HEKLANJE

Manifestacije u srednjoj Dalmaciji

TEMU APP 100 E KUPON

Srednja Dalmacija je regija Hrvatske, koja obuhvaća obalni dio, koji se prostire od rijeke Krke pa sve do Makarske rivijere. Preko čitave godine ovdje se događaju brojne manifestacije koje svake godine, privlače veliki broj turista iz svih krajeva svijeta. Srednja Dalmacija obiluje brojnim prirodnim ljepotama, odličnom gastronomskom ponudom, raznim znamenitostima, od onih znanstvenih preko kulturnih pa sve do povijesnih. Ovo je u istinu dio Hrvatske koji svakako morate vidjeti, oduševiti će vas. Među najposjećenijim gradovima ove regije, nalazi se grad Split. On se nalazi na samom raskršću puteva, onih koji odlaze na otoke, prolaznika koji putuju dalje prema Dubrovniku ili možda prema Prevlaci. Ovo je grad koji ima bogatu povjest koju svakako vrijedi istražiti. Svaki gost na odlasku iz Splita, odlazi sa velikim obujmom informacija, ali i srećom i zadovoljstvom, kojim ovaj grad zrači. Sinjska alka jedna je od manifestacija koja svake godine okuplja veliki broj turista. Ona se održava svake godine i to prve nedjelje u osmom mjesecu, u Sinju.
Godišnjica pobjede na turskim osvajačima odvija se od 1715 godine. Prije par godina ova manifestacija upisana je u UNESCO kao nematerijalna baština Europe. Ovo je manifestacija koju svakako morate vidjeti. Mlađa populacija ljudi, oduševiti će se Enter festivalom koji se također održava u kolovozu. Ovaj festival svake godine ugošćava svjetska imena house glazbe, a čitav festival odvija se na glavnom stageu uz brojne goste iz svijeta glazbe. Festival traje samo dva dana, a u ta dva dana Split postaje prava svjetska meka za party destinacije. Ljetni karneval u Makarskoj je okupljalište brojnih domaćih ali i stranih maškara.
U njemu sudjeluju brojne karnevalske skupine iz cijele Hrvatske ali i sve više stranih turista. Ovo je jedna od atrakcija Makarske zabavno i turističke ponude. Maskirani sudionici prolaze centrom grada ali i rivom u izrazito smiješnoj i razigranoj povorci. Ukoliko ste ljubitelji upravo ovakvog vida manifestacije, Makarska je za Vas pravo odredište. Skoro svima su poznati taktovi klapske glazbe. Klapske pjesme posljednjih su nekoliko godina u punom procvatu, i sve više ljudi preferira ovakav vid zabave. Shodno tome, u Omišu se svake godine okupljaju najbolje klapske skupine kako bi očuvale tradicionalnu dalmatinsku glazbu. Tradicijski zvukovi naše obale, izašli su i vam granica Hrvatske, tako da brojni turisti dolaze uprao u Omiš zbog ljepota ovog festivala. Festival koji promiče granice glazbe i koji je uvijek naklonjen tradiciji koja se svakako mora očuvati. Ovo je festival koji morate vidjeti, oduševiti će Vas ljepota same manifestacije ali i klapse glazbe. Ne damo te pismo naša, jedna je od manifestacija koja također njeguje tradiciju i ljepotu klapske glazbe. Još jedan u nizu događaja koji nastoji sačuvati tradicionalnu Dalmatinsku glazbu.
Sajam pod imenom Gast održava se u proljeće u Splitu. Na ovom sajmu brojni proizvođači nude svoje proizvode iz raznih djelatnosti, kao što su hotelska i ugostiteljska oprema i gastronomija, gdje se ugovaraju brojne suradnje za narednu turističku sezonu. Festival glumaca u Zagvozdu, održava se od 1997 godine. Ovaj festival punog naziva „Kazališni susreti Glumci u Zagvozdu“ živi od svoje publike, koje u ovo vrijeme ne manjka. Ovo mjesto Dalmatinske zagore u tih nekoliko dana koliko festival traje, okupljalište je glumaca, muzičara i folklora iz cijelog svijeta. Turisti su oduševljeni ljepotom ovog festivala, a gledanje predstava pod vedrim nebom i to na glavnom gradskom trgu za mnoge je nezamjenjiv doživljaj.
Trogirsko kulturno ljeto traje dva mjeseca počevši od srpnja. Mnoštvo kulturnih događanja kojima nitko ne može ostati ravnodušan. Trogirsko kulturno ljeto privlači ljubitelje klasičnih i komorskih skupina te ljubitelje izložaba koje se održavaju u Modrenoj galeriji ovoga grada. Osim ovakvih tipova manifestacija, Trogir privlači turiste i sa svojim Ribarskim noćima koje okupljaju brojne etradne zvijezde iz zemlje i inozemstva. Mnogo je manifestacija koje se održavaju u srednjoj Dalmaciji, ovo su samo neke koje po našem skromnom sudu trebaju biti najavljene. Svako godišnje doba u ovom dijelu mediterana ima svoje manifestaciju, tako da možete u svako doba uživati u raznim događanjima širom obale. Ljepotama ovoga kraja svakako treba svjedočiti, kroz razne kulturne i povjesne manifestacije. Uistinu posebna događanja koja morate posjetiti.

Prirodni pakunzi za lice

Postoje različite vrste maski za lice koje će vas i vaše lice održati zdravim i mladim. Ova pakiranja za lice

Vrste kozmetike

Šminku i kozmetiku diljem svijeta koriste različiti ljudi. Kozmetički proizvodi definirani su kao “tvar ili pripravak namijenjen za doticaj s

Estetska stomatologija 101

Cilj estetske stomatologije, odnosno elektivnog stomatološkog zahvata, je poboljšati izgled zuba i uljepšati osmijeh. Estetska stomatologija ne doprinosi zdravlju zuba.