HEKLANJE

Marketing članaka – povezivanje prihoda s člancima koje pišete

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste uključeni u pisanje ili korištenje članaka kako biste utvrdili svoje vjerodajnice za dijeljenje vještina i znanja sa širom internetskom zajednicom, možda je vrijeme da zastanete na neko vrijeme i razmislite u kojoj mjeri ova aktivnost marketinga članaka donosi prihod vašem online naporima.

Dok je marketing članaka funkcija mnogih čimbenika koji se možda ne mogu točno izračunati u novčanim iznosima, ne možemo pobjeći od činjenice da kada se radi o profitabilnosti bilo kojeg internetskog poslovanja, moramo razmišljati u terminima dolara i centi.



Ovdje statistika igra veliku ulogu u korelaciji prihoda s člancima koje pišemo.

Je li moguće, na primjer, projicirati prihod prema broju članaka koje napišemo, jer postoje čimbenici svojstveni samo određenom autoru koji nisu zajednički nijednom drugom pojedincu?

Ovdje je upotreba jednostavne matematike korisna u našoj potrazi za povezivanjem prihoda s člancima koje pišemo.

Tijekom vremenskog razdoblja od recimo 6 mjeseci, autor raznih članaka zapravo može voditi grafikon prihoda koji proizlazi iz pisanja članaka s “y” osi kao prihodom i “x” osi grafikona kao brojem napisanih članaka, svaki put održavajući konstantan broj depozitorija članaka kojima je članak poslan.

U ovom konkretnom slučaju, recimo, ako, na primjer, prodajete te članke depozitarima članaka kao što su ezinearticles.com ili goarticles.com, vaš prihod koji ide na os “y” isplata je izvedena od Google Adsensa za mjesec korištenjem samo marketing članaka, a os “x” bit će broj članaka koje ste poslali.

Tijekom razdoblja od 6 mjeseci imat ćete dovoljno podataka na grafikonu za koje možete nacrtati krivulju najboljeg pristajanja ili primjenom načela linearne regresije oblikovati ravnu liniju koja prolazi kroz većinu ovih točaka na grafikonu gdje je linija predstavljena jednadžbom y=mx+c

Funkcija regresirane ravne crte pokazat će da je dobiveni prihod funkcija “m” koji je gradijent ili nagib crte i konstante “c”.



Konstanta “c” je vrijednost gdje ravna linija siječe “y” os i to je određeni dio koji proizlazi iz pojedinca i predstavlja prikaz njegovih sposobnosti pisanja, njegovog stila pisanja, njegovog vladanja jezikom i čimbenike koje posjeduje samo pojedinac.

Provođenjem korelacijske studije između ostvarenog prihoda i broja članaka poslanih u marketingu članaka, održavajući ostale čimbenike konstantnima koliko god je to moguće, bit će moguće procijeniti kvalitetu autorova pisanja. Također će biti moguće formirati grubu osnovu za projiciranje daljnjeg prihoda prema broju članaka planiranih za podnošenje, zanemarujući druge čimbenike kao što su odabir ključne riječi, onsite i offsite optimizacija tražilice koji nisu uključeni u studiju, i samo na temelju individualnog “njuha” za pisanje i sposobnosti mjerenih konstantom “c”.

Iako ovo nipošto nije točno i samo je aproksimacija, vođenje statistike i ovakvih grafikona ima korisnu funkciju u pomaganju marketinškom stručnjaku da identificira iznenadne promjene trenda, posebno kada izvedba ili prihod iznenada padnu od norme (ili prosjeka).



Zatim može proučavati što je dovelo do tog odstupanja od srednje vrijednosti i zašto. Prikaz ovih detalja u grafikonu učinit će svaku promjenu vrlo vidljivom koja bi se inače mogla propustiti.

Iako je uobičajeno da internet trgovac koristi softverske skripte za praćenje svoje zarade od Google Adsense, na primjer, većina skripti nije podložna ovoj konkretnoj grafičkoj analizi kao što je objašnjeno. Tek kada se crtanje radi ručno, iako na tako jednostavan način, internet trgovac je dovoljno osjetljiv i upozoren na sve iznenadne promjene ili je u stanju razmotriti koji čimbenik promijeniti u svom pisanju članka kako bi ostvario više prihoda.

Može ići dublje i postaviti sljedeće pitanje: “Budući da je prihod izravno proporcionalan nagibu crte prihoda, koji čimbenici će promijeniti nagib?”.



Poznavajući te faktore, on ih može mijenjati i testirati svoje promjene.

Uspoređujući prihode s brojem napisanih članaka, trgovac na internetu ima način da projicira profitabilnost, bez obzira koliko gruba bila. Pri ruci ima skup statistike koju može koristiti za daljnja istraživanja i analize, ili marketinški rečeno “testiranja”.