kože poželjnija od losiona.

Što god da odaberete (krema ili losion), važnije je od svega znati kako ga učinkovito koristiti.