HEKLANJE

Male promjene koje mogu učiniti veliku razliku

TEMU APP 100 E KUPON

Promjene u prehrani

Vaše tijelo zahtijeva određene hranjive tvari kako bi se obnovilo. Zahtijeva određene enzime, vitamine i minerale kako bi se proces obnove odvijao ispravno. Postoji nekoliko malih koraka koje možete poduzeti odmah kako biste poboljšali zdravlje i izgled svoje kože i kose. Koža se sama obnavlja prilično brzo, tako da možete očekivati poboljšanja u roku od mjesec dana nakon što svojoj prehrani dodate sljedeće:



• Vitaminski/mineralni dodatak: Započnite odmah dodavanjem dobrog multivitaminskog/multimineralnog dodatka vašoj dnevnoj prehrani.

• Antioksidansi: Dodajte dodatak antioksidansa (A, E, C, selen ili ekvivalent).

• Ulja: odmah zamijenite ulje za salatu maslinovim uljem, a ulje za kuhanje kokosovim uljem. (Polinezasićene masti poput ulja uljane repice i soje koje se danas obično koriste oksidiraju na nižoj temperaturi – to znači da na tjelesnoj temperaturi izbacuju slobodne radikale koji uzrokuju oštećenje stanica i ubrzavaju starenje.)

• Povrće: ako već niste, dodajte barem jednu veliku porciju tamnolisnatog zelenog povrća, jednu porciju žutog povrća i jednu porciju tamnocrvenog povrća dnevno. Ovo će dodati važne enzime, fitonutrijente, minerale i vlakna. Najlakši način da to učinite je inzistirati na jednoj velikoj salati od romaine i ZRELIH rajčica s mrkvom koju ćete grickati sa strane – i ne zaboravite koristiti maslinovo ulje za preljev. Uz to lijepo ide i ocjed limuna, a kombinacija maslinovog ulja i limuna također pomaže uravnotežiti rad jetrenih enzima.

• Jaja: Protein je vitalan za regeneraciju stanica. Iako vam ugljikohidrati mogu dati energiju, a dugoročno vaše tijelo može koristiti biljne bjelančevine za sintetiziranje ljudskih bjelančevina, samo jaja sadrže sve aminokiseline potrebne za obnovu ljudskih stanica. Osim ako niste alergični, svakodnevno dodajte jedno ili dva jajeta na svoj jelovnik. Možete ga tvrdo skuhati i nasjeckati preko te salate.

• Jogurt: Osim proteina koje dodaje, jogurt također dodaje kalcij i važne probavne enzime vašoj prehrani. Dodajte barem jednu porciju jogurta sa živom kulturom dnevno. Jeftin je, dobrog je okusa i dobar je za vas – što više možete poželjeti? Punomasni jogurt je poželjniji, budući da je nemasni jogurt obično pun prehrambenog škroba za teksturu i dodaje prazne kalorije. Izbjegavajte onu vrstu s puno dodanog šećera ako možete, jer šećer ima malo ili nimalo stvarne dugoročne nutritivne vrijednosti.

Hidratacija



Vašem tijelu je potrebna odgovarajuća količina vode za prijenos hranjivih tvari i enzima kroz tijelo. Jedna od prvih navika koju morate razviti jest ispijanje najmanje 32 do 64 unce čiste vode dnevno.

Spavati

Iako ga je teško pronaći, dovoljan san jedna je od najvažnijih stvari koje možete učiniti za sebe i svoj izgled. Vaše tijelo većinu sati spavanja provodi regenerirajući se, obnavljajući stanice, uravnotežujući razine hormona i kemikalije u mozgu. Adekvatan san ne samo da će vam pomoći da dobro izgledate, već će vam pomoći i da se osjećate dobro. Neurokemikalije koje kontroliraju raspoloženje i razinu boli proizvode se tijekom spavanja, što je razlog zašto se za toliko pacijenata s kroničnom boli otkrije da imaju poremećaj spavanja. Dakle, čak i ako niste divlja ljepotica kakvu ste željeli da budete, dobro raspoloženje može dovesti do pravilne perspektive, a barem vam neće toliko smetati. Naravno, ne postoji savršena stvar i ne postoji ništa bolje od dobrog sna da te mučne sumnje i nesigurnosti stavi u perspektivu.



• Adekvatan san: stvorite naviku dovoljnog sna. Većina stručnjaka tvrdi da je potrebna količina od sedam do devet sati dnevno. Neki stručnjaci kažu da je najbolje postaviti ukupnu količinu sna tako da se podudara s prirodnim 90 minuta po ciklusima spavanja. To bi značilo ili 7,5 ili 9 sati sna po noći. Pet ciklusa bi značilo 7,5 sati, šest ciklusa bi bilo devet sati sna. Pokušajte eksperimentirati s postavljanjem sata na 7,5 ILI 9 sati, ovisno o vašem rasporedu, tako da svaki ciklus spavanja možete završiti prirodno. S druge strane, ako smatrate da je 8 sati ili 8,5 sati ono zbog čega se najbolje osjećate, svakako radite ono što vam odgovara.

• Drijemanje: stvorite naviku drijemanja. Ljudima je suđeno da drijemaju. Zato mi koji smijemo živjeti u skladu s normalnim biološkim ciklusom (bebe, mala djeca i starci) drijemamo. Ljudi su stvoreni za drijemanje tijekom popodneva. Aktualne studije pokazuju prirodan porast i pad hormona koji ukazuju na programirano poslijepodnevno “drijemanje”. Taj poznati pad sredinom poslijepodneva nije samo nedostatak noćnog sna, ili obilan ručak, ili stres ili pretjerani rad – to su vaši instinkti koji vam govore da uzmete nekoliko sati odmora. Odrijemajte tijekom vikenda ako možete. Umjesto da spavate u subotu i nedjelju, ustanite u svoje uobičajeno vrijeme i zatim odrijemajte dva sata u ranim poslijepodnevnim satima. Vaše tijelo će vam biti zahvalno. I hej, ako se na kraju samo odmaraš u hladnoj prostoriji zatvorenih očiju i razbistriš misli, i to će pomoći.