HEKLANJE

Makuep savjeti za smeđe oči

TEMU APP 100 E KUPON

Savjeti za šminkanje smeđih očiju

Smeđe oči dolaze u mnogo različitih nijansi pa pogledajmo kaleidoskop boja koji će nam pomoći da poboljšamo boju očiju. Boje koje se nalaze jedna nasuprot drugoj bit će komplementarne tako da će jedna drugu posvijetliti. Na primjer: crvena i zelena, narančasta i plava, ljubičasta i žuta. Ovisno o nijansi smeđe boje vaših očiju, odredit će nijanse sjenila za oči koje možete koristiti za posvjetljivanje smeđe boje , što vam može dati učinak posvjetljivanja koji tražite, osobito ako koristite boje koje svjetlucaju. Ako vaše oči imaju žutu nijansu, pokušajte koristiti sjenilo s ljubičastim tonom.



Sljedeća stvar koju trebate uzeti u obzir je jedno pravilo šminkanja koje će vas uvijek voditi: svijetle boje ističu, povećavaju i ističu. Tamne boje se povlače, minimiziraju ili oblikuju. Dakle, imajući ovo na umu, možete raditi s tamnom olovkom za oči i svijetlim bojama sjenila kako biste naglasili svoje tamne čokoladne oči crnom olovkom, maskarom, mrljom blijedoružičastog sjenila, a završite s blago rumenim obrazima i učinite svoje usne svojim potpisom. Napravite fokus na usnama crvenom ili bobičastom mrljom. Kako biste povukli fokus boje s očiju, stvarajući iluziju svjetlijih očiju, odaberite dublju nijansu boje usana.

Tamno smeđe oči su vrlo svestrane kada su u pitanju akcenti u boji, a tamnosmeđe oči su tako lijepa osobina da bih ih istaknula. Pohvalite svoje smeđe oči blijedo ružičastim tonovima ili naglasite smeđe zlatnom i tamno rđastom bojom. Jeste li pokušali koristiti eyeliner za dodavanje definicije? Jedan izgled je korištenje jednog prozirnog svjetlucavog sjenila za oči u kombinaciji s nježno razmazanom olovkom za sofisticiraniji izgled.

Svakako bih vam preporučila da se poigrate s olovkama za oči u boji. Tamnosmeđe oči izgledaju zapanjujuće obrubljene nijansama mješavine šljive s blijedoljubičastom sjenom, mješavine boje patlidžana sa svjetlucavom svijetloružičastom sjenom, mješavine grožđica s nježno smeđom sjenom boje gljive. Samo ne zaboravite kombinirati sa svjetlijom sjenom ili bi vam oči mogle izgledati dramatičnije. Postoje različite metode korištenja eyelinera. Olovke su najsvestraniji alati za definiranje očiju, jer možete početi nježno, blendajući svaki sloj natrag ako počne izgledati pretežak. Olovka se može nježno razmazati ili dodati dubinu ispod sjenila za prigušeni izgled ili se može koristiti sama za jasno definirane oči.

Tekuća olovka za oči mnogo je dramatičnija i može se nanijeti preko vrha olovke za oči za dodatni intenzitet ili koristiti ispod sjenila za poboljšanje oblika očiju. Obje ove tehnike osiguravaju dugotrajnu olovku za oči.

Za najprirodniji način iscrtavanja očiju, upotrijebite malu, čvrstu četkicu i nanesite sjenilo kao olovku za oči. Iskoristite svoje tamno smeđe oči, koristeći nježno ružičaste kako biste ih doista istaknuli. Koristite smeđu maskaru za dan, a crno/smeđu maskaru za večer ili posebne prilike. Ipak, olovku za oči svedite na minimum. Samo ga koristite za nježno uokvirivanje očiju. Izbjegavajte svu crnu jer ima tendenciju da bude prejaka. Čokolade, duboke šljive i ugljen umazani u vaše trepavice poslužit će. Možda biste željeli pokušati dodati vrlo suptilnu konturu u nježnoj boji gljive na obrvu točno iznad pregiba i nježno je izblendati.

U danima kada osjećate da je vašim očima potrebna korekcija, malo osvježite svoj make-up za oči. Postupno šminkanje očiju od linije trepavica do obrva dat će vašim očima veću dubinu. Koristite najtamniju nijansu duž linije trepavica i pretočite u svjetlije nijanse bliže obrvi. Konturiranje i sjenčanje mogu stvoriti iluziju različitih oblika očiju. Korištenjem tamne za minimiziranje i svijetle za povećanje, možete se igrati s mijenjanjem duljine i veličine svojih očiju. ?

Ako samo želite biti jednostavni, povucite svjetlucavu pastelnu sjenu preko cijelog kapka, uvijte trepavice, nanesite 2 do 3 sloja tamnosive boje ugljena ili tamnosmeđe maskare i dodajte nekoliko pojedinačnih umjetnih trepavica na vanjski kut očiju !



Zabavite se otkrivajući svoje nove boje.